Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:16:43 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:38

Portal Επιμελητηρίου

Συντάκτης:
Την επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής πύλης (portal του Επιμελητηρίου, ενόψει της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του έργου, θα κάνει ο πρόεδρος Π. Τονικίδης και η διοίκηση του φορέα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 5.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κήπο.
 Αναγκαίο χαρακτήρισε το δάνειο ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ η Δημοτική Αρχή Πολυκάστρου, το οποίο θα διατεθεί για την αποπληρωμή των παλιών οφειλών του Δήμου. Η λήψη του δανείου εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα δανειοδότησης θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, απ’ όπου και δόθηκε η πλέον συμφέρουσα προσφορά. Θα έχει διάρκεια 20 χρόνια, σταθερό επιτόκιο 5,9% και η εξόφλησή του θα γίνεται με παρακράτηση από τους ΚΑΠ του Δήμου.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:36

Δράση για το περιβάλλον από το Δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
 Απλώνεται διαρκώς η προσπάθεια του Δήμου Ευρωπού και των φορέων των οικισμών του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ετσι, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μεσιάς «Αλ. Βυζάντιος» για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:34

Αποτελέσματα τελικών μαθητικών αγώνων

Συντάκτης:
 Στους τελικούς μαθητικούς αθλητικούς αγώνες το Πολύκαστρο κυριάρχησε στο ποδόσφαιρο, σε μαθητές και μαθήτριες, στο μπάσκετ διακρίθηκαν Γουμένισσα και Αξιούπολη, ενώ σε χάντμπολ και βόλεϊ οι μαθητές του Κιλκίς πήραν και τα τέσσερα κύπελα.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:31

Πόλεμος για τα σκουπίδια

Συντάκτης:
Σε ανοιχτή ρήξη οδηγούνται οι δήμαρχοι της επαρχίας Κιλκίς με τους συναδέλφους των της επαρχίας Παιονίας (και Πολυκάστρου) με αφορμή τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων. Ένα έγγραφο της μέχρι τώρα αδρανούς περί το θέμα Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με το οποίο επιβάλει τη σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης στερών απορριμμάτων όλων των δήμων του νομού μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, άλλως προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε αναγκαστική σύσταση, έδωσε την αφορμή να αναδυθεί το μείζον πρόβλημα.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για χιόνια και παγετό

Συντάκτης:
Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητή, Γιώργου Τσιότρα, πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή σύσκεψη με θέμα «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό», παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν  για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι τρεις υγειονομικοί σύλλογοι του νομού Κιλκίς, ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Σε κοινή συνεδρίασή τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με θέμα το ασφαλιστικό, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός του υγειονομικού κόσμου για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που Θέλουν την ενοποίηση του ασφαλιστικού τους φορέα Τ.Σ.Α.Υ., με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, κατά τρόπο άκριτο, που θέτει σε επικινδυνότητα τόσο τον κλάδο σύνταξης όσο και τον κλάδο υγείας,
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:27

Βιωματικό Εργαστήρι

Συντάκτης:
Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών νομού Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2008, ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 17:00 – 20:30, στο αναψυκτήριο ‘’ΛΟΦΟΣ’’, στο Κιλκίς, βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Δικτύωση Ατόμων και Συστημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς». Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων και στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:55

Οι πλαστές εγγυητικές μπλόκαραν το αρδευτικό

Συντάκτης:
 Τελειωμό δεν έχουν τα πάθη της Αρτζάν. Το έργο σίριαλ του ν. Κιλκίς μπλόκαρε τους τελευταίους μήνες ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο εργολάβος του έργου (ΕΡΓΑΣ) αναδείχτηκε μειοδότης προσκομίζοντας στον φάκελο πλαστή εγγυητική επιστολή! Και σα να μην έφτανε αυτό μόλις αποκαλύφθηκε και αναζητήθηκε λύση για την απεμπλοκή  ο διάδοχος που πρότεινε η ΕΡΓΑΣ προσκόμισε και αυτός πλαστή εγγυητική!
 Τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007, σε εγκαταστάσεις του, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Παρουσία του δημάρχου Κιλκίς κ. Δημ. Τερζίδη έγινε αγιασμός και κατόπιν η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε κα Μαρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην σημασία και στους στόχους του Κέντρου. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου, ο οποίος υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το Κ.Π.Ε. και τη συμβολή που μπορεί  να έχει στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.