Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 3:50:15 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:31

Με γεωτρύπανο ψάχνουν τις λίρες

Συντάκτης:

Προφανώς είχαν τις πληροφορίες τους. Κάποιοι αγάδες επί Τουρκοκρατίας έκρυψαν σε μια βουνοπλαγιά της Μεγάλης Στέρνας έναν αμύθητο θησαυρό. Λίρες ων ουκ έστιν αριθμός. Με τις μέρες θα βγάζουν, όπως προσδοκούν, τις λίρες  από τα έγκατα της γης. Τόσες που θα φτάσουν όχι μόνο για τη δική τους ευημερία, αλλά ακόμα και για να εξαλειφθεί το κρατικό χρέος από το νόμιμο μερτικό του δημοσίου.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 13:03

Απαγόρευση αλιείας στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Με απόφαση του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα απαγορεύεται  απολύτως η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδροβίων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο μέσα στην λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό τμήμα), με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων. Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 9 Απριλίου 2010 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00 π.μ και η λήγει στις 10 Μαΐου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ .

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 12:59

Αέρας κοπανιστός

Συντάκτης:

Αυτή είναι η εξωτερική όψη, ή μάλλον η κατάσταση του αύλειου χώρου της λεγόμενης τρίτης πτέρυγας. Ναι, είναι η πτέρυγα που σύμφωνα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου θα ετίθετο σε λειτουργία περί το τέλος Φεβρουαρίου. Εμείς τότε εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την υπουργική απάντηση. Και σχεδόν στοιχηματίσαμε πως ούτε πτέρυγα, ούτε πτερύγια επρόκειτο να παραληφθούν.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 12:58

Πήρε πίσω η κυβέρνηση την παρακράτηση του 8%

Συντάκτης:

Κατάργηση της παρακράτησης φόρου 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, μείωση των συντελεστών φορολόγησης των ναυτικών από 9% και 6% σε 6% και 3% αντίστοιχα, και βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον κλάδο των μηχανικών και άλλα ελεύθερα επαγγέλματα, περιλαμβάνονται στις τελικές βελτιώσεις επί του φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 12:55

Κρουαζιέρα στο Αιγαίο μέσω Εργατικής Εστίας

Συντάκτης:

Από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας νομού Κιλκίς γίνεται γνωστό ότι στις 20.5.2010 θα πραγματοποιηθεί κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα νησιά Τήνο, Μύκονο, Κω, Σάμο, Μυτιλήνη (λιμάνι Θεσσαλονίκης αναχώρηση επιστροφή). Η μετάβαση των εκδρομέων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την αναχώρηση και την επιστροφή τους θα γίνει με μίσθωση τουριστικού λεωφορείου μέσω της υπηρεσίας μας.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 12:48

Σχολικοί αγώνες Γυμνασίων 2009/ 2010

Συντάκτης:

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό από όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου. Τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων των σχολικών μονάδων διοργάνωσε το Γραφείο της Φυσικής Αγωγής του Νομού μας. Οι αγώνες ξεκίνησαν σε επίπεδο Νομού με την αρχική - προκριματική και στην συνέχεια πέρασαν στην τελική φάση.

Σε εμάς έλεγαν ότι αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το εργοστάσιο, αλλά αποδείχτηκε πως μας κορόϊδευαν. Ήταν στη βούλησή τους να κλείσουν την ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ. Δεν έκλεισε μόνη της η επιχείρηση.  Μπορούσαν να την λειτουργήσουν, αλλά βρήκαν φθηνότερη λύση από την Τουρκία και προτίμησαν το εύκολο κέρδος, αδιαφορώντας για τους 102 εργαζόμενους. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολλά χρόνια στο εργοστάσιο.

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 09:21

Οι φιλόζωοι ευχαριστούν

Συντάκτης:

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας ενίσχυσαν στο Πασχαλινό Bazaar του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς που έγινε στις 1 Απριλίου 2010.Και να μην ξεχνάμε ότι δεν φταίνε τα αδέσποτα που είναι στους δρόμους, σίγουρα θα προτιμούσαν κι αυτά μία οικογένεια. Οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα βοηθάμε, γιατί έχουν κι αυτά δικαίωμα στη ζωή. Ο Θεός δεν έφτιαξε αυτή τη γη, μόνο για τους ανθρώπους.

Έφη Σημαιοφορίδου

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:54

Πήρε δάνειο με εγγύηση, πως πτώχευσε;

Συντάκτης:

Τη Μ. Παρασκευή 02/04/2010 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου μαζί με αντιπροσωπεία της Ν. Ε. Συνασπισμού Κιλκίς  και το γραμματέα Λάζαρο Λαζαρίδη μαζί με τη  τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναπληρώτρια γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλους της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο "ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ ΑΕ." στο Δήμο Γαλλικού του Ν. Κιλκίς.