Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:33:56 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:32

Δευτέρα οι προκαταβολές. Από σήμερα στα σπίτια

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με την προκαταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά από σήμερα οι αγρότες επιστρέψουν στα σπίτια τους διαλύοντας το μπλόκο στους Ευζώνους, με την υπενθύμιση προς πάντα αρμόδιο ότι μετά τις γιορτές θα επανέλθουν.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:47

Στους Ευζώνους οι αγρότες μέχρι να πληρωθούν

Συντάκτης:

Από την Κυριακή κλιμάκωσαν τον αγώνα τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του ν. Κιλκίς πιέζοντας την κυβέρνηση για άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων και μάλιστα στο 100%, ενώ ζητούν να αυξηθεί η αποζημίωση στα σκληρό για την ξηρασία του 2007 από το εξευτελιστικό 1,33 ευρώ στα 10 ευρώ/ στρέμμα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:33

Αντί να μας κατηγορεί ας μας ρωτούσε ο Νομάρχης

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφορούν το θέμα της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 20009) και τις απόψεις του Νομάρχη Κιλκίς για το ζήτημα ο Πρόεδρος κ Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:37

Θα κάνουν Χριστούγεννα ή θα τα περάσουν στον κόμβο;

Συντάκτης:

Ο κατ’ έθιμον  χριστουγεννιάτικος στολισμός της 21ης Ιουνίου με …αγροτικά τρακτέρ πραγματοποιήθηκε και φέτος για τον ίδιο πάντα επιπρόσθετο λόγο. Οι επιδοτήσεις καθυστερούν και οι αγρότες διαμαρτύρονται και πιέζουν ώστε να κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα. Τα μισά περίπου από τα παραταγμένα τρακτέρ στον κόμβο της εισόδου - εξόδου προς και από τη Θεσσαλονίκη μπήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη. Οι αγρότες μας φρόντισαν μάλιστα να μην δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος για να μην δυσκολέψουν τη ζωή της πόλης. Κατέλαβαν τη μια μόνο λωρίδα της 21ης Ιουνίου  από την πλατεία των Ταχί μέχρι και τα φανάρια στη διασταύρωση με την Βενιζέλου.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:19

Τα τρακτέρ στους δρόμους. Οι αγρότες στην απόγνωση

Συντάκτης:

Όπου δεν πίπτει λόγος …επιπίπτουν τα τρακτέρ… Κι αφού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αποφασίσει να ακούσουν τους αγρότες, οι τροφοί της χώρας αποφάσισαν να καταστήσουν ηχηρότερη την φωνή τους. Από το μεσημέρι της Τετάρτης έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους ή ακριβέστερα στις άκρες των δρόμων στο κόμβο των μπλόκων, στην είσοδο - έξοδο προς και από την Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλες οι επιδοτήσεις των αγροτών, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πολιτική αφανισμού των μικρών και μεσσαίων παραγωγών. Ειδικότερα, τα αγροτικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αρμόδια υπουργό και τους βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει σχετική επερώτηση.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:45

Σήμερα και αύριο βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

Συντάκτης:

Ήταν μια τεράστια απογοήτευση για τους αγρότες της χώρας η πρώτη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα συνόψισε ενώπιον 200 αγροτών του Κιλκίς στην πρώτη μεγάλη, ύστερα από καιρό, συγκέντρωσή τους ο εκπρόσωπος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς Γιώργος Τερζης που συμμετείχε στη συνάντηση της Αθήνας:

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Οι αγρότες στους δρόμους και τα παιδία …παίζει

Συντάκτης:

- Πότε τελειώνεις την ψηφιοποίηση; ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας με θέμ
-  Κάπου τον Μάιο, απάντησε ο κ. Παυλίδης. Και με δεδομένη της θέση της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ότι και προκαταβολές να δώσει πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, οι αγρότες του Κιλκίς φαίνεται πως δεν θα πληρωθούν μέχρι τις γιορτές. Του Πάσχα εννοείται, διότι τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν τις προλαβαίνουν ούτως ή άλλως με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. α την τύχη των επιδοτήσεων.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:44

Το πολύ να πάρουν προκαταβολές

Συντάκτης:

Σε δραματικό αδιέξοδο οδηγείται ο αγροτικός κόσμος του νομού μετά τη διαφαινόμενη βέβαιη καθυστέρηση της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το κατ΄ έτος σίριαλ που μόνο πέρυσι είχε ευτυχή κατάληξη με την εξ ολοκλήρου καταβολή των δικαιωμάτων περί τα μέσα Δεκεμβρίου,  φέτος αναμένεται να ταλαιπωρήσει επί μήνες τους αγρότες, ενώ το περισσότερο που μπορούν να προσδοκούν είναι η προκαταβολή για να κάνουν γιορτές. Μια πρακτική που είχαν συνηθίσει από τα πρώτα χρόνια της Ν.Δ.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:42

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών μας

Συντάκτης:

Από την διοίκηση της ΕΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς, ως Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν Κιλκίς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας κατανοώντας πλήρως τα δίκαια αιτήματα που μέσω της ανακοίνωσης τους μας γνωστοποιήθηκαν.