Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:26:19 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κρυγαλές ελλέιψεις ακόμα και σε καθημερινά έιδη άκρως απαραίτητητα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ σε θέματα υγεία, βουέυτή κικίς που επισκέφθηκε χθες μεσημέρι το ίδρυμα και είχε διαδοχικές συαντησεις με τη διοίκηση και γιατρους και εργαζόμενους.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:57

Δυο μεγάλα έργα στο δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Δυο μεγάλα έργα, που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων δημοπρατεί η δημοτική αρχή Πολυκάστρου, με συνολικό προϋπολογισμό 2.380.000 ευρώ.
Το πρώτο έργο αφορά την υδροδότηση των οικισμών νότια του Πολυκάστρου και το δεύτερο την κατασκευή δικτύου όμβριων με πλακοσκεπή οχετού στην πόλη.

Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α) του Νομού μας, καθώς και οι πτυχιούχοι Β΄ Κύκλου (ημερησίων – εσπερινών) Τ.Ε.Ε. ή τμημάτων ειδικότητας των πρώην Τ.Ε.Λ. που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή στα Τ.Ε.Ι., την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει να υποβάλλουν το οικείο μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά, στην Επιτροπή που θα λειτουργήσει στο 10 ΕΠΑ.Λ –Τ.Ε.Ε  Κιλκίς,  Σφαγείων Τέρμα  τηλ. 2341023227 το  χρονικό διάστημα από 9 Μαρτίου 2009 μέχρι και 20 Μαρτίου 2009.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:55

Συμμετοχή σε μεγάλη έκθεση η ΣΑΝΙΔΑΣ

Συντάκτης:

Σε μια από τις πιο δυναμικές εκθέσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης έλαβε μέρος η Εταιρεία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Στο Plovdiv της Βουλγαρίας (Φιλιππούπολη) τα Ελληνικά προϊόντα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες για την ποιότητα τους και ειδικότερα τα εξειδικευμένα αμπελουργικά μηχανήματα που με την ευρηματικότητα των κατασκευαστών του έδωσαν μια προστιθέμενη αξία στην σύγχρονη καλλιέργεια του αμπελιού.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:54

Διατροφολόγος στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:

Στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς οι μαθητές/τριες του Δ1 και Δ2, με τις δασκάλες τους Σαρηγιαννίδου Ελένη και Βαβουλίδου Μαρία, κάλεσαν στις 4-3-09 στο σχολείο τη  διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Ντάλλη - Αυγητίδου Ιωάννα, στα πλαίσια του προγράμματός τους: «Γεωργία – Περιβάλλον – Διατροφή», για να ενημερωθούν σχετικά με τη σωστή διατροφή.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις της Βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κιλκίς, οι οποίες και θα ενταθούν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε – στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης – εκδήλωση-παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ο χορός των κόκκινων παπουτσιών» της Μαρίας Θανοπούλου.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:43

Συνεδρίαση και έργα 1,12 εκατ. στον Αγ. Πέτρο

Συντάκτης:

Την  πρώτη συνεδρίαση μακριά από την έδρα του δήμου πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωπού, μετά από ομόφωνη απόφαση, με στόχο την καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ξεπερνώντας το γράμμα του νόμου, που λέει ότι μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις γίνονται συνεδριάσεις εκτός της έδρας του Δήμου.

Στο πλευρό του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Θ. Γκοράνη.
Στην ανακοίνωση, που κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και στην 4η ΥΠΕ, αναφέρεται:

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:37

Αίτηση για ISO από δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Στις 27-02-2009 ο Δήμος Πολυκάστρου έκανε αίτηση προς την TUV HELLAS για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης βάσει του προτύπου ISO 9001:2000 και αφορά την διαχειριστική επάρκεια τύπου Α (Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).
Τα οφέλη του Δήμου Πολυκάστρου είναι:
- Οργάνωση με ένα από τα πιο σύγχρονα διεθνή μοντέλα Διοίκησης.
- Χρήση της Βεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:35

«Στόχος η Ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας»

Συντάκτης:

Η βίαιη είσοδος στο προσκήνιο της ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης, έχει κλονίσει ισορροπίες, έχει ανατρέψει προγραμματισμούς και τείνει να περιγράψει ένα ακαθόριστο μεν, πλην όμως αναπόφευκτο πλαίσιο εντός του οποίου, θα ξεκινήσουν και θα εξαντληθούν όλοι οι σχεδιασμοί.
Η περιφερειακή χώρα μας με την ανάλογης εμβέλειας οικονομική δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ’ αυτήν τη διαδικασία. Επομένως, όλες οι επί μέρους πρωτοβουλίες είναι αναπόφευκτο ότι θα κινούνται σε περιβάλλον ασφυκτικό ως προς τις επιλογές.