Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 3:12:05 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:20

«Δήμος Ευρωπαίων»

Συντάκτης:

 Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού την Δευτέρα 15 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν πολλά και σημαντικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε η συζήτηση της πρότασης της Εταιρίας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού για την ονομασία του νέου Δήμου, που θα προκύψει στο δυτικό τμήμα του Ν. Κιλκίς, με την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:19

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί

Συντάκτης:

Χειρόφρενό τραβούν για άλλη μια φορά σήμερα και έως τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες ταξί της χώρας και του Κιλκίς, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.Ο κλάδος ζητά να εξακολουθεί να φορολογείται βάσει τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:16

Τι αλλάζει στη φορολογία

Συντάκτης:

Κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στον Πρόεδρο της Βουλής το ενημερωτικό σημείωμα με τα βασικά σημεία του υπό κατάθεση νομοσχεδίου «Αποκατάσταση της Φορολογικής Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής». Σημειώνεται ότι το εν λόγω σημείωμα δεν αποτελεί νομοσχέδιο, αλλά αποτελεί τα βασικά σημεία που κατατίθενται για τον κοινοβουλευτικό διάλογο.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:11

Έκλεψαν τμήμα του λειψάνου του Οσίου Νικόδημου!

Συντάκτης:

Το είδαμε κι αυτό… Ιερόσυλοι έκλεψαν τμήμα της παρειάς από την κάρα του Οσίου Νικόδημου στο φερώνυμο μοναστήρι στον Πεντάλοφο Κιλκίς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η ιεροσυλία διαπράχθηκε από δυο άγνωστους δράστες το μεσημέρι (13.20-13.20) της Δευτέρας 15 Μαρτίου στο μοναστήρι. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία Μοναχού από τον χώρο και αφού διέρρηξαν το πλαστικό κάλυμμα της λειψανοθήκης που βρισκόταν στον ιερό ναό, αφαίρεσαν δυο από τα τρία τμήματα του λειψάνου, προερχόμενα από την παρειά της κάρας του Οσίου Νικόδημου.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί γιατροί του Κιλκίς, συντασσόμενοι με τους συναδέλφους των σε όλη την χώρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική συνέλευση της Ε.ΝΙ.Κ. της 15ης Μαρτίου 2010, αναφέρονται τα εξής:
Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης, του Νόμου 3754/09.
2. Καταθέτουμε προγράμματα για τον μήνα Μάρτιο 4 ενεργών εφημεριών ανά γιατρό, εφαρμόζοντας το νόμο του 48ώρου, του 93/104.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:09

Συνάντηση Γεωργαντά με αγροτοκτηνοτρόφους

Συντάκτης:

Τους εκπροσώπους του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς συνάντησε την Παρασκευή 12.3.10 ο πολιτευτής Κιλκίς της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου όπως το υψηλό κόστος σε σχέση με τις χαμηλές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, και ειδικότερα το επίκαιρο θέμα της καθυστέρησης καταβολής των επιδοτήσεων στον νομό λόγω των πολλών λαθών που διαπιστώθηκαν στην διαδικασία της ψηφιοποίησης.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:05

Το «ψηφιακό προφίλ» των Ελλήνων

Συντάκτης:

- Τα πρωτεία στη χρήση του διαδικτύου κατέχουν οι άνδρες, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών, τα άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου και οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων.
- Σε περιφερειακό επίπεδο, σημαντικές αποκλίσεις παρουσιάζονται μεταξύ των μεγάλων αστικών και των αγροτικών περιοχών.
- Οι γυναίκες υπολείπονται των ανδρών στη χρήση του διαδικτύου, ενώ μένουν σταθερά πίσω και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
- Υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των νέων της χώρας μας ηλικίας 16-24 και των συνομήλικών τους στην ΕΕ27, η οποία επιτεύχθηκε με εντυπωσιακή άνοδο στη χρήση Η/Υ και διαδικτύου μεταξύ 2007 και 2008.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:04

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για ΕΣΠΑ

Συντάκτης:

Tαχεία απελευθέρωση των κοινοτικών κονδυλίων και διοχέτευσή τους σε έργα και δράσεις υψηλού αναπτυξιακού αποτελέσματος επιτυγχάνεται με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αφορά στην «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς, (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013».

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:56

Το υπουργείο “παγώνει” τα νέα τμήματα ΤΕΙ

Συντάκτης:

Σε μοντέρνους γνωστικούς τομείς στρέφεται προκειμένου να διεκδικήσει νέα τμήματα ΤΕΙ η Νομαρχία Κιλκίς με βάση και τη μελέτη που καταρτίστηκε με εντολή και χρηματοδότησή της. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς εστιάζονται στην ένταξη του τμήματος επικοινωνιών που είχε προτείνει το τμήμα ΤΕΙ στο συνολικό σχεδιασμό της Νομαρχίας, αλλά και η δυσάρεστη εξέλιξη με το «πάγωμα» της λειτουργίας νέων τμημάτων, ακόμα και εκείνων που είχαν ήδη λάβει έγκριση στις αρχές του παρελθόντος έτους.

Από το δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Πριν από 10 περίπου χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή άρχισε να εφαρμόζει την Κοινωνική της Πολιτική. Με απόλυτη συνέπεια στο πρόγραμμά της, σχέδιο και στρατηγική άρχισε να λειτουργεί κοινωνικούς θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μοναξιά της σύγχρονης κοινωνίας μας και να επιλυθούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα μέχρι τότε άλυτα προβλήματα ευαίσθητων ομάδων του δήμου μας.