Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 1:17:24 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης νομού Κιλκίς στο κέντρο «Γεύσεις Αρχοντάκη», στην Αξιούπολη, με σημαντικές παρουσίες από στελέχη του μπάσκετ όλης της χώρας και παράγοντες του νομού Κιλκίς. Ο Σύνδεσμος τίμησε τρεις αξιόλογους παράγοντες του μπάσκετ, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν: Ο πρόεδρος Ο.Δ.Κ.Ε ΚΑΦΕΣ ΗΛΙΑΣ και την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης. Ο πρώην Διεθνής διαιτητής και μέλος της Κ.Ε.Δ της Ε.Ο.Κ Κ. ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και την βράβευση έκανε η εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη. Το μέλος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Κώστας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και την βράβευση έκανε η δήμαρχος ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ Σ. Συμεωνίδου.

Το μαγικό χαλί επιστρέφει για άλλη μία φορά στην πόλη μας!... Το μαγικό χαλί, είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να στηρίξει τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, και να δείξει σε όλους μας, πως δεν χρειάζονται πάντοτε τα χρήματα για να αποκτήσεις κάτι όμορφο. Ότι σε μάς δεν είναι χρήσιμο πια, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο!...Έτσι μειώνετε τον όγκο των σκουπιδιών, και προστατεύετε το περιβάλλον, ενώ προσφέρετε χωρίς κανένα έξοδο και σε άλλους ανθρώπους.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:11

Πτώση του τζίρου σε ψωμί και γάλα!

Συντάκτης:

Είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα και του Κιλκίς η πτώση στην κατανάλωση ακόμα και πρώτης ανάγκης προϊόντων όπως το φρέσκο γάλα και το ψωμί. Σύμφωνα με πρόχειρη έρευνα που κάναμε στα σημεία πώλησης των προϊόντων αυτών, καταγράφεται μείωση των πωλήσεων, αποδεικτική της δεινής κρίσης. Είναι τα δυο τελευταία προϊόντα, βασικά στη διατροφική αλυσίδα ακόμα και ευπαθών ομάδων - παιδιά και ηλικιωμένοι- όπου καταγράφεται πτώση του τζίρου.

Για μείωση τζίρου πάνω από 17% στις χειμερινές εκπτώσεις κάνει λόγο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς μετά τη σχετική έρευνα αγοράς που διενήργησε.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας ο Σύλλογος επισημαίνει:
Ο οικονομικός απολογισμός των χειμερινών εκπτώσεων σηματοδότησε εξαιρετικά δύσκολες προοπτικές για τα εμπορικά μας καταστήματα και το λιανεμπόριο ειδικότερα.  Οι αρχικές μας εκτιμήσεις και προβλέψεις για μειωμένη κίνηση της περιόδου των εκπτώσεων επιβεβαιώθηκαν, αφήνοντας «φτωχά» ταμεία με υπέρογκες υποχρεώσεις.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:10

Δήμος Ευρωπαίων

Συντάκτης:

Η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού εξέδωσε μια σημαντική εργασία για να καταλήξει στην πρότασή της για την ονομασία του διευρυμένου δήμου της περιοχής σε Δήμο Ευρωπαίων. Είναι εμφανές από την όλη δομή της εργασίας που εκτείνεται σε 35 σελίδες μεγάλου σχήματος ότι η ονομασία αυτή επιλέγεται με την αξιολόγηση των ιστορικών δεδομένων και γνώσεων και των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλο Τονικίδη, απέστειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. του φορέα, Παναγιώτης Αμοιρίδης, ζητώντας ενημέρωση για τις δαπάνες ύψους 243.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του νέου κτηρίου, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που αυτές έγιναν.
Στην επιστολή του αναφέρει:

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:06

Φυσικοθεραπευτήριο στο ΚΑΠΗ Γουμένισσας

Συντάκτης:

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα το φυσικοθεραπευτήριο του Κ.Α.Π.Η, του Δήμου Γουμένισσας, από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Κ.Α.Π.Η. κ. Ιωάννη Αλίρη παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, Δ.Σ. και πολλών Μελών του Κ.Α.Π.Η. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον π. Αγαθάγγελο της Μητρόπολης Γουμένισσας. Ακολούθησε απογευματινός καφές, αναψυκτικά και γλυκά που προσέφερε η υπεύθυνη του Κ.Α.Π.Η. κ. Φωτεινή Καλδή.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:03

Επιτυχίες Στ. Σκιώτη και Θ. Παπαδόπουλο

Συντάκτης:

Εξαιρετικά πετυχημένη ήταν για ακόμη μια φορά φέτος  η αγωνιστική παρουσία των  αθλητών και αθλητριών του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς που συμμετείχε στην ημερίδα κλειστού στίβου που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών.

Η ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου στο Κιλκίς είναι μέρος και του δικού μας προγράμματος όπως και άλλες συναφείς παροχές προς οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Έχουμε σχετικά δημοσιεύματα από το 2008  με την εμφάνιση  της οικονομικής κρίσης και τις έχουμε διατυπώσει στο δημοτικό συμβούλιο. Φυσικά η δημοτική αρχή κατά πάγια τακτική της ποτέ δεν συζητά προτάσεις της αντιπολίτευσης. Έρχεται τώρα 9 μήνες προ των εκλογών και με βιασύνη, άρον – άρον, ομιλεί για ίδρυση κοινωνικού  ιατρείου  - φαρμακείου.

Τους 5 πυλώνες της νέας αρχιτεκτονικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ημερίδας «Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση- πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη. Την ημερίδα διοργάνωσε το Τομέας Γυναικών της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τομέα.