Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:55:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 05:11

Ξεσήκωσε το κοινό η Πρωτοψάλτη

Συντάκτης:
Μια μοναδική συναυλία, στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2008 του Δήμου Κιλκίς «στου φεγγαριού το φως», απόλαυσαν οι Κιλκισιώτες την περασμένη Πέμπτη με την εντυπωσιακή Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς γέμισε από τον κόσμο, που τραγούδησε με την δημοφιλή τραγουδίστρια για δύο ώρες γνωστές επιτυχίες, παλιές και καινούργιες με αποκορύφωμα το πολύ γνωστό «πάμε Χαβάη σε μια ρόδα…. Σειρά έχει η Χάρις Αλεξίου, την Τετάρτη 30 Ιουλίου, όπου αναμένεται να κατακλειστεί το Θέατρο από τους Κιλκισιώτες. Η συναυλία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Γούναρη.
Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων A (A1 «στοιχειώδης γνώση» & Α2 «βασική γνώση»), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11 Μαΐου 2008.
Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή της ασχολήθηκε με τις απαράδεκτες αντικοινωνικές επιπτώσεις της τελευταίας αιφνιδιαστικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
«Σύμφωνα με αυτήν, αναφέρει ο ΣΥΝ Κιλκίς σε ανακοίνωσή του, μειώνεται δραματικά η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με ή χωρίς Αναπηρία, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Μέχρι σήμερα οι δομές αυτές εχρηματοδοτούντο είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από εθνικούς πόρους.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 05:06

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη....

Συντάκτης:
Πωλητηριο έβαλε η διοίκηση της Ένωσης σε όλατα υπάρχοντά της, μηδενός εξαιρουμένου καθώς αν δεν πουλήσει για να ξεχρεώσει ο κίνδυνος τω κατασχέσεων επικρέμαται επί της περιουσίας της. Και το συμπέρασμα ατό προέκυψε και επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της.
Ήταν μόνο 22 οι αντιπρόσωποι στην εξ αναβολής  γενική συνέλευση της Κυριακής  καθώς την προπερασμένη Κυριακή δε καταγράφηκε απαρτία.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 05:04

Ασφαλτόστρωση με πιστώσεις της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:
‘Ένα έργο που δείχνει ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) δεν περιορίζεται αυστηρά στην εκτέλεση έργων της αρμοδιότητας της, είναι κι ασφαλτόστρωση ενός κομματιού της κεντρικής οδού της 21ης  Ιουνίου στο Κιλκίς.
«Ο Υπουργός Υγείας προσπαθεί να αγοράσει χρόνο, εκμεταλλευόμενος την περίοδο των θερινών διακοπών και την καθυστέρηση στην τυπική έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ), μετά τις σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μελών της.
«Ετσι, οι διοικήσεις των νοσοκομείων έλαβαν από το υπουργείο πρόχειρο έγγραφο, χωρίς ουδεμία ρητή νομική αναφορά και τεκμηρίωση, υπογεγραμμένο μόνον από αναρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ κατά το δεύτερο εξάμηνο θα γίνονται όπως και κατά το πρώτο.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:40

Στην Εθνική ομάδα o Γιώργος Καπέτης

Συντάκτης:
 Διεθνής με την εθνική ομάδα στίβου των Παίδων θα χρισθεί ο πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας και αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιώργος Καπέτης, ο οποίος κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Κουτσοφλίνη να μετάσχει στη διεθνή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που θα γίνει στην Λευκωσία στις 23 και 24 Ιουλίου.
Την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας των ΟΤΑ κατήγγειλε η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Ιουλίου.
Σχετική ενημέρωση προς το Σώμα έκανε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, υπογραμμίζοντας ότι με αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που λήφθηκε πρόσφατα, περιορίζονται στο 1/3 οι χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται από τις δομές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι έγκυες γυναίκες κ.α., καθώς κι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:31

Μέτωπο κατά κυβέρνησης

Συντάκτης:
 Οι δήμαρχοι έχουν προ πολλού διαμορφώσει τη θέση τους ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση. Συνοψίζεται ως εξής: Δεν συζητάμε οποιοδήποτε Καποδίστρια αν πρώτα δεν λυθούν τα θέματα της οικονομικής αυτοδυναμίας και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Αν νωρίτερα δεν ξεκαθαριστούν οι πόροι και οι αρμοδιότητες της Τ.Α, αν δεν περιοριστεί το κράτος στις επιτελικές, εθνικού χαρακτήρα αρμοδιότητες.
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:28

Στη Γιορτή Ρίγανης ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, την Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 20.00 θα παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρέθουσας ν. Θεσσαλονίκης στον οικισμό Μαυρούδα, στο πλαίσιο της Γιορτής της Ρίγανης.