Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:35:26 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ερώτηση κατέθεσαν προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ζητώντας την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και παράδρομων
στην εθνική οδό Κιλκίς-Σερρών.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:03

Ληστεία σε βενζινάδικο

Συντάκτης:
Ληστεία σε βενζινάδικο της πόλης του Κιλκίς πραγματοποίησαν δυο νεαροί, το βράδυ της Τετάρτης, χτυπώντας με ρόπαλο στον αυχένα τον 55χρονο βενζινοπώλη!
Οι δυο θρασύτατοι νέοι, 20 και 27 χρόνων, προχώρησαν στη ληστεία μόλις στις 10.40 το βράδυ, ημέρα και ώρα με πολύ κίνηση, λόγω και της πρώτης ημέρας λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς και σε ένα δρόμο πολυσύχναστο, στην αρχή της Βενιζέλου, δίπλα στο σούπερ μάρκετ Γεωργίου.
Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού στην εμποροπανήγυρη αποδειχτηκαν για άλλη μια χρονιά οι Κιλκισιώτες. Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από κόσμο.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο νομάρχης Ευαγ. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Χέρσου Χρ. Ανθρακίδης, ο πρώην βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κιλκίς Δ. Φωτιάδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, των αρχών και σωματείων καθός και πλήθος κόσμου.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:38

Ίδρυση και λειτουργία λαογραφικού μουσείου

Συντάκτης:
 Η ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου είναι πλέον γεγονός. Η αρχική ιδέα αρχικά περιλάμβανε την κατασκευή διόροφου κτηρίου, που θα φιλοξενούσε στο ισόγειο χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών της βόρειας Θράκης, ιματιοθήκη και γραφείο, ενώ στον όροφο του οικοδομήματος θα εκτίθενται όλα τα αντικείμενα με μουσειακό χαρακτήρα
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:34

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για το συλλαλητήριο ΔΕΘ

Συντάκτης:
  Το N.T. της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του καλεί «όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους, Νέους και Νέες στο   ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
  Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνουν καθημερινά την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την αγοραστική μείωση και υποβάθμιση μισθών, ημερομισθίων και των συντάξεων, την ανασφάλεια της εργασίας, την ανεργία και κυρίως των Νέων, την ανασφάλεια των  ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
Ραγδαίες εξελίξεις κυοφορούνται στο πολύκροτο θέμα της χωροθέτησης κα εν συνεχεία κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Σάββατο είναι πολύ πιθανόν να επισκεφθούν το Κιλκίς και να πραγματοποιήσουν, μεταξύ των άλλων,  αυτοψία στις εγκαταστάσεις και το οικόπεδο της πρώην μεραρχίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:29

Ο δήμος Ευρωπού στην Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων

Συντάκτης:
 Ομόφωνα αποφασίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ευρωπού, στην τελευταία του συνεδρίαση, η συμμετοχή του Δήμου Ευρωπού στην υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Κιλκίς, που θα είναι ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νομού.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:50

Δ. Τερζίδης Νέα τμήματα για να σώσουμε το ΤΕΙ

Συντάκτης:
Στην έκκλησή μας να συνενωθούν οι τοπικές δυνάμεις για να διεκδικήσουν νέα τμήματα ως μοναδική πράξη σωτηρίας του πληγέντος ΤΕΙ Κιλκίς (του μοναδικού τμήματος σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος) ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης που με δήλωσή του επιβεβαιώνει την κοινή αγωνία για το μέλλον του μοναδικού τμήματος.
Ο κ. Τερζίδης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:47

Τρεις φωτιές στο Πάικο

Συντάκτης:
 Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις του Πάικου την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και είχαν απολογισμό 45 στρέμματα καμένου δάσους.
Ειδικότερα:
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:45

Καταστροφικές πυρκαγιές στη Δοϊράνη των Σκοπίων

Συντάκτης:
 Μεγάλες εκτάσεις πρασίνου στην παραλίμνια περιοχή της Δοϊράνης και από την πλευρά των Σκοπίων καταστράφηκαν, από δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες και ήταν ορατές και από την ελληνική πλευρά.