Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:15:10 πμ

Του Θοδωρή Καραουλάνη.

Με χρήματα της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ (από το ΕΚΤ), χιλιάδες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα υποστηρίξουν φέτος τις σχολικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα - και ειδικά για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού!

Περίπου 3 χιλιάδες Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί θα στελεχώσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος περισσότερες από 13.000 σχολικές μονάδες, μέσω ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο και την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 14:05

“3η Σεπτέμβρη”

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής.

Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά είναι ταυτόχρονα και μία από τις πλέον εμβληματικές ημερομηνίες της Μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε λίγους μήνες μετά την Μεταπολίτευση του Ιουλίου του 1974, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γράφει o Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, που διαδραματίζονται στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, με την προκλητικότητά της να ξεπερνά κάθε όριο νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως πολιορκητικό κριό μετανάστες ομόθρησκούς της άλλων χωρών, καθώς και για τις ανερυθρίαστες αξιώσεις της για νησιά μας, θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναδρομή  εμφάνισης των Ελλήνων και των Τούρκων στο Αιγαίο, τι δημιούργησαν και τι ζητά η Τουρκία από το Αιγαίο.

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού, Μέλος Διευρυμένης Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Ο σιδηρόδρομος από την ανακάλυψη του ακόμα αποτέλεσε και αποτελεί βασικό μέσο ανάπτυξης μιας περιοχής. Στην Ελλάδα βέβαια αποτελεί εξαίρεση όπως και πολλά άλλα πράγματα που κάνουν οι κουτόφραγκοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εποχή των μνημονίων, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να πετύχουν συνδυαστικές μεταφορές με την ένωση λιμανιών και βιομηχανικών περιοχών με τον σιδηρόδρομο.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 20:48

Από το «Μολών Λαβέ» στο σκέτο Λαβέ

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός- συγγραφέας.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της χώρας, εκτός από τη καλή φιλοξενία που δείχνει στα τουρκικά πολεμικά, που έκαναν κόσκινο την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ακύρωσε και πολλά αρχαία ρητά, από αυτά που  κατέστησαν γνωστή στον κόσμο την Ελλάδα. Έτσι, από το «Μολών Λαβέ» των Θερμοπυλών, περάσαμε στο  σκέτο «Λαβέ» της Ν.Α Μεσογείου. Η εθνική μας κυριαρχία έχει μειωθεί, η ΑΟΖ στα νησιά μας έχει ελαττωθεί και η εδαφική μας ακεραιότητα βουλιάζει  στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 17:49

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται

Συντάκτης:

Δεν θα μιλήσω για τον πολιτικό κανιβαλισμό πάνω στις στάχτες των αρχαίων τάφων.

Δεν θα μιλήσω για την αθλιότητα της επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφής.

Δεν θα μιλήσω για την αβελτηρία και την ανεπάρκεια της προστασίας όλων αυτών που ευαγγελιζόμαστε ως βαριά βιομηχανία της χώρας.

Δεν θα μιλήσω για την αισχρή σιωπή των ελληνικών μέσων τη στιγμή που η φωτιά γινόταν πρώτο θέμα στον πλανήτη.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 22:53

Ιβάνκα vs Kαμάλα;

Συντάκτης:

Γράφουν οι: Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Ε.Κ.Π.Α. / Ιδιωτ. Υπάλληλος. Τζαμπαζλή-Δούκα Σωτηρία, Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Δ.Ι.Ε.Κ. Κοζάνης / Αρθρογράφος. Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 22:52

"Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον"

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Μεταξύ της 15ης και 20ης Αυγούστου, πιθανολογείται ότι διεξήχθη η μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.
Μάχη ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, που μέχρι σήμερα μνημονεύονται,όλως παραδόξως, οι ηττημένοι και όχι οι νικητές. Γεγονός επίσης καταγεγραμμένο και αναφερόμενο, ως παράδειγμα εμψύχωσης, σε αρκετά όμοια, ιστορικά παγκόσμια πολεμικά γεγονότα, όπου λίγοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν υπερπολλαπλάσιους.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 23:30

Τρέλανε τους όλους… μην τρελαθείς

Συντάκτης:

Γράφει η Κωνσταντίνα Γεράκη.

Το μόνο σίγουρο πως ζούμε σε μια τρελή εποχή… οι εξελίξεις πολλές και με απίστευτες ταχύτητες, οι πληροφορίες ακόμη περισσότερες και εμείς στη μέση να προσπαθούμε να βγάζουμε άκρες…
Τα δεδομένα διαρκώς προσαρμόσιμα, οι απαιτήσεις να ανταποκριθείς στο καθώς πρέπει life style να πιάνουν ταβάνια και συ να έχεις υποβάλλει τον εαυτό σου σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου, όπου καμία άλλη θέση εκτός από την πρώτη δεν θα σε ικανοποιήσει…

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είναι πλέον γεγονός, δεν υπάρχει επιδημία κορωνοιού. Μας το αποδεικνύει καθημερινά η συμπεριφορά της κοινωνίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό 1) Διαδηλωτές σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο βροντοφωνάζουν ότι δεν υπάρχει επιδημία ( Καθημερινή 18-8-20) και όπως είναι γνωστό, ο σοφός λαός που γνωρίζει τα πάντα, έχει πάντα δίκαιο 2) αυτό επιβεβαιώνει η συμπεριφορά της νεολαίας που γεμίζει ασφυκτικά τα μπαρ στα τουριστικά κέντρα ανά την υφήλιο 3) αυτό δείχνει η συμπεριφορά των Ελλήνων σε λαϊκές αγορές, σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ που είτε δεν τηρούν αποστάσεις είτε δεν φοράνε μάσκες 4) αυτό αποδεικνύει η στάση των πιστών που δεν φορούν μάσκες στις εκκλησίες 5) αυτό φανερώνουν τα γκαρσόνια στις καφετερίες και στα εστιατόρια καθώς και οι υπάλληλοι στα μαγαζιά που αντί για μάσκα (που προστατεύει) φορούν κάτι διαφανείς προσωπίδες που δεν προστατεύουν κανένα 6) αυτό αποδεικνύουν και όλοι αυτοί που φορούν την μάσκα αλλά με λάθος τρόπο. Σαν μούσι κάτω από το σαγόνι, σαν γυαλιά ηλίου στο μέτωπο, σαν σκουλαρίκι που κρέμεται στο αυτί.