Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:57:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:16

Στήριξη ΕΟΜΜΕΧ σε μικρομεσαίους

Συντάκτης:
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο οριζόντιων κυβερνητικών πολιτικών που θα αγκαλιάζουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, αξιοποιώντας τις σχετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας - μέσω της δημιουργίας του «Small Business Act for Greece» - αλλά και τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:15

Στα ύψη και φέτος ο ΓΑΣΚ στον στίβο

Συντάκτης:
Δόθηκε στην δημοσιότητα η ετήσια αξιολόγηση των συλλόγων που διατηρούν τμήματα κλασσικού αθλητισμού και είναι ενταγμένα στην δύναμη των σωματείων του ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα μ’ αυτήν επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο η καταπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε και φέτος, παρά τις ατυχίες με τους τραυματισμούς των αθλητών του, το τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς το 2008 το οποίο κατάφερε να βρεθεί στην 53η θέση μεταξύ των 343 σωματείων που αξιολογήθηκαν παραμένοντας στην "ελίτ" για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:14

Νέος προπονητής της ΑΕΠ ο Κ. Λαγωνίδης

Συντάκτης:
Η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Πολυκάστρου ανακοίνωσε την λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας κ. Παύλο Σερμπέση, τον οποίο ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά του στην ομάδα. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι νέος προπονητής αναλαμβάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ  Κώστας Λαγωνίδης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:47

“Καίνε” τον κοσμάκη με τα ...καύσιμα

Συντάκτης:
Άγρια ληστεία υφίστανται οι καταναλωτές από τις εταιρείες διύλισης και εμπορίας του πετρελαίου, ληστεία που ενόψει του Χειμώνα προσλαμβάνει εξοργιστικές διαστάσεις που προσβάλλουν και τον πολιτικό μας πολιτισμό και την κοινή λογική.
Συνάντηση εργασίας ανέργων, εκπροσώπων επιχειρήσεων και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε στον Εύρωπο, με τη συνεργασία του Δήμου Ευρωπού και της Αναπτυξιακής Κιλκίς, για την ανάδειξη καλών πρακτικών επιχειρηματικότητας με έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ. και άλλες Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες.
Στο πανελλαδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης εντάχθηκε και ο δήμος Γουμένισσας εδώ και λίγες ημέρες.
Συνολικά 86 κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν από το δήμο στην πόλη της Γουμένισσας και τους οικισμούς, ξεκινώντας έτσι το πρόγραμμα, ενώ το απορριμματοφόρο θα περνά κάθε Τετάρτη για τη συλλογή των προϊόντων ανακύκλωσης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:44

Από το Κιλκίς ξεκινά η 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα

Συντάκτης:
Με διοργανωτική ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου η 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα με σειρά εκδηλώσεων σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:32

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Κλείνουν τα σύνορα στους Ευζώνους

Συντάκτης:
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τρίτης 21 Οκτωβρίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια ημέρα στις 10:30 π.μ., στο Τελωνείο των Ευζώνων.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:29

Κάντε προσλήψεις κι αφήστε το «διαίρει και βασίλευε»

Συντάκτης:
Με νέα ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας  αναφέρεται τόσο στα λειτουργικά προβλήματα του ιδρύματος όσο και στην ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ξεν. Παπαλέξη, τη γ,γραμματέα Χριστιάνα Γκιορτζή και τα μέλη του Δ.Σ. Αριστείδη Λάμπρου, Γεωργία Αναστασιάδου και Ελευθέριο Τομίδη, έχει ως εξής:
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:29

ΟΧΙ στην αύξηση επιτοκίων τραπεζών

Συντάκτης:
Με υπόμνημά του προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη το Επιμελητήριο Κιλκίς ζητά ρύθμιση–πρόβλεψη, με την οποία να απαγορεύεται στις Τράπεζες να αυξήσουν μονομερώς το περιθώριο αύξησης του επιτοκίου που συμφωνήθηκε κατά την σύναψη των δανειακών συμβάσεων, που είχαν γίνει με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για τους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς.
Στο υπόμνημα αναφέρεται: