Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:38:46 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:09

Προτάσεις Τονικίδη σε σύσκεψη ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:

Σύσκεψη με θέμα τα πιεστικά προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της χώρας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη, που οργάνωσε ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος συμμετείχε η Υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη επικεφαλής ομάδας διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:08

Μάνα πέντε ανήλικων παιδιών αυτοκτόνησε λόγω χρεών

Συντάκτης:

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγική αυτοχειρία μιας μάνας πέντε ανήλικων παιδιών, σε χωριό του Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο. Κερκυραία στην καταγωγή η άτυχη 40χρονη διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα και τα χρέη της την έπνιξαν. Η ακίνητη περιουσία μπήκε στο μάτι των πιστωτριών τραπεζών, και η 40χρονη κτηνοτρόφος λύγισε από τα χρέη και το οικονομικό αδιέξοδο.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:07

Κλείνει και η 12 ΜΕ

Συντάκτης:

Η 12η Μονάδα Επιστράτευσης που εδρεύει στο στρατόπεδο Καμπάνη σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για το Κιλκίς και το νομό. Οι κατά καιρούς απόπειρες μεταφοράς του (και πέρυσι και πρόπερσι) είχαν αποτραπεί με παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής από βουλευτές πρωτοστατούντος του τότε κυβερνητικού και μέλους της κυβέρνησης Κώστα Κιλτίδη.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η Γ.Σ.Ε.Ε., καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2010, να πλαισιώσουν μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Δημαρχείο Κιλκίς.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 12:07

Νίκη της «Αγωνιστικής Κίνησης» στο νοσοκομείο

Συντάκτης:

Με καθαρή νίκη του συνδυασμού «Αγωνιστική Κίνηση», έναντι της «Νοσοκομειακής Ενότητας» ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς. Νέος πρόεδρος του μαζικού και δραστήριου σωματείου εκλέχτηκε η Νόπη Παπαδοπούλου, ενώ τα μέλη του δεύτερου συνδυασμού δεν δέχθηκαν την πρόταση να συμμετέχουν στο προεδρείο με τη θέση του ταμεία.

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη», τονίζει στη συνέντευξή της προς την αυτοδιοίκηση.gr η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των πληθυσμιακών, κοινωνικών, οικονομικών, γεωγραφικών, αναπτυξιακών, λειτουργικών, πολιτιστικών, ιστορικών και χωροταξικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνουν οι χωροθετήσεις των δήμων.

Συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, η διοίκηση του οποίου προσκαλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, ώρα 10,30.στο Εργατικό Κέντρο στο Κιλκίς.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:42

Συναντήθηκαν με Σαμαρά οι εκδότες της Περιφέρειας

Συντάκτης:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες της Περιφέρειας συζήτησαν με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων σε συνάντησή τους στο γραφείο του  προέδρου στη Ρηγίλλης. Η άμεση αντιμετώπιση της ρευστότητας μετά την οικονομική κρίση καθώς και οι βελτιώσεις του Ν. 3548/07 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων καθώς και ανάλυση των σημερινών δεδομένων.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 11:41

Αισιόδοξο μήνυμα από ολομέλεια του «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του δημοτικού συνδυασμού Δήμου Κιλκίς «ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» από τον επικεφαλής του και αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κ. Παύλο Πασσαλίδη, στα γραφεία του επί της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς. Σύσσωμη η δημοτική παράταξη σε διευρυμένη μορφή, γιατί συμμετείχαν τόσο οι εκλεγμένοι όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκε στα γραφεία του συνδυασμού επί της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς, δίνοντας το παρόν σε μια εκδήλωση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα αγώνα και αφοσίωσης στο μεγάλο στόχο, την νίκη και την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του Κιλκίς.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό Σύλλογο Παλαιού Γυναικοκάστρου πραγματοποίησε Περιβαλλοντική Εκδήλωση με τίτλο: «Διαχείριση οικιακών απορριμμάτων, συσκευών και εξοικονόμηση ενέργειας» την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, στο Π. Γυναικόκαστρο.