Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 8:44:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

ospriaΗ Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Ν. Κιλκίς, συνεχίζοντας την διάθεση βασικών ειδών διατροφής, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ενημερώνει, ότι ξεκίνησε η διαδικασία των ομαδικών παραγγελιών, αυτή τη φορά για τα προϊόντα "Όσπρια" και "Κάστανα".
Συγκεκριμένα θα διατεθούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 όσπρια από την Ομάδα Παραγωγών Φαρσάλων  ( http://www.enipeasvalley.com). Οι τιμές και οι συσκευασίες θα είναι οι εξής:

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:30

Όλη την εβδομάδα απέχουν οι δικηγόροι

Συντάκτης:

apoxi-dikigoronΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 16η/10/2012, συντασσόμενο με την από 15/10/2012 νέα απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους για δύο ακόμη ημέρες, δηλαδή πέραν της 17ης Οκτωβρίου και την 18η και 19η του τρέχοντος μήνα.

diavatirioΓια την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ημαθίας Πέλλας, Κιλκίς Σερρών και Χαλκιδικής, τα οποία θα λειτουργούν ως ακολούθως:

kataskhnoshΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος για την θερινή περίοδο 2012.
«Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος για άλλη μια φορά επιτεύχθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας. Έτσι οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία χρηματοδοτώντας πλήρως τη συμμετοχή τους σε Ιδιωτική Κατασκήνωση.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:22

Αλλάζουμε τη γειτονιά μας

Συντάκτης:

allazoume-th-geitoniaΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» η οποία πραγματοποιήθηκε στο μικρό παρκάκι (επί των οδών Αισχύλου & Αθηνών) την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Εθελοντές και μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς μαζί με παιδιά και κατοίκους της περιοχής αναμορφώσαμε το παρκάκι καταφέρνοντας να :

• Καθαρίσουμε το παρκάκι από τα σκουπίδια.
• Βάψουμε τα τσιμεντένια παγκάκια τα οποία είχαν φθαρεί.
• Τοποθετήσουμε γλάστρες με χρυσάνθεμα.
• Βάψουμε και να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:19

Με επιτυχία η έκθεση της Τροχαίας Κιλκίς

Συντάκτης:

Με μέριμνα και ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Μουριών,  Έκθεση Τροχαίας με θέμα «STOP στα τροχαία ατυχήματα».
Η όλη εκδήλωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά περί τα 900  άτομα από φορείς, πολίτες και μαθητές τη περιοχής.

Γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι επίκειται κοπή 41 δένδρων στο χώρο του ‘’Κήπου’’ και του ‘’Πάρκου’’, στο πλαίσιο της ανάπλασης και ενοποίησης των δύο χώρων.
Με αυτήν την αφορμή το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει δημόσια την αντίθεσή του στην καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί, να ζητήσει από τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή και να ζητηθεί από εμπειρογνώμονες νέα πρόταση που να σέβεται και να προστατεύει τη συγκεκριμένη βλάστηση, γιατί:

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:18

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεπιστημονικού Μετώπου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην ένταξη του ταμείου μας (ΕΤΑΑ) στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο την αρπαγή των αποθεματικών του κλάδου Υγείας, όσων απέμειναν μετά τη μείωσή τους από την εφαρμογή του PSI.
 Εκφράζει τη διαμαρτυρία του επίσης ενάντια στα άγρια φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 00:00

Η Παιονία τιμά την επέτειο της απελευθέρωσής της

Συντάκτης:

dimos paionias2Ο Δήμος Παιονίας εορτάζει την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας στις 23 Οκτωβρίου 2012 στη Γουμένισσα με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την ομιλία του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Χρήστου Ίντου, στις 7 το απόγευμα.

georgantas2Επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές Διαβατών ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σωφρονιστικού Συστήματος πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.  Σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου αναφέρονται τα εξής:
Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σωφρονιστικού Συστήματος επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου μαζί με τη Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη τις δικαστικές φυλακές Διαβατών.