Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:33:43 μμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 15:10

Εκλογές ή συνεχίζουμε;

Συντάκτης:
easΟι τέσσερις επιλαχόντες των εκλογών του Μαΐου (Φώτης Οσιπίδης, Ν. Πογέλης, Θεόφιλος Μουρατίδης, Χάρης Καρυπίδης) κλήθηκαν  να αναπληρώσουν τους τέσσερις παραιτηθέντες συμβούλους της ΕΑΣ Κιλκίς. Και σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκαν και οι  τέσσερις, οπότε η πλευρά του προέδρου Χαράλαμπου Παυλίδη διατείνεται πως η διοικητική κρίση έληξε και η Ένωση μπορεί να λειτουργήσει απερίσπαστη.
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 12:44

Ο καυγάς για την καρέκλα…

Συντάκτης:
easΣυμπληρώνεται εβδομάδα από την παραίτηση των τεσσάρων συμβούλων του δ.σ. της ΕΑΣ Κιλκίς και το αίτημά τους για διενέργεια νέων εκλογών, δυο μήνες μετά τη συγκρότηση της παρούσας και πνέουσας τα λοίσθια από ότι φαίνεται διοίκησης. Μέχρι και τη Δευτέρα χθες δεν κοινοποιήθηκε στη διοίκηση η απάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ(του νομικού της τμήματος) στο ερώτημα αν ευσταθεί και είναι σύννομο το αίτημα διενέργειας εκλογών ή δύναται να αναπληρωθούν οι παραιτηθέντες τέσσερις σύμβουλοι από τους επιλαχόντες των εκλογών της Άνοιξης.
eas«Παραιτηθείτε και μείνετε στην άκρη, είναι η μοναδική προσφορά που μπορείτε να κάνετε στους αγρότες». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους τέ3σσερις συμβούλους της ΕΑΣ Κιλκίς τα μέλη της διοίκησης του γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς με αφορμή την παραίτηση των τεσσάρων και το αίτημά τους για διενέργεια νέων εκλογών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
stariΣτην καταβολή  οικονομικών ενισχύσεων  συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3930 αγρότες παραγωγούς για διάφορα αίτια προχωρεί τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ.  Ειδικότερα:
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:50

Τέλος δεν έχει η μιζέρια…

Συντάκτης:
easΗ κακοδαιμονία της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς τέλος δεν έχει και δυο μήνες μετά τη συγκρότηση νέας (τρόπος του λέγειν, αφού τα περισσότερα μέλη ήταν και μέλη της προ της Άνοιξης διοίκησης) διοίκησης παραιτήθηκαν ομαδικά και ζητούν την προκήρυξη νέων εκλογών! Ως κύριο λόγο επικαλούνται την μη επίλυση των προβλημάτων ψηφιοποίησης των δηλώσεων, το έλλειμμα πνεύματος συνεργασίας από τους τρεις συμβούλους που απόμειναν στη διοίκηση (Παυλίδης, Υφαντίδης, Λασκάκης) κ.ο.κ.
Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου αντιδρούν οργανωμένα οι αγρότες της περιοχής Πολυκάστρου, οι οποίοι έπεσαν θύματα, όπως υποστηρίζουν,  μιας πλεκτάνης . Περί τους 80 αγρότες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Πολύκαστρο και με το δικηγόρο Γιώργο Γεωργαντά συζήτησαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
plasta_timologiaΕκατοντάδες αγρότες του Πολυκάστρου βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλο επιστροφής ΦΠΑ που προέκυψε από την έκδοση πλαστών τιμολογίων δυο εταιρειών. ΟΙ αγρότες καλούνται να επιστρέψουν μέχρι σήμερα 30 Ιουνίου τα μικροποσά έκαστος, αλλά καταγγέλλουν ότι τα ποσά αυτά ουδέποτε εισπράχθηκαν από τους ίδιους και ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου και ενδεχομένως και  του συνεταιρισμού, μέσω του οποίου έγινε η συγκέντρωση και αποστολή των τιμολογίων στην ΔΥΟ Κιλκίς.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:15

Το μεγάλο φαγοπότι εμπόρων και μεσαζόντων

Συντάκτης:
sitariaΟι Ενώσεις μέσα από την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους απαξιώθηκαν. Το πεδίο έμεινε ελεύθερο λοιπόν για την «ελεύθερη» αγορά να λεηλατήσει κατά το δοκούν και χωρίς τον παραμικρό έλεγχο την παραγωγή των σιτοπαραγωγών του νομού, που αυτές τις μέρες θερίζουν τα χωράφια τους. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δείγμα της νεοελληνικής εκδοχής της ελεύθερης αγοράς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι πωλήσεις σίτου γίνονται χωρίς τιμή και χωρίς κανένα παραστατικό στοιχείο που να επικυρώνει νομικά- να μπορεί να «σταθεί» σε δικαστήριο- την υποτιθέμενη προφορική συμφωνία.
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:39

Βροχές και ελλειμματική φροντίδα =150 κιλά/στρέμμα

Συντάκτης:
agrotisΠέρσυ οι βροχές κατάστρεψαν την παραγωγή από Μάρτη όταν δεν έβρεξε και την εποχή του θερισμού όταν άνοιξαν οι ουρανοί. Φέτος η ζημιά έγινε μέσα στο δεύτερο μισό του Μάη όταν οι πολλές βροχές ζημίωσαν τη σιτοκαλλιέργεια. Και στα καιρικές συνθήκες να προσθέσουμε και την ελλειμματική καλλιεργητική φροντίδα που δείχνουν πλέον οι περισσότεροι παραγωγοί που προσδοκούν αποκλειστικά στην επιδότηση. Τις συνέπειες όλων των προαναφερθέντων εισπράττουν από την Τρίτη οι παραγωγοί του ν. Κιλκίς καθώς οι θεριζοαλωνιστικές  έπιασαν δουλειά στα πεδινά του νομού (Ν. Δήμητρα, Πεδινό, Γυνακόκαστρα, Μαυρονέρι κλπ). Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η νέα σιτοδεία αναμένεται φέτος με «στήσιμο» περί τα 150 κιλά.
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:11

Πληρωμές κοροϊδίας

Συντάκτης:
AteΑυτές τις ημέρες πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών και του ν. Κιλκίς  που υπέστησαν ζημιές από την ξηρασία του 2007. Πρόκειται για το αίσχος με την αποζημίωση των 90 λεπτών ανά στρέμμα σκληρού σίτου που εγκρίθηκε για τους σιτοπαραγωγούς του νομού και δεν ντράπηκε να ανακοινώσει η διοίκηση των ΕΛΓΑ και μάλιστα υπό τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά την εκλογή της το περασμένο Φθινόπωρο. Να σημειωθεί μάλιστα ότι πριν τις εκλογές του 2009, από την κυβέρνηση της Ν.Δ και τα ΕΛΓΑ κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί αποζημίωσης 10 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σίτου.