Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:58:24 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:45

«Πληρώνουμε» λάθη και απατεώνες

Συντάκτης:

Ετούτη η καθυστέρηση στη διόρθωση των λαθών του συστήματος ΟΣΔΕ που συνεπάγεται την μη εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς του νομού  ξεφεύγει από κάθε λογική. Και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων που άπτονται πλέον όχι μόνο της ικανότητας ή της διαχειριστικής επάρκειας της διοίκησης και των στελεχών που διεκπεραιώνουν το σύστημα ΟΣΔΕ, αλλά  ενδεχομένως και του ποινικού νόμου σε βάρος των κατά σύστημα απατεώνων που με τις ψευδείς δηλώσεις τους μπλοκάρουν το σύστημα..

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:52

Πρώτοι εισπράτταμε… Καταντήσαμε τελευταίοι

Συντάκτης:

Είχαμε τουλάχιστον την περηφάνεια του φτωχού… Μπορεί να εισπράτταμε επιδοτήσεις για το φτωχό σιτάρι, αλλά πάντα εισπράτταμε πρώτοι. Επί  πολλά έτη επί Γιώργου Μουλλά, επί πολλά έτη επί μπάρμπα Γιάννη Σοφιανίδη και επί των αείμνηστων Αχιλλέα Μιχαηλίδη, Διαμαντή Φλωρίδη και Γιώργου Παρασκευαϊδη και επί Νίκου Πογέλη.

Οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύθηκαν και οι αγρότες του νομού μας θα είναι οι τελευταίοι στη χώρα που θα πληρωθούν το υπόλοιπο των επιδοτήσεών τους! Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες ψηφιοποίησης και καθυστέρησαν και είναι γεμάτες λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν. Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φλωρίδη στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στο νομό βρίσκονται δέκα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο να γίνει γρήγορα η επιδιόρθωση των λαθών, με την ελπίδα μήπως και οι αγρότες μας πληρωθούν λίγο πριν το Πάσχα!

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 12:11

Παρέμβαση Κ. Κιλτίδη για Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:

Θέμα για την λειτουργία των ΤΟΚΑΑ (Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης) θέτουν προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτηση που συνυπογράφουν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης. Το θέμα ανέκυψε με αφορμή επείγον έγγραφο που εστάλη από το ΥΠΑΑΤ στα ΤΟΚΑΑ και ζητούσε από τους 250 υπαλλήλους τους να δηλώσουν σε  ποια υπηρεσία επιθυμούν να μετατεθούν.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 12:10

Ένταξη όλων των Νέων Γεωργών στο πρόγραμμα

Συντάκτης:

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκατομμυρίων ευρώ της προκήρυξης.

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού  Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:58

Λογαριασμό για τα σιτάρια ζητούν Αδαμίδης-Κεσίδης

Συντάκτης:

Δεν είναι μόνο η Αγροτική Τράπεζα και το Γενικό Λογιστήριο που ανησύχησαν για την τύχη του ενεχυριασμένου, έναντι του δανείου που έδωσαν, σταριού στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς. Πριν καν η Αγροτική διενεργήσει τους ελέγχους την περασμένη εβδομάδα κατόπιν εντολής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δυο διοικητικοί σύμβουλοι, ο κ. Γιώργος Αδαμίδης και ο κ. Μιχάλης Κεσίδης με κοινό έγγραφό τους προς το Δ.Σ και τον πρόεδρο Χαρ. Παυλίδη ζητούν επίσημη ενημέρωσε σε μια σειρά θεμάτων , μεταξύ των οποίων και την τύχη του σταριού.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:48

«Πέταξαν» τα στάρια από τις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο έλεγχος των στελεχών της ΑΤΕ έληξε την Παρασκευή. Η αγωνία όμως των αγροτών της δύναμης της ΕΑΣ Κιλκίς για την τύχη του προϊόντος που παρέδωσαν στην οργάνωση κορυφώνεται. Στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς οι ελεγκτές βρήκαν ποσότητες σταριών που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν το δάνειο των 2.300.000 ευρώ που δόθηκε  από την ΑΤΕ στους αγρότες με εγγύηση του Δημοσίου, αλλά με ενεχυριασμό της εσοδείας 2008.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:14

«Μύλος» με τα σιτάρια που πλήρωσε το κράτος

Συντάκτης:

Το κράτος εγγυήθηκε στην Αγροτική Τράπεζα το δάνειο ύψους 2.300.000 ευρώ με το οποίο πληρώθηκαν οι παραγωγοί πέρυσι τέτοιο καιρό προκαταβολή 17 λεπτών στο σκληρό και 15 λεπτών στο μαλακό σιτάρι  (με δυο λεπτά παρακράτηση υπέρ της ΈΑΣ Κιλκίς)  για κοντά 14.000 τόνους σκληρού και μαλακού σίτου, εσοδείας 2008 που παρέμεναν απούλητα στις αποθήκες.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:11

Αποζημιώσεις άνω των 35 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

Aποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.957.300 ευρώ καταβάλλονται από χθες  Πέμπτη, από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως αναφέρουν η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα οι καταστάσεις 31.252 παραγωγών 50 νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, κυρίως από παγετούς, χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, πλημμύρα και καύσωνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 σε διάφορες καλλιέργειες.