Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:42:24 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:19

Μάθημα Ιστορίας στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:

Εκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο έπος του ’40 λειτούργησε από τις 24 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, στον Ευρωπό, με φροντίδα του ιεροψάλτη κ. Νικολάου Καφετζή. Το φωτογραφικό υλικό ήταν κατανεμημένο σε ενότητες: Επιστράτευση, Μέτωπο, Κατοχή, Απελευθέρωση, UNRR, Τύπος της εποχής.

Το πρόγραμμα της «Διασυνοριακής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – π.Γ.Δ.Μ. για τους δήμους Αξιούπολης και Γευγελής αντίστοιχα, παρουσίασε σε ειδική ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού της «Παναγίας Άξιον Εστί» δήμος Αξιούπολης.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:26

Η Γουμένισσα απέκτησε παραδοσιακό νερόμυλο

Συντάκτης:

Ένας από τους ιστορικούς νερόμυλους της Γουμένισσας, της οικογένειας Γιαπατζή, άνοιξε ξανά τις πύλες του, πλήρως ανακαινισμένος, αλλά όχι παραγωγικός, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην επισκεψιμότητα του Πάικου.
Το έργο της ανακαίνισης του νερόμυλου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και έτυχε χρηματοδότησης 100%, ακριβώς γιατί δεν πρόκειται για παραγωγική μονάδα, αλλά για τη διατήρηση ενός θαυμάσιου αρχιτεκτονικού μνημείου.
Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου νερόμυλου των αδελφών Χρήστου και Γρηγόρη Γιαπατζή έγιναν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, ο οποίος στάθηκε ακριβώς στην προοπτική ανάδειξης της Γουμένισσας και του Πάικου, στα έργα που γίνονται και σχεδιάζονται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της δασικής αναψυχής και με τα μεγάλα φράγματα, Γουμένισσας και Λιβαδίων.

Με τις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων όλων των οικισμών του δήμου Δοϊράνης συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης, «Νέα Εποχή», Κώστας Τερζενίδης και οι συνεργάτες του, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο διαλόγου με φορείς και δημότες, με το κλείσιμο δυο χρόνων θητείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαράντων, με τη συμμετοχή των συλλόγων: Αγίου Χαραλάμπους, Ακρίτα, «Αμάραντου», Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης, ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων, Δοϊράνης, Δροσάτου και Κορυφής και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και κράτησε δυο ώρες.

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για αθλητή του τμήματος στίβου καταγράφηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου αφού ο ΣΕΓΑΣ ενέταξε τον 16χρονο δισκοβόλο Παναγιώτη Βαιτσούδη στο πλαίσιο στήριξης ταλαντούχων αθλητών της Ομοσπονδίας. Ο Βαιτσούδης, που γυμνάζεται με τη μητέρα του Δέσποινα Φωτιάδου, ήταν χρυσός Πανελληνιονίκης στην κατηγορία των Παμπαίδων Α' και πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Παίδων ήταν 4ος Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία.

Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος, οι νεάνιδες του Γ.Α.Σ.Κ. δεν κατάφεραν να νικήσουν την δυνατή ομάδα της Αλεξάνδρειας και έχασαν με 3-0 σετ.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί σκήπτρα, αφού από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. έκαμνε λάθη στην υποδοχή, το μπλοκ δεν δούλευε και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το σκορ. Η Αλεξάνδρεια προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά και στα τρία σετ με πολύ δυνατά σερβίς και καρφιά.
Τα σετ τελείωσαν με σκορ 25-10, 25-9, 25-11.
Επόμενος αγώνας εντός, την Κυριακή 2-11-2008, ώρα 14:00 με τον Πιερικό.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:14

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Καμπάνη, την έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, Μανδρών και «Εχέδωρο» Γαλλικού και την «Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα και τους μικρούς τσολιάδες του Νηπιαγωγείου Καμπάνη.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:13

Έμπρακτη στήριξη στους αγρότες

Συντάκτης:

Ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», Γιώργος Φραγγίδης, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης και Αθανάσιος Τσιραμπίδης, στο πλαίσιο των επαφών της παράταξης με τους φορείς του νομού, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών  Συνεταιρισμών Κιλκίς, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χαράλαμπο Παυλίδη.
«Η αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης, τονίζει ο κ. Φραγγίδης, πηγάζει από την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες του νομού μας, λόγω της μη διάθεσης των προϊόντων τους και του μεγάλου κόστους παραγωγής.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:11

Αυξήσεις μισθών και προσλήψεις στα νοσοκομεία

Συντάκτης:

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς κ. Διαλεχτή Ζωτάκη με την ανακοίνωση που καταχωρίζουμε ενημερώνει τον ιατρικό κόσμο για τις νεότερες εξελίξεις στη μάχη του ιατρικού νοσοκομειακού κόσμου για αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασλιας στα νοσοκομεία.
Η ενημέρωση αναφέρεται στη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με την ηγεσία του Υπουργείου, την πρόταση του Υπουργού και τις αποφάσεις του γενικού συμβουλίου  στην συνεδρίαση της 22ας-10- 2008 και έχει ως εξής:

Με επιτυχία και μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος χορός του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς στο κέντρο διασκέδασης «ΠΥΛΗ» του Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα. Με απόφαση μάλιστα του διοικητικού συμβουλίου ονομάστηκε τιμητικά για την μεγάλη προσφορά του στον ΠΑΟΚ σε Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς «Βασίλης Σεργιαννίδης».
Η βράβευση, όμως, στον αιμοδότη της μεγάλης ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο κ. Σεργιαννίδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Βραβεύτηκαν, όμως, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κώστας Λαγωνίδης και Γιάννης Γκιτσιούδης καθώς και ο μπαρμπά-Νίκος Παρούσογλου, γνωστός για το μουσείο του ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει στο σπίτι του, στην Τούμπα Κιλκίς.