Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:38:43 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:37

Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Συντάκτης:
Η σύσταση του Συλλόγου "Ταμείο Αλληλοβοήθειας Μελών του ΕΒΕ" απασχόλησε γι’ άλλη μια φορά το Δ.Σ. του Επιμελητήριου.  Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Π. Τονικίδης ενημέρωσε τα μέλη για την έγκριση του καταστατικού του Συλλόγου, για την απόκτηση Α.Φ.Μ. και για όλη τη πορεία σύστασης.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 11:01

Δήμος Ευρωπού : Θηλιά στο λαιμό

Συντάκτης:

 ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ. Η προεκλογική πρόσληψη 20  ατόμων αφήνει επιβάρυνση 560.000 ευρώ!

Δυσβάσταχτη είναι για το Δήμο Ευρωπού η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί η Δημοτική Επιχείρηση τη διετία 2006-2008 από την πρόσληψη 20 ατόμων κατά την προεκλογική περίοδο και συγκεκριμένα το Μάιο του 2006.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέλαβε 20 άτομα, πολλά από τα οποία δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, αλλά ούτε χώρο να σταθούν και μάλιστα την στιγμή που στην ίδια επιχείρηση εργάζονταν άλλα 16 άτομα σε υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης κι έτσι εμφανίστηκαν να εργάζονται στην επιχείρηση του Δήμου 36 εργαζόμενοι.
 Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο Mediteranean στα πλαίσια του έργου Δημιουργία Διασυνοριακού Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, που χρηματοδοτείται κατά 75 % από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:48

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού

Συντάκτης:
Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό σύμβούλιο Ευρωπού, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αποδοχή μεταβίβασης επιβατικού αυτοκινήτου στο δήμο, ο καθορισμός ειδικοτήτων θέσεων μερικής απασχόλησης, η εκμίσθωση κοινόχρτηστων εκτάσεων, οι εγκρίσει απολογισμών των νομικών προσώπων του Δήμου.
 Με κυρίαρχο το πνεύμα κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος και τον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο η εισήγηση του επικεφαλής Ν. Κριθαρίδη όσο και οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των μελών του οργάνου περιείχαν έντονο το στοιχείο της κριτικής προς την ηγεσία του κ. Παπανδρέου καθώς το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα για μια συνολική τοποθέτηση επί της πορείας του Κινήματος τα τελευταία χρόνια. Κατά γενική εκτίμηση το όλο κλίμα της συνεδρίασης έγειρε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:39

ΑΤΕ: Τις μετοχές σας.ΕΑΣ: Ξεχάστε τις

Συντάκτης:
Διελκυστίνδα μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας και της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς με  έπαθλο τις μετοχές της οργάνωσης Η τύχη των μετοχών της ΕΑΣ Κιλκίς θα κρίνει τελικά αν και πως θα γίνει η ρύθμιση των χρεών της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς προς την Τράπεζα.
Με βάση την συμφωνία ρύθμισης που συνομολόγησε η διοίκηση Πογέλη η ΕΑΣ έπρεπε ήδη να παραδώσει 51.200 μετοχές της ΣΕΚΑΠ, που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, στην ΑΤΕ.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:11

Το Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο στο Σταυροχώρι

Συντάκτης:
 Το Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο (ΕΑΚ) είναι ένας Αεροναυτικός Οργανισμός ο οποίος έχει επιλέξει τον Νομό του Κιλκίς για μόνιμη έδρα του.  Είναι ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία και από το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενταχθεί στο σχέδιο πυροπροστασίας των περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.  Οι κύριες δραστηριότητές του είναι η εκτέλεση πτήσεων για κοινωφελείς σκοπούς αλλά και για λόγους αναψυχής.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:08

Όχληση ή ανάπτυξη;

Συντάκτης:
Αν η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς δεν πείστηκε από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής Πεδινού και ενέκρινε κατά πλειοψηφία (οριακή μάλιστα λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου) τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της βιομηχανίας παραγωγής βιοαερίου "GREEN OIL" οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή Γαλλικού που αντέδρασαν  τότε βρήκαν σύμμαχο στις ανησυχίες τους την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:06

ΑΝ.ΚΙ. Παρέμβαση στην κοινωνική οικονομία

Συντάκτης:
Ξαφνιάζει ευχάριστα η Αναπτυξιακή Κιλκίς με την ενασχόληση της με θέματα κοινωνικών υπηρεσιών. Ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ Παύλος Πασσαλίδης μιλά στην εφημερίδα μας για τη δράση αυτή και την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος EQUAL.
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007 05:02

Γλυκόπικρο ξεκίνημα για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Συντάκτης:
Γλυκόπικρο ξεκίνημα για την ανδρική ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ". Ξεκίνησε πολύ καλά την νέα αγωνιστική περίοδο προκρινόμενη στους οκτώ(8) του κυπέλλου της ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ κερδίζοντας διαδοχικά την ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ εκτός έδρας με 5-0 και τον ΠΑΙΟΝΑ ΤΟΥΜΠΑΣ με 6-0. Όμως στην πρώτη της και παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γνώρισε την ήττα στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς από την έμπειρη και επί χρόνια στην Α’ κατηγορία ομάδα των Ευζώνων.