Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 3:06:14 πμ

Απόψεις

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:01

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΌπως συμβαίνει στις παραμονές κάθε δημοτικών εκλογών,  γέμισε ο τόπος «ανεξάρτητους» και «υπερκομματικούς» συνδυασμούς και υποψηφίους. Δεν λένε την αλήθεια όσοι υποστηρίζουν πως είναι «ανεξάρτητοι»,  «αδέσμευτοι» κ.λ.π. Χρησιμοποιούν αυτή την ταμπέλα για να μην χρεωθούν, απ’ τη μία, τη δυσαρέσκεια και τη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική που εφάρμοσαν τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, και από την άλλη, όταν εκλεγούν, θα καταθέσουν τους ψήφους που πήραν στα κόμματά τους, τα οποία θα τις επικαλεστούν ως έγκριση της πολιτικής που ακολούθησαν όλα  τα  προηγούμενα χρόνια με όλες τις επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
paulidisΣτις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, ο δήμοτης του Κιλκίς έχει το δικαίωμα να ψηφίσει τον Συνδυασμό οποιουδήποτε υποψηφίου Δημάρχου. Κριτήριο προτίμησης δεν αποτελεί η κομματική τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου, αλλά η πολιτική επιλογή του ψηφοφόρου.  Η πολιτική αυτή δεν είναι αυστηρά ιδεολογική, αλλά αφορά κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου Δημάρχου, όπως τη μόρφωση του, το έργο του, την κοινωνική του παρουσία, το επάγγελμα του, τον χαρακτήρα του, κλπ.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:08

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:
pinelis«…Είμαι επτά χρονών. Πέθανα στη Χιροσίμα καιρό πριν
Είμαι επτά τώρα, όπως ήμουν τότε.
Όταν τα παιδιά πεθαίνουν δε μεγαλώνουν
Δε μπορούν να παίξουν, δε μπορούν να φάνε γλυκά.
Είμαι επτά χρονών.
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 17:33

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΜας πήραν και τον Καραγκιόζη οι Τούρκοι;  Με απόφαση της Ουνέσκο. Όχι που θα μας τον άφηναν. Εδώ μας πήραν το μισό Αιγαίο και μάλιστα με τις ευλογίες μας και ας μην το λέμε. Και για συνεκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου υπό την αιγίδα των Αμερικάνων.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:31

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΣτην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Πέμπτης 8 Ιούλη 2010 έχει μια φωτογραφία του κ. Λομβέρδου, που τον δείχνει να κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, με την παρακάτω λεζάντα:  «Τρόικα εκεί; Εντάξει πέρασε! (το ασφαλιστικό)». Το σχολιάζω γιατί ήταν πολύ έξυπνο και μου άρεσε.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:30

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΌσοι βουλευτές ψήφισαν το «Μνημόνιο» (μάλιστα, όπως αποδείχθηκε,  σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να το διαβάσουν), θα γραφούν με το πιο μελανά, κεφαλαία  γράμματα, στη μαύρη Βίβλο των εχθρών του λαϊκού κινήματος και της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, μετά από αγώνες δεκαετιών.
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelis«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που πήραμε σήμερα, θα ήμασταν σε απόλυτο αδιέξοδο. Τα μέτρα πονάνε και πρώτος απ’ όλους πονάω εγώ» (Α. Γ. Παπανδρέου).
Π
«Πονάει», λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, αλλά παράλληλα δηλώνει ικανοποιημένος και υπερήφανος!!!   Γιατί τα μέτρα θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο…
Π
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:01

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

Συντάκτης:

pinelisΤο πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα της εκπαίδευσης που κατέθεσε η κυβέρνηση εντάσσεται στους συνολικότερους σχεδιασμούς που παίρνει το κεφάλαιο συνολικά στην ΕΕ και σε κάθε χώρα – μέλος. Τσακίζουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, απαξιώνουν τη μόρφωση, εκμηδενίζουν τα πτυχία, γενικεύουν την αμορφωσιά σε όλη την κλίμακα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Χτυπούν τον ενιαίο χαρακτήρα  που συνεχίζει να έχει αυτή η ταξική εκπαίδευση ακόμη στην Ελλάδα. Ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις παντού σε κάθε βαθμίδα, δημιουργώντας και νέα πεδία για επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι γονείς να ξοδεύουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. (Γεια σας περήφανα νιάτα!).

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 14:23

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΖήμενς -  Μήζε-ν-ς. Είδατε πόσο εύκολο είναι; Με ένα απλό αναγραμματισμό. Έστω και ανορθόγραφο.
Π
Πως το είπε ο Καίσαρας; Να είναι και να φαίνεται τίμια. Και γέλασε στην αρχαία Ρώμη το χείλι του κάθε πικραμένου.
Π
Οργίζονται και σοκάρονται, λέει, στο ΠΑΣΟΚ από την ομολογία Μαντέλη.  Κάνουν σαν «απατημένοι σύζυγοι» που τα μαθαίνουν τελευταίοι…
terzenidisAλληλεγγύη
Τι να του πω του Παναγιώτη, πως μπορώ να του δώσω κουράγιο; Κοντά 45 χρονών και με δυο παιδιά. Ξαφνικά και απρόσμενα βρέθηκε χωρίς δουλειά. Το εργοστάσιο έκλεισε και απέμειναν ανοιχτές όλες του οι ανάγκες, του σπιτιού, των παιδιών με τα φροντιστήρια και της Τράπεζας με τις δόσεις του στεγαστικού δανείου.
Η κρίση! Και για τον Παναγιώτη, που ψάχνει και δεν βρίσκει δουλειά, η κρίση δεν είναι χρηματιστηριακή, μήτε των αγορών, μήτε των τραπεζών, ούτε έχει να κάνει με το έλλειμα της χώρας. Γι’ αυτόν, δεν είναι πια απρόσωπη και μακρινή. Είναι το απόλυτο αδιέξοδο, η κατάρρευση του κόσμου, τα σκοτωμένα όνειρά του.