Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 5:19:17 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής οι Επιτροπές Ειρήνης Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή, διασχίζοντας όλα τα χωριά μέχρι τη Ν. Σάντα, ενώ σταμάτησαν και στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο της Κρηστώνης, φωνάζοντας συνθήματα αντιΝΑΤΟϊκά.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:45

Διακρίθηκαν στην Κύπρο 3 Κιλκισιώτες

Συντάκτης:
 Υπερήφανους για άλλη μια φορά έκαναν τους Κιλκισιώτες, οι τρεις αθλητές με ειδικές ανάγκες από το νομό μας που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Special Olympics Hellas. Πρόκειται για τους Αδάμ Αμοιρίδη, Χαρίτων Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνο Πουμπουρίδη, με τη συνοδεία της προπονήτριας Κωνσταντίνας Μπουρλούκα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διακρίθηκαν στους Κυπρο-Ελλαδικούς αγώνες που διεξήχθησαν από τις 12 έως και τις 17 ΜΑΪΟΥ 2008  στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ της Κύπρου.
 Προηγήθηκε η Κοινωνία Πολιτών που κινητοποίησε τις ευαισθησίες δεκάδων – κι εκατοντάδων – συμπολιτών μας με πρακτικό αποτέλεσμα τη συλλογή τεσσάρων τόνων σκουπιδιών από το λόφο του Αη Γιώργη. Ο τόπος μας  είναι όμορφος, αλλά από καθαριότητα ξεχωρίζουμε μόνο στους ιδιωτικούς χώρους. Οι δημόσιοι παραμένουν στο έλεος κακών συνηθειών και κατάφορτοι σκουπιδιών. Ετούτο το κακό όμως πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει αν αλλάξουμε εμείς.
 Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Η συνάντηση έγινε σε νεόδμητο ξενώνα της Γρίβας σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα. Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Αθ. Τραχανίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Β. Παυλίδης, ο Ταμίας κ. Γρ. Γιαχανατζής, η Γεν. Γραμματέας κα. Μιχ. Κυ+ριακίδου, η υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων κα. Σουλτ. Τρέγκα και το μέλος κ. Χρ. Πεχλιβάνης.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:28

Ή τώρα στις δίδυμες Ή αρχίζουμε απεργία

Συντάκτης:
Ή ξεκινάτε την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες και τελειώνετε σε δυο χρόνια ή στις 25 Μαίου προχωρούμε εμείς σε απεργία. Αυτό είναι το μήνυμα και η απόφαση συνάμα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς.  Κι αν η πρώτη ανάγνωση του τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση σημαίνει την κλιμάκωση της πίεσης προς την Πολιτεία να υλοποιήσει ειλημμένη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, απόφασή της, σε δεύτερη ανάγνωση η εν λόγω πρωτοβουλία των δικαστικών υπαλλήλων σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ όσων υποστηρίζουν τη λύση των δίδυμων με όσους τάσσονται υπέρ του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου πρώην μεραρχίας).
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:26

Μεγάλο τουρνουά βετεράνων στο Δροσάτο

Συντάκτης:
Ο Δήμος Δοϊράνης και η Πολιτιστική Εταιρεία του Δήμου διοργανώνουν Ποδοσφαιρικό Τουρνουρά Βετεράνων, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο Δροσάτου 24 και 25 Μαϊου, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δήμου Δοϊράνης.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:22

Σε τουρνουά του ΠΑΟ στη Φλώρινα

Συντάκτης:
Η Ακαδημία ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ¨ το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε τουρνουά Ακαδημιών του Παναθηναϊκού στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα τα τμήματα προτζούνιορ Β1, Β2 (γεν. 00 – 01) και προπαίδων (γεν. 96 – 97) μετέβησαν στην Φλώρινα σε μια διήμερη εκδρομή που συνδύασε το αγωνιστικό μέρος με τον πολιτιστικό χαρακτήρα της επίσκεψης τους στις λίμνες Πρέσπες.
 Τη διατήρηση τεσσάρων θέσεων αμμοληψιών στην κοίτη του Αξιού ποταμού, με στόχο τη σωστή λειτουργίας του, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το οικονομικό όφελος του Δήμου Πολυκάστρου, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης. Ο κ. Σμυδάκης ανέφερε πως από τις επτά θέσεις αμμοληψίας, που σήμερα έχουν άδεια, θα παραμείνουν οι τέσσερις, από δυο σε Αξιοχώρι και Ασπρο και στα σημεία που προτείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Παραδόθηκε  και λειτουργεί  ο βιολογικός καθαρισμός της Ευρωπού και οι πρώτες  μετρήσεις έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το τελικό προϊόν, το νερό, είναι αρίστης ποιότητας και καθαρό πλέον τρέχει στο ρέμα. Στην τελευταία δεξαμενή  υπάρχουν ψάρια, τα οποία κολυμπούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:42

Αναπληρωτές μουσικοί

Συντάκτης:
Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών από το ΥΠΕΠΘ για το σχολικό έτος 2008-2009,  
κ α λ ε ί τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ16.01 (Μουσικής), ΠΕ16.02 (Μουσικής) και ΤΕ16 (Μουσικής)  να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ως ακολούθως: