Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 11:45:53 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

kentro-perivalontikis-ekpaideusis-kilkisΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, με τίτλο: «Just more than e-stores» - “MOReS”.
Ειδικότερα, το Κέντρο υποδέχθηκε εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρος) από τις 2 Οκτωβρίου ως τις 7 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, κατά την εβδομάδα επίσκεψης των εκπροσώπων των συμμετεχόντων χωρών, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξής δράσεις:

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 22:17

Από τη Γερμανία στο Μαυρονέρι με αγάπη!

Συντάκτης:

mauroneri-kilkisΜια ευγενική χειρονομία εξέπληξε ευχάριστα τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποδιευθύντρια κ. Μαριάννα Παπαδοπούλου από το hostatoschule Δημοτικό Σχολείο Φρανκφούρτης, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Alwin Zeiβ, και η δασκάλα Alexandra Leonhardt,  δώρισαν και μετέφεραν οι ίδιοι πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό (8 υπολογιστές, προτζέκτορες, εκτυπωτές, κασετόφωνο, DVD player και εκπαιδευτικά παιχνίδια) καθώς και χρηματικό ποσό.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 22:14

Ομιλία Θ. Παυλίδη στην Κωνσταντινούπολη

Συντάκτης:

paulidisΤο Σάββατο 13 Οκτωβρίου και στις 1.30 το μεσημέρι, σε μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στην Τούζλα (Κων/πολης) θα μιλήσει ο γνωστός δικηγόρος της πόλης μας, Θεόδωρος Ε. Παυλίδης, με θέμα: “Η Σύμβαση Ανταλλαγής των Ελληνο-τουρκικών πληθυσμών της Λωζάνης στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ομοιότητες και διαφορές”.
Η ομιλία, που θα γίνει στην τουρκική γλώσσα, εντάσσεται στα πλαίσια διεθνούς Συμποσίου, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας Τούζλας, του οποίου και είναι καλεσμένος ο ομιλητής.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 01:31

Όχι στην εξίσωση Πατάξτε το λαθρεµπόριο

Συντάκτης:

enosi-pratiriouxonΟι πρατηριούχοι του Κιλκίς κλιµάκωσαν τη διαµαρτυρία τους για την εξίσωση των τιµών πετρελαίου θέρµανσης µε κίνησης γεγονός που πέραν της δραµατικής επίπτωσης στα λαϊκά νοικοκυριά έχει καταστροφικές επιπτώσεις και στον τζίρο των πρατηρίων και το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου οργάνωσαν πορεία στο κέντρο του Κιλκίς µε τα βυτιοφόρα τους.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 01:22

Σύλληψη δύο ατόµων για αρχαιοκαπηλία

Συντάκτης:

arxaiokapiloiΤις πρωινές ώρες του περασµένου Σαββάτου συνελήφθηκαν, από αστυνοµικούς του Τµήµατος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ηµεδαποί, 65 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηµατίστηκε δικογραφία για παράβαση νοµοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

metaleia-finlandiaΤα περιβαλλοντικά εγκλήματα για τα οποία θα διαβάσετε πιο κάτω δεν συμβαίνουν σε κάποια PIG χώρα του Ευρωπαϊκού νότου αλλά στη Φινλανδία – μια σκανδιναβική χώρα, που λέγεται ότι έχει μια από τις πιο προηγμένες δημοκρατίες του κόσμου, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διαφθοράς, και μια θρησκευτική σχεδόν προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος. Λέγεται επίσης ότι είναι μια χώρα όπου η βαριά βιομηχανία της εξόρυξης και επεξεργασίας μετάλλων λειτουργεί με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρντς και σε πλήρη αρμονία με τις άλλες δραστηριότητες, τις οποίες όχι μόνο δεν πλήττει αλλά ωφελεί κιόλας.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 01:09

Αγιασµός στη Σχολή Γονέων της Κ∆ΕΚ

Συντάκτης:

agiasmos-sxoli-goneonΜε τον καθιερωµένο αγιασµό θα ανοίξει και φέτος, για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά, η Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς ∆ηµοτικής Επιχείρησης του ∆ήµου Κιλκίς (Κ∆ΕΚ) που υλοποιείται µε τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιµήσεως της Θεοτόκου. Η τελετή αγιασµού για την έναρξη της νέας χρονιάς θα λάβει χώρα την ερχόµενη ∆ευτερα 15 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευµα, στην αίθουσα του Ι.Ν. Κοιµήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).

tourkoi-epixeirimaties-perifereiaΟµάδα επιχειρηµατιών από την Προύσα της Τουρκίας δέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας ∆ιονύσης Ψωµιάδης, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στις 11:45 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία του Παναγιώτη Ψωµιάδη, της Γεν. ∆ιευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΚΜ Κ. Μπαλλά και του Γεν. ∆ιευθυντή Ανάπτυξης Π. Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο εθιµοτυπικής επίσκεψης.

Την 26η Σεπτεµβρίου πραγµατοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς. Το νέο διοικητικό συµβούλιο που εκλέχτηκε συγκροτήθηκε σε σώµα µε την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδρος: Τρίγκα Κωνσταντίνα, Αντιπρόεδρος:∆ηµητριάδου Φανή, Γραµµατέας: Καλφοπούλου Ελισάβετ, Ταµίας: Αλεβιζάκης Χρήστος, Μέλη: ∆ουδούµη Στέλλα, Μπάπκα Φωφώ, Μόσχου Χρυσούλα, Αναπληρωµατικό µέλος: Μεσίγκου Σοφία.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:19

Νοικοκυρέψαμε το δήμο Συγκρίνετε ανόμοια

Συντάκτης:

dimarxeio-polykastrouΤα πραγματικά στοιχεία του ισολογισμού 2011 δείχνουν πως η δημοτική διοίκηση κατάφερε να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες κατά τι περισσότερο από 4 εκατ. Ευρώ σε μια χρονιά, την πρώτη της θητείας της. Ο ορκωτός λογιστής κ. Καπούτας στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ανέλυσε τα επιμέρους στοιχεία του ισολογισμού και τα βασικά του πορίσματα. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθ. Λαπόρδας εστίασε ακριβώς στον τομέα αυτό αναλύοντας και απαντώντας και σε σχετική ερώτηση του συμβούλου Ακ. Οργαντζή, στους επί μέρους τομείς όπου επιτεύχθηκε μείωση των δαπανών. Π.χ. για δημόσιες σχέσεις το 2010 οι τέσσερις δήμοι ξόδεψαν 300.000 ευρώ. Τα ενιαίος δήμος Παιονίας κατά το 2011 δαπάνησε μόνο 20.000 ευρώ.