Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:03:12 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 01:18

Στην Παιονία αύριο η Κατερίνα Μπατζελή

Συντάκτης:
Στην Παιονία θα περιοδεύσει αύριο Κυριακή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, όπου θα έχει συνάντηση με βουλευτές και κομματικά στελέχη, θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Ευρωπό.Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κ. Μπατζελή θα επισκεφθεί πριν από το επίσημο πρόγραμμά της και την πλημμυρισμένη περιοχή του ταμιευτήρα της Αρτζάν και το δήμο Πολυκάστρου.
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:03

Θέσπιση Μητρώου Αγροτών

Συντάκτης:

«Καταγραφή Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ορισμός Επαγγελματία Αγρότη», ένα νομοσχέδιο-τομή για την ελληνική γεωργία. Με το νέο πλαίσιο που προωθούμε, αναδιοργανώνουμε τον αγροτικό χώρο με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια...

Την έγκριση πινάκων γεωργικού εισοδήματος και ενοικίων γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα εγκρίνονται οι πίνακες καθαρού γεωργικού εισοδήματος-ενοικίου-μόνιμης φυτείας οικονομικού έτους 2010 (χρήση 2009) που καταρτίστηκαν από την Επιτροπή του άρθρου 42 του ν.2238/1994 και οι οποίοι περιέχουν:

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:49

Οι αγρότες της Παιονίας …έκραξαν τις δυο Ενώσεις

Συντάκτης:

«Επί μήνες έπαιζαν παιχνίδι μεταξύ τους. Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τις διοικήσεις και των δυο Ενώσεων, του Κιλκίς και της Αξιούπολης.» Η κατηγορία απευθύνεται από τον πρόεδρο του συντονιστικού αγώνα των αγροτών της Παιονίας Σωτήρη Πελτεκιάδη με πασίγνωστους τους αποδέκτες. Και ακόμα πιο γνωστά τα θύματα. Όπως εκτιμά ο κ. Πελτεκιάδης το 80% των αγροτών της Παιονίας δεν πληρώθηκε την ενιαία ενίσχυση. Ή μάλλον, δεν καταβλήθηκε ακόμα το 80% της ενιαίας ενίσχυσης διότι και όσοι περιλήφθηκαν στους πίνακες δικαιούχων, πληρώθηκαν μικρό μόνο τμήμα του δικαιώματός τους.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:48

Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας

Συντάκτης:

Από τους αντιπροσώπους - συνεταιριστές Μιχάλη Κεσίδη, Φώτη Οσιπίδη, Γιώργο Αδαμίδη και Ανδρέα Ιασωνίδη, που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη νέα διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς στις εκλογές της 25ης Απριλίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση της οργάνωσης:

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:35

Kατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων

Συντάκτης:

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η υπ’ αρ. 263215/31.3.2010 Υπουργική Απόφαση για την κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 04:32

Στο …Μουσείο οι κτηνοτρόφοι

Συντάκτης:

«Μόνο στις τελευταίες 20 ημέρες έκλεισαν πέντε κτηνοτροφικές μονάδες στο ν. Κιλκίς. Και μονάδες μεγάλες, με στήσιμο 300-400 τόνων. Όπως μεταχειρίζονται τους αγελαδοτρόφους σε λίγους μήνες ή το πολύ σε ελάχιστα χρόνια, θα μας βάλουν σε μουσείο. Πολύ απλά θα μας έχουν αφανίσει».

Όπως προαναγγείλαμε η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 80% των δικαιούχων αγροτών του νομού ολοκληρώθηκε την ρίτη με την πίστωση των λογαριασμών τους στην ΑΤΕ. Πρόκειται για εισροή 45 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους αγρότες, ποσόν ικανό να ζεστάνει και την βαρέως χειμαζόμενη τοπική αγορά από την έλλειψη ρευστού. Με την αποστολή των καταστάσεων από την ΕΑΣ Κιλκίς στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και τον έλεγχο που έγινε εκεί  καταφάνηκε  ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80%. Είναι το ποσοστό των αγροτών που πλληρώθηκαν χθες Τρίτη 30 Μαρτίου.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:39

Την Τρίτη η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Συντάκτης:

Την Τρίτη οι δικαιούχοι αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους στην ΑΤΕ «φουσκωμένους» καθώς θα πιστωθούν με τα ποσά της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότηση). Δεν θα ξενοιάσουν όλοι. Η εικόνα που καταφάνηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύστερα από την αποστολή των στοιχείων από την ΕΑΣ Κιλκίς που διαχειρίστηκε το σύστημα ΟΣΔΕ δείχνει ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80% και είναι το ποσοστό που θα πληρωθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:35

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων

Συντάκτης:

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων  περιόδου 2010–2011». Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς (Γραφείο Αμπελουργίας) από 1 Απριλίου 2010 έως και 15 Μαΐου 2010.