Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:44:50 πμ

Αγροτικά νέα

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:07

Πριμ ποιότητας στο σκληρό σιτάρι

Συντάκτης:

Στα 8 κιλά ανά στρέμμα πιστοποιημένων σπόρων καθορίστηκε η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι καλλιεργητές σκληρού σίτου ανά στρέμμα προκειμένου να εισπράξουν την ενίσχυση του ποιοτικού παρακρατήματος για την περίοδο 2009/10. Όπως δήλωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή «θα προχωρήσουμε σταδιακά από το επόμενο έτος στην αύξηση της ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου, ώστε να προσαρμοσθούν ομαλά οι σιτοκαλλιεργητές στις νέες απαιτήσεις σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις».

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:21

Και απόφαση γ.σ. είχαμε και η επιτροπή συναίνεσε

Συντάκτης:

Συμφωνεί με την ανάγκη ενημέρωσης των αντιπροσώπων για τις πρόσφατες αποφάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος που έλαβε η υπ’ αυτόν διοίκηση της ΕΑΣ ο πρόεδρός της Μπάμπης Παυλίδης, απαντώντας σε σχετική προτροπή - έκκληση σχετικού δικού μας ρεπορτάζ. Ωστόσο ο κ. Παυλίδης επισημαίνει, ότι και εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης για την «αξιοποίηση» των πρατηρίων είχε, και επί των προσφάτων αποφάσεων ενοικίασης του σούπερ μάρκετ σε ιδιωτική αλυσίδα ενημερώθηκε και συναίνεσε η πενταμελής επιτροπή που όρισε η γενική συνέλευση.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:08

Καιρός να μιλήσει η βάση

Συντάκτης:

Πριν λίγους μήνες η διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς αποφάσισε να κλείσει το πρατήριο πώλησης ανταλλακτικών. Ο λόγος; Εδώ και χρόνια η λειτουργία του είναι ελλειμματική. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν τα απούλητα προϊόντα - άγνωστο αν έγινε απογραφή- και προφανώς τοποθετήθηκαν σε αποθήκες. Ήταν μια απόφαση που την έμαθε η κοινή γνώμη εκ των  υστέρων, χωρίς προγενέστερη ενημέρωση, ενώ και η συνηθισμένη πρακτική των ιδιωτών, της εκποίησης δηλαδή των υπό απόσυρση προϊόντων σε τιμές χαμηλές, δεν επιλέχθηκε για να αυξηθεί η πάσχουσα ρευστότητα της οργάνωσης.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:06

Επωφελής η συφωνία με τον Αρβανιτίδη

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκεη ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε συμφωνία ενοικίασης του καταστήματος τροφίμων (σούπερ μάρκετ της πόλης του Κιλκίς οδός Τσιρογιάννη και Β. Ρώτα) επήλθαν η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Κιλκίς και η Εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρία Α.Ε.Ε.Ε. (με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας) η οποία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο αυτό.

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς υπό τον κ. Γ. Μουλλά αποφάσισε να ανοίξει και λειτουργήσει σούπερ μάρκετ στο Κιλκίς  είχαν ξεσηκωθεί οι ιδιοκτήτες παντοπωλείων της πόλης διαμαρτυρόμενοι για αθέμιτο ανταγωνισμό που θα προκαλούσε το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:33

Πρόσθετη ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος

Συντάκτης:

Ενημερώνονται οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θέλουν να τους χορηγηθεί επί πλέον ποσόστωση έτους 2009-2010 από το Εθνικό Απόθεμα, εφόσον υπάγονται  στις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση μέχρι 31-1-2010 στον ΕΛΟΓΑΚ ή στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:56

Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Συντάκτης:

Η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι θα διενεργήσει, κατά τους μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2009, τη Γενική Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σε ολόκληρη τη Χώρα. Η Γενική Απογραφή διενεργείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, βάσει Προεδρικού Διατάγματος και σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 1166/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:09

Απειλές εναντίον γεωπόνων υπαλλήλων

Συντάκτης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της  Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ ΠΕΓΔΥ) του νομού Κιλκίς, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει δημόσια «τις απειλές που επανειλημμένα δέχτηκαν συνάδελφοι γεωπόνοι, υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α Κιλκίς».
Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θεόδωρος Κοκκίνης, ο γραμματέας Κώστας Αυγερινίδης και η ταμίας Παρθένα Παμπουκίδου, αναφέρεται:

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:14

Οι κάλπες πλησιάζουν Οι έμποροι φεύγουν

Συντάκτης:

Η Ν.Δ. κινδυνεύει με δημοσκοπική κατάρρευση, αλλά η κατάρρευση της τιμής στο σκληρό σιτάρι καταγράφεται ήδη στις αγορές, όπου οι τιμές κατρακύλησαν στα 16 και 17 λεπτά/κιλό. Απόρροια ή προέκταση της κατάρρευσης είναι και το μειωμένο ενδιαφέρον των εμπόρων και εταιρειών οι οποίες προφανώς εφοδιάστηκαν με εισαγόμενο σιτάρι και πιέζουν πλέον αφόρητα τους παραγωγούς.

Την προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη, κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων για χορήγηση υποτροφίας θα συνεκτιμάται κατά προτεραιότητα η φοίτηση σε σχολές που έχουν γνωστικό αντικείμενο σχετικό με το γεωργικό, αλιευτικό τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής, για την απόκτηση νέου πτυχίου.