Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:24:50 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:25

Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης ψηλά!

Συντάκτης:

Λαμπρές σελίδες στην ιστορία του γράφει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, ο οποίος κατάφερε από τώρα, τρεις αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα, να πατάει με το ένα «πόδι» στην Α2 εθνική κατηγορία χάντμπολ.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:00

Βρήκαν λύση με σύμμαχο τον Νομάρχη

Συντάκτης:

Μπροστά στην διαφαινόμενη έκρηξη και στην συντονισμένη αντίδραση κτηνοτρόφων και του Νομάρχη Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα η ετιαρεια “ΔΟΪΡΑΝΗ” υπαναχώρησε από την άδικη απόφασή της να διακόψει την παραλαβή του αγελαδινού γάλακτος από τους κτηνοτρόφους μετά την 31 Μαρτίου.

Επιστολή που αναφέρεται στην υλοποίηση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», απέστειλε προς το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης. Το πρόγραμμα αφορά τη σωστή διαχείριση της ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η επιστολή του κ. Τερζίδη έχει ως εξής:

Διαψεύδει τις καταγγελίες των εργαζομένων ενώπιον του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα υγείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη για ελλείψεις βασικών υλικών στο νοσοκομείο Κιλκίς ο Διοικητής του ιδρύματος Δημ. Ασημακίδης με επιστολή του στην εφημερίδα μας. Ο κ. Διοικητής αναφέρει ότι τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν ξεπεράστηκαν, αμφισβητεί ότι υπήρξαν ποτέ ελλείψεις σε αυτήν τη δραματική διάσταση που δόθηκε και παραθέτει σειρά δράσεων του νοσοκομείου που δεν θα ήταν συμβατές- δυνατές αν ίσχυαν οι καταγγελίες των εργαζομένων.

Επτά τόνοι τροφίμων και το χρηματικό ποσόν των 4.500 Ευρώ, συγκεντρώθηκαν από τις ενορίες της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου για τον πολύπαθο πληθυσμό της Γάζας, ύστερα από έκκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου -Κασσιώτου, απόδημοι Έλληνες, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. από το Offenbach της Γερμανίας  και επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  στο Στρασβούργο.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 04:01

Νέα έργα στο «Θησέας»

Συντάκτης:

Τις άδειες δημοπράτησης για 116 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας» υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας. Τα 116 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10.888.718,17 ευρώ και αφορούν σε δήμους και κοινότητες κι από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:59

2η επιχειρηματική εκδήλωση στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) σε συνεργασία με Επιμελητήρια και φορείς, διοργανώνει για δεύτερη φορά επιχειρηματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων στη Διασυνοριακή Περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Γ.Δ.Μ.». Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Γειτνίασης Ελλάδα – πΓΔΜ INTERG IIA και έχει στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων της χώρας μας και την αύξηση των εξαγωγών καθώς και την διείσδυση σε τρίτες χώρες.

Σε άλλη μια συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με τις ερωταπαντήσεις συμβούλων - Νομάρχη μονοπώλησαν το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου  το ενδιαφέρον, παρότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:56

«Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων στην ALUMIL»

Συντάκτης:

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας – Θράκης για «καταπάτηση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων στην ALUMIL».
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας και Σοφίας Καλαντίδου, αναφέρουν: