Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 2:47:24 πμ

Απόψεις

pinelisΤο τελευταίο διάστημα οι ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ ξαφνικά, σταμάτησαν να καλύπτονται από μια σειρά ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων για τις οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε πρόβλημα. Στη σημερινή δυσβάστακτη συγκυρία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν μπορεί να προστεθεί και η περικοπή των παροχών Υγείας. Πόσο μάλλον όταν οι περικοπές αυτές αφορούν κοινωνικές ομάδες με χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς κ.λ.π.

paglaridisΕυρεία ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη του ν. Κιλκίς επιφέρει η επί θύραις ίδρυση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Κι αν το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτείται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στην οποία φαίνονται ανήμποροι να δώσουν πειστικές απαντήσεις οι λειτουργούντες πολιτικοί οργανισμοί, ειδικότερα στο ν. Κιλκίς η αβεβαιότητα επιτείνεται από την παρουσία και δράση ενός ισχυρού πολιτικού ανδρός, του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Κιλτίδη, παρά τω πλευρώ της κ. Μπακογιάννη.
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 15:05

Θόδωρος Παυλίδης: Τo Καρς της Αγγλίας

Συντάκτης:
paulidisΣτο τρίτο βιβλίο μου, που ελπίζω να κυκλοφορήσει σύντομα, πραγματεύομαι τους τόπους προέλευσης κι εγκατάστασης των προσφύγων στο Νομό Κιλκίς από όλη τη Μικρά Ασία κι όχι μόνο από τον Πόντο (όπως κάποιοι θα νομίσουν).  Στην έρευνα αφιερώνω ειδικό κεφάλαιο για τους Πόντιους που ήρθαν από τον Καύκασο.
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 15:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelis«Σπύρο μου καλό σου ταξίδι. Είσαι ο μόνος Δήμαρχος μετά την μεταπολίτευση, που έκανες έργο που σημάδεψε και άλλαξε την εικόνα του Κιλκίς. Για τον λόγο αυτό θα μείνεις αξέχαστος στο μυαλό και την καρδιά όλων των Κιλκισιωτών».
-------------
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:16

Θεόδωρος Παυλίδης : "Επισημάνσεις"

Συντάκτης:
paulidis1. Η «ΦΙΛΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ»  ΣΤΡΟΦΗ
Από μικρό παιδί με μάθανε να πιστεύω ότι το Ελληνικό κράτος, ανεξαρτήτως δηλαδή κυβερνήσεως, είναι με τους Άραβες και ενάντια στους Ισραηλίτες.
Και προσωπικά, αν θέλετε, είμαι συναισθηματικά δεμένος με τους Άραβες γιατί τους θεωρώ αδικημένους.
Όμως, μ’ αυτή τη λογική είδα ότι υπολείπομαι των Άγγλων, αφού εκείνοι πιστεύουν ότι «η Αγγλία δεν έχει ούτε μόνιμους φίλους, ούτε μόνιμους εχθρούς.  Απλώς έχει μόνιμα συμφέροντα».
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:30

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΟ αγώνας των Γάλλων εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό, έχει θορυβήσει εκτός από το γαλλικό κεφάλαιο και την πλουτοκρατία των άλλων χωρών της ΕΕ καθώς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τα κόμματα που εφάρμοσαν τις πολιτικές που έφεραν τους εργαζόμενους σ’ αυτή τη θέση. Γιατί όπως έγραψε κάποιος, «όταν φτερνίζεται η Γαλλία κρυολογεί ολόκληρη η Ευρώπη». Το καταλάβατε εσείς οι άλλοι έτσι; «Καλυφθείτε λοιπόν πιάστε τις γωνίες, Χιροσίμα αγάπη μου» που έλεγε και ο Βέγγος.
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 09:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΏστε μαζί τα φάγαμε κ. Πάγκαλε; Για να δούμε τι λένε τα δικά σας επίσημα στοιχεία:
_  Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δισ. Ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δισ. Ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 5,5 φορές!
_  Το 1990 –σύμφωνα με τα στοιχεία της «ICAP» τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκ. ευρώ. Το 2007 τα κέρδη είχαν εκτιναχθεί στα 16 δισ. Ευρώ! Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές!
paulidisΟι απόψεις του Τουρκοπόντιου συγγραφέα από τη Λιβερά της Ματσούκας Ilyas Karagöz γύρω από το Ποντιακό είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Τις διακρίνει ένας ριζοσπαστισμός και ήπιος αναθεωρητισμός, ενοχλητικός της τούρκικης κοινωνίας. Αυτό όμως που διακρίνει τον Άνδρα, είναι η γενναιότητα  του. Σε συνθήκες δύσκολες για την περιφέρειά του, δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, η οποία δεν είναι συχνά αρεστή στους Τούρκους και ενίοτε στους Έλληνες.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΣύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες και λοιποί «μνημόνιο-κτυπημένοι». Αδέλφια μου τσιγγάνοι.
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
Σε προηγούμενο σχόλιο αυτής της στήλης είχα γράψει ότι, η αδελφοποίηση των Δήμων Κιλκίς – Ασένοφγκραντ (Στενημάχου) Βουλγαρίας έγινε επί Δημαρχίας Τάσου Αμανατίδη, ενώ το σωστό είναι ότι έγινε επί Δημαρχίας Σπύρου Αυγητίδη. Αγαπητέ μου Σπύρο, ήταν από λάθος πληροφόρηση. Ζητώ συγνώμη και αποκαθιστώ για ιστορικούς και πραγματικούς λόγους.