Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 9:04:58 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:24

Ανεξαρτητοποίηση Στ. Κοσμίδη στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Την αποχώρησή του από το συνδυασμό του κ. Δημήτρη Κουλίνα και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κοσμίδης, με δήλωση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου.
Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Με την παρούσα επιστολή ανακοινώνω στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυκάστρου την απόφασή μου να είμαι εις το εξής ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλός.

Με γενναίες εκπτώσεις, οι οποίες θα φτάσουν στο 60% και που θα αρχίσουν από το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, και όχι στις 15 του μήνα, θα προσπαθήσουν οι επιχειρηματίες να καλύψουν τη ζημία από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα Νέα, τον Δεκέμβριο η μείωση των πωλήσεων ξεπέρασε το 30%, ενώ συνολικά για το 2008 οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 15%-20%.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008 04:16

Κάλαντα στην εξουσία

Συντάκτης:

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, δέχθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο γραφείο του αντιπροσωπείες μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, οπλιτών από τις στρατιωτικές μονάδες του Νομού και άλλων φορέων, όπου αντάλλαξε ευχές και άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα.
Ιδιαίτερα ευχάριστη και συγκινητική ήταν η επίσκεψη των μαθητών των Ειδικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στους οποίους ο Νομάρχης Κιλκίς προσέφερε δώρα.

Μεγάλα εργοστάσια εφαρμόζουν ήδη τετραήμερο εργασίας, άλλα μοιράζουν τους μισθούς τριών εργαζομένων σε τέσσερις και ζητούν εσωτερική (μεταξύ τους) διευθέτηση, οι απευθείας απολύσεις πάνε σύννεφο, σε πολλά  σούπερ μάρκετ οι νόμοι που διέπουν την εργασία εφαρμόζονται …συμβολικά, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία καταργεί στοιχειώδεις κανόνες πολιτισμού, ανθρωπιάς και …ανταγωνισμού, και όλα αυτά υπό την ανοχή αν όχι τη συμπαιγνία της Πολιτείας.
Η κυβέρνηση στο εφιαλτικό αυτό εργασιακό τοπίο επέλεξε ως μόνη πολιτική της την απουσία.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008 04:11

Παντοκρατορία ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

Συντάκτης:

Χωρίς εκπλήξεις και με συντριπτική πλειοψηφία της ΔΑΚΕ διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Κυριακή  21 Δεκεμβρίου. Ο Γ. Ιωαννίδης επανεξελέγη για δεύτερη τριετή θητεία πρόεδρος μετά τη συγκρότηση σε σώμα της νέας 11μελούς διοίκησης την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Η ΔΑΚΕ κατέχει τις εννέα από τις 11 θέσεις στο συμβούλιο και απ΄0ο μία η ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Τα πλήρη - αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008 04:10

Πρόγραμμα Παρουσίασης στρατευσίμων

Συντάκτης:

Από το Στρατολογικό Γραφείο Κιλκίς  ανακοινώνεται ότι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2009 (από 8 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2009) υποχρεούνται να καταθέσουν στο στρατολολογικό γραφείο ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) οι γεννημένοι το έτος 1991 (στρατεύσιμοι κλάσεως 2012) οι οποίοι είναι γραμμένοι σε Μητρώα Αρρένων Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Κιλκίς ή διαμένουν σε αυτόν.

Χιλιάδες φορολογούμενοι ταλαιπωρούνται από τη σύγχυση που υπάρχει σχετικά με τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Πολλοί πολίτες ζητούν από τις εφορίες διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του φόρου και σε αρκετές περιπτώσεις προχωρούν σε αίτηση επανεκκαθάρισης, έπειτα από την «γκάφα» του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έστειλε αρχικά εκκαθαριστικά σημειώματα με ποσά φόρου, ενώ κανονικά έπρεπε να ήταν μηδενικά.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:51

Καθοδική τάση στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά

Συντάκτης:

Κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι, τιμή άμεσης παράδοσης, διαμορφώθηκε σήμερα η αποτίμηση του «μαύρου χρυσού» στη Νέα Υόρκη (επακριβώς στα 38,36 δολάρια), επειδή οι αγορές εστίασαν εκ νέου στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στο τέλος του γ' φετινού τριμήνου, που «προδίδουν» βαθιά ύφεση, με διάρκεια. Όμως και στην αγορά του Λονδίνου το βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας Θάλασσας, το Brent, πάντοτε για την άμεση παράδοση, αποτιμήθηκε σήμερα στα 39,55 δολάρια που σημαίνει απώλεια 1,90 δολαρίου το βαρέλι ως προς τη χθεσινή τελική τιμή.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:50

Χριστουγεννιάτικο τσάι του ΚΚΣ στις Μουριές

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τσάι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  Κιλκίς, που για δεύτερη συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε εκτός της πόλης του Κιλκίς, και συγκεκριμένα στις Μουριές. Ο Δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση του Κέντρου, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στον Δήμο Μουριών και αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τα παιδιά του Κέντρου, σαν να ήταν δικά του παιδιά, προσφέροντας τα μέγιστα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία και τα έξοδα αυτής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:20

Μπήκαμε στις παραμεθόριες αγώνας για το επίδομα

Συντάκτης:

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το χαρακτηρισμό του Ν. Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή, ανακοινώνει τα εξής:
Μετά ακριβώς από δύο χρόνια διεκδίκησης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, έχοντας, ενεργούς συμπαραστάτες όλους τους Φορείς όπως επίσης και τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, πετύχαμε την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος -  αυτονόητου για εμάς τους εργαζόμενους -, το οποίο αίρει την αδικία που υπήρξε εις βάρος του νομού :  τον χαρακτηρισμό του Ν. Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή.