Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 4:16:36 πμ

Απόψεις

pinelisΧρησιμοποιώ τον ίδιο τίτλο με την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς για την πανελλαδική απεργία της 23/2/2011. την γεμάτη αγωνιστικές κορώνες. Λες και όπου να είναι ξεκινούν την επανάσταση.
paglaridisΡηξικέλευθη  η ιδέα - πρόταση της Κοινωνίας Πολιτών του Κιλκίς που προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ  που καταβάλλουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.  Εξίσου καινοτόμα η πρωτοβουλία της διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών να "μπλοκάρουν" στα εξωτερικά ιατρεία την καταβολή των πέντε ευρώ (αντί των τριών, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια) υπερασπιζόμενοι τον λαό και το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:33

Κώστας Τερζενίδης : Με το κοσκινάκι...

Συντάκτης:
terzenidis«...Και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στους ώμους τους...»
κατά πως θάλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης.
Τόπε και η Eurostat, οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο από κάθε Ευρωπαίο, κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, όταν ο Γερμανός 36 και ο Ολλανδός 31.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:11

Κώστας Τερζενίδης: Λεύτερα τα χέρια

Συντάκτης:
terzenidis«...Λαέ, να θυμάσαι ότι όταν μέσα στην Δημοκρατία δεν βασιλεύει η Δικαιοσύνη, με απόλυτη μάλιστα εξουσία, και όταν αυτή η λέξη δεν σημαίνει την αγάπη για την ισότητα και την πατρίδα, τότε η λευτεριά είναι κακή έννοια.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:09

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΞεπουλήστε βουνά, δάση, παραλίες, νησιά, ότι έχει απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο και αποτελεί περιουσία του λαού για να κατεβάσετε το χρέος σας και να χρωστάτε μόνο…300 δις. ευρώ! Αυτά μας λέει η Τρόικα. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Έχουν ξεσαλώσει.

paulidis"Γερμανός Καραβαγγέλης"
Παρά την περυσινή παγωμάρα (ψυχική, ψυχολογική) οι Μωμόγεροί μας και φέτος πήγαν στον Πόντο συνεχίζοντας την παράδοση. Μόνο που αυτή τη φορά ως τόπο παρουσίασης των εκδηλώσεών τους δεν επέλεξαν την Λιβερά αλλά την κωμόπολη Ματσούκα (Macka).

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 16:25

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΟΙ «ΣΟΦΟΙ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙ
Προσέξτε, παρακαλώ, πως εκλέγονται οι καθηγητές μας στα Πανεπιστήμια.
pinelisΗ 2 Φλεβάρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. «Μαύρη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για το περιβάλλον στη χώρα μας. Γιατί ακόμη και οι 10 σημαντικότεροι υγρότοποι που καλύπτονται από τη Συνθήκη Ραμσάρ από το 1974, παραμένουν απροστάτευτοι εδώ και 10ετίες, ενώ οι 7 από αυτούς κινδυνεύουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Πρόκειται για την Κορώνεια, τη Βιστωνίδα, το Δέλτα του Νέστου, τη Βόλβη, το Δέλτα του Αξιού, τον Αμβρακικό, τις Λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Κοτυχίου.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:37

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;
Παρέπεμψε, λέει, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τους Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό στην προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Και έτσι, με την ενέργεια τους αυτή, οι παραπέμποντες βουλευτές, έβαλαν ακόμα ένα λιθαράκι στην αναξιοπιστία των πολιτικών, γιατί είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ουδέποτε οι παραπεμπόμενοι θα δικαστούν, λόγω παραγραφής.
Ποιόν κοροϊδεύουν;
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 22:18

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΖΟΥΜΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ
Διάβασα με προσοχή τρεις και τέσσερις φορές το άρθρο του Γιώργου Φλωρίδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (9.1.2011).
Φαίνεται ότι ο συμπολίτης μας με το συγκεκριμένο άρθρο του ήθελε να στείλει συγκεκριμένο μήνυμα σε συγκεκριμένους ανθρώπους.
Γιατί αν απευθυνόταν στο Λαό, ζόρικα ο κυρ Μήτσος θα καταλάβαινε το νόημα του.