Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:30:37 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:15

Ετήσιο πρόγραμμα δράσης στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Για πρώτη φορά εκπονήθηκε στον Δήμο Κιλκίς ένα Ετήσιο πρόγραμμα Δράσης (ΕΠΔ), στο πλαίσιο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού της οργάνωσης και λειτουργίας του. Το πρόγραμμα αφορά το έτος 2010 και ανώτερος στόχος του θα είναι η δημιουργία μόνιμων δομών προγραμματισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων δράσης του δήμου.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:15

Ιατρική Μονάδα στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ευρωπού να καλέσει για 2η φορά μέσα στο 2009, την κινητή ιατρική μονάδα «Προστασία», της 4ης Δ.Υ.Π.Ε. Μακεδονίας Θράκης. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε μεγάλη, αφού περισσότεροι από 200 ήταν αυτοί που προσήλθαν στην κινητή μονάδα με σκοπό να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, τεστ ΠΑΠ, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καρδιογράφημα, και να εξεταστούν από τους ιατρούς, που καθημερινά στελέχωναν την μονάδα, όπως παθολόγο, ψυχίατρο, ορθοπεδικό και παιδίατρο.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 12:02

Ομολογιακό δάνειο και απορρόφηση ΑΛΟΥΝΕΦ

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της AΛΟΥΜΥΛ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., την Δευτέρα, 07/12/2009, στην έδρα της Εταιρίας στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς, με απαρτία 71,89% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 15.827.715 μετοχών επί συνόλου 22.016.250 μετοχών και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις από τους παρόντες μετόχους:

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 12:01

Προς δημοπράτηση του κολυμβητηρίου

Συντάκτης:

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στο Πολύκαστρο και διέξοδο στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, η κατασκευή κολυμβητηρίου στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Πολυκάστρου και δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Παπαδόπουλο, συναντήθηκαν στην Αθήνα με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτζαξή, και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, παίρνοντας οδηγίες και μελέτες για την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου Πολυκάστρου.

Την Διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς επισκέφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κρητικόπουλος και συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική αγορά της πόλης , το κυκλοφοριακό, τον έλεγχο (αστυνόμευση), την ασφάλεια κ.λπ. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό περιβάλλον και κατατάσσεται σ' ένα νέο τρόπο προσέγγισης που εφαρμόζει ο Αστυνομικός Διευθυντής και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:42

Συναντήσεις Μπόλαρη

Συντάκτης:

Με τον νέο πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπώφ συναντήθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης. Στην εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός (και ειδικότερα ο εκκλησιαστικός) και το Ρωσικό νεκροταφείο της Λήμνου, ενώ έγινε αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν γύρω από τη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς, στο Περιβάλλον, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:47

Συνάντηση Θεοδωρίδη με νέο Μητροπολίτη Κιλκίς

Συντάκτης:

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Γαλλικού, κ. Γεώργιο Θεοδωρίδη, πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συζήτηση κοινωνικών θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης με το Δήμο Γαλλικού. Εκ μέρους των δημοτών ο Δήμαρχος, ο ιερέας του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου, πάτερ Γεράσιμος και ο Αντιδήμαρχος, κ Σβέρκος Κων/νος καλωσόρισαν θερμά τον Μητροπολίτη.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:43

Απλήρωτοι και στο δρόμο οι εργαζόμενοι ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ

Συντάκτης:

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι 27 εργαζόμενοι της ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες, έχοντας απέναντί τους τον εμπαιγμό της αδιαφορίας. Σε συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της εταιρείας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Αντωνιάδης τόνισε πως τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2008 και τον περασμένο Ιούλιο οι εργαζόμενοι αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν σε επίσχεση, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας κατέθεσε μήνυση για τα δεδουλευμένα.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:42

Ημιτελές, απόμακρο και πανάκριβο

Συντάκτης:

Από καιρό τώρα πιεστικότερες ακούγονταν οι φωνές από τις Μάνδρες. «Έλα να δεις το αθλητικό μας κέντρο που κόστισε κάπου 300.000 ευρώ! Το χρηματοδότησαν από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» τότε που ο Φλωρίδης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Έλα να δεις που πήγαν τα λεφτά...». Την περασμένη Πέμπτη ζαλώθηκα τη μηχανή και η πρώτη έκπληξη μόλις πλησίασα τον χώρο: Το αθλητικό κέντρο δεν έχει καμιά σχέση με το γήπεδο των Μανδρών. Τα χωρίζει απόσταση 300 μέτρων με το κέντρο δίπλα στην κοίτη του Γαλλικού.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:41

Στη γιορτή του τσίπουρου προσήλθαν και οι Παίονες

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Παντελεήμονα Αμύνταιου Φλώρινας, προσκάλεσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Παιόνων Γουμένισσας, στη γιορτή τσίπουρου που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, την  Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με 14 εικοσαμελή παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, άφθονο τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες γύρω από ένα καζάνι που έβραζε.