Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9:52:04 πμ

Απόψεις

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:18

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΠρος «αγανακτισμένους»:
Τα μεγάλα ΜΜΕ (που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μέχρι σήμερα «θάβουν» στην κυριολεξία κάθε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, αγώνες που γίνονταν σε χώρους δουλειάς, καταλήψεις εργοστασίων κ.λ.π. και «πήγαιναν» μόνο εάν είχε «βαβούρα» για να πάρουν εικόνες σαν τα «κοράκια», υπερπροβάλουν  το «κίνημα των αγανακτισμένων» τις συγκεντρώσεις της «πλατείας».
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:16

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ
Γιώργο Φλωρίδη
Αν ποτέ γράψεις το βιβλίο της ζωής σου, σίγουρα ο τίτλος του θα είναι «οι 72 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2011».
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 22:26

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΑΛΛΟΙΜΟΝΟ  ΣΤΟΥΣ  ΠΑΣΟΚΟΥΣ  ΤΟΥ ….1720!
Ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας (1672-1725) δεν ήτανε μόνο εξαίρετος στρατιώτης. Ήταν προοδευτικός βασιλιάς και έκανε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων επέβαλε ειδικό φόρο σε αυτούς που διατηρούσαν… μούσι…
Προφανώς μούσι κροτούσαν οι πλουσιότερες κοινωνικές τάξεις και γι’ αυτό το μούσι αποτελούσε… τεκμήριο!...
Αντιθέτως στην Ελλάδα του 1981, ο κάθε συνεπής Πασόκος είχε μούσι έστω κι αν ήταν ξεβράκωτος.
paglaridisΤο τροπάριο είναι μονότονο και επαναλαμβανόμενο. Η φοροδιαφυγή θέλει χρόνο να καταπολεμηθεί, απαιτεί αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λένε οι υπουργοί Οικονομικών, τα αποτελέσματα της θα φανούν αργότερα…συμπληρώνουν και…
paulidisΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι στα 760 χιλ της Εγνατίας Οδού, δεν υπάρχει ούτε ένας Σταθμός για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ταξιδιώτες και φυσικά δικαιολογημένη αγανάκτηση κι εκνευρισμό.
paulidisΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ
Υπόψη Δημάρχου ΙΙ
Καμιά φορά διερωτάσαι: Μα τι έχουν οι Γερμανοί παραπάνω από τους Έλληνες και είναι τόσο ισχυροί και πετυχημένοι.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:54

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΓια το ζεϊμπέκικο χορό γράφηκαν κάποιες απόψεις το προηγούμενο διάστημα.  Πράγματι ο ζεϊμπέκικος χορός είναι χορός εναντίον του θανάτου, είναι χορός της ζωής. Αλλά και μήπως η ίδια η ζωή δεν είναι ένας μεγάλος χορός πριν τον αιώνιο ύπνο;.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:53

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ (Υπόψη Δημάρχου Ι)
Αν και γνωρίζω το πόσο καθαρές κρατάνε τις πόλεις τους οι Γερμανοί ωστόσο και πάλι εντυπωσιάστηκα από την φοβερή καθαριότητα των δρόμων της Στουτκάρδης.
paglaridisΑν εξαιρέσουμε την προτροπή του να μην τρώμε μπαρμπούνια – προφανώς δεν επισκέφθηκε ποτέ το Πόρτο Κουφό – ο Πυθαγόρας διεκδικεί το αλάθητο. Εξάλλου για εκείνον ίσχυε το «Αυτός έφα», δηλονότι αφού το είπε ο Πυθαγόρας, άρα είναι αλήθεια. Και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ο σοφός που έζησε και δίδαξε στη Μεγάλη Ελλάδα έχει τη συνταγή για να σωθεί η Μικρή Ελλάδα, η μικρή σε νοοτροπία, γνώση και πολιτισμό.
paulidisΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ
Ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου «ΡΩΜΑΝΙΑ», την Κυριακή 15-05-2011 μίλησα στους  Έλληνες της περιοχής Στουτκάρδης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι συμπατριώτες μας, φάνηκαν να ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του θέματος και τις πληροφορίες που τους έδωσα, κυρίως από την τούρκικη πλευρά.
Κι εγώ όμως από την πλευρά μου, εντυπωσιάστηκα από το πόσο οργανωμένοι πειθαρχικοί κι εργατικοί είναι οι Έλληνες της ξενητειάς.
Συσπειρωμένοι γύρω από την εκκλησιά και τους Συλλόγους τους, ενωμένοι αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της αλλοδαπής και το σπουδαιότερο ενωμένοι αντιδρούν σε κάθε κατηγορία κατά της χώρα μας, υπερασπιζόμενοι με θάρρος τα συμφέροντα της πατρίδας.
Ειλικρινά σ’ ένα περιβάλλον σαν αυτό των Ελλήνων της Στουτκάρδης, δεν νοιώθεις καθόλου μα καθόλου ξένος