Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:06:28 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

terzidisΜε μια λαμπρή όπως πάντα τελετή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης 2010 της πόλης του Κιλκίς. Παρά την απρόσμενη για την εποχή φθινοπωρινή ψύχρα, χιλιάδες επισκέπτες περιδιάβηκαν τους χώρους της Εμποροπανήγυρης και συμμετείχαν στην εκδήλωση των εγκαινίων, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ των προσκεκλημένων, ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης, ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας, οι δήμαρχοι Νεοφ. Παπαδόπουλος, Γ. Θεοδωρίδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο πρόεδρος του Ν. Συμβουλίου Κ. Γιαννόπουλος κι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κιλκίς Δ. Φωτιάδης.
epimelitirioΟ Ευπατρίδης ευεργέτης της Αξιούπολης, ο στρατηγός Δημήτρης Οικονόμου συγκίνησε και πάλι στην ομιλία του κατά την ετήσια εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης  που φέρει το όνομά του καθώς είναι εκείνος που με τις οικονομίες μιας ζωής χρηματοδότησε την κατασκευή του.
ashenoforoΦριχτό τροχαίο δυστύχημα έβαψε στα μαύρα το ανατολικό Κιλκίς καθώς τρία νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αυτοκινήτων το απόγευμα (17.25 ) της Τρίτης 31 Αυγούστου σκοτώθηκαν τα δυο αδέλφια(19 και 14 ετών)  από το Ελληνικό και μια κοπέλα 16 ετών, καταγόμενη από τα Θεοδόσια,  που ήταν μνηστευμένη με τον οδηγό-θύμα του οχήματος.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:20

Στην Πικρολίμνη ο Δ. Τερζίδης

Συντάκτης:

terzidisΕπίσκεψη στο Δήμο Πικρολίμνης πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Αυγούστου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης, παρουσία του αντιδημάρχου Νεολαίας και Οικισμών Κυριάκου Αναστασιάδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδη αναφέρθηκαν τα προβλήματα του δήμου, με  ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα του αποχετευτικού δικτύου και της ύδρευσης. Ποιοτικό πρόβλημα νερού, με τα σχετικά μεγέθη όμως κάτω των ορίων,  παρουσιάζουν οι οικισμοί Παλιού και Νέου Αγιονερίου, Άνω Αποστόλων και του Νέου Γυναικοκάστρου.

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:16

Μείωσε τη σπατάλη κέρδισε την αναγνώριση

Συντάκτης:
fraggidis2Ο Γιώργος Φραγγίδης ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στις 6 Μαΐου 2010. Από τις πρώτες μέρες στόχος των δραστηριοτήτων του ήταν ο έλεγχος και η μείωση του κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου (προμήθειες, υλικά, υπηρεσίες), χωρίς καμμία υποβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, με γνώμονα την ορθολογική διαχείρηση, με την εξάλειψη της σπατάλης, τις συνεχείς διαπραγματεύσεις και τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:54

Οι σπουδαστές περίσσεψαν το κτήριο δεν είναι έτοιμο

Συντάκτης:
teiΠλημμυρίζει με σπουδαστές ΤΕΙ το Κιλκίς καθώς για πρώη φορά φέτος ο αριθμός των επιτυχόντων στο τμήμα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στο Κιλκίς, ξεπέρασε τους 200 σπουδαστές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο τμήμα σχεδίασης πέτυχαν να εισαχθούν 202 σπουδαστές, από τους οποίους αναμένεται να εγγραφούν στη σχολή περίπου οι 120, δηλαδή το 60% όπως στατιστικά έχει αποδειχθεί από την 10ετή λειτουργία του παραρτήματος.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:39

Στο Δήμο Χέρσου ο Δημ. Τερζίδης

Συντάκτης:
terzidisΚατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο  του Χέρσου, παρουσία του αντιδημάρχου Νεολαίας και Οικισμών Δήμου Κιλκίς, κ. Κυρ. Αναστασιάδη και του προέδρου του Δ.Σ. Χέρσου κ. Κων/νο Πάταρα, συζητήθηκε όλο το εύρος των ζητημάτων που απασχολούν τον δήμο Χέρσου.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:36

Ο Δήμαρχος Γαλλικού Συγχαίρει τους επιτυχόντες

Συντάκτης:
theodoridisΜε την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα προς στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ:
Μόνο ένας στους τέσσερις μαθητές της γ’ τάξης των γενικών λυκείων του νομού δεν πέτυχε την εισαγωγή του σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο παιδείας. Σύμφωνα με στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η επιτυχία των μαθητών του νομού ανέρχεται ποσοστιαία στο 76,17% για τους μαθητές των γενικών λυκείων και στο 40% για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων (1ο και 20 Κιλκίς, Αξιούπολης)
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:28

Στρατιώτης κρεμάστηκε σε μονάδα του Κιλκίς

Συντάκτης:
Νέα τραγωδία έπληξε την Τετάρτη 25 Αυγούστου το Κιλκίς με θύμα ένα στρατιώτη που υπηρετούσε τη θητεία του στο στρατόπεδο Καμπάνη.  Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι « στις 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 04.40, ένας 19χρονος στρατιώτης Πεζικού, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα του Κιλκίς, βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του στρατοπέδου.