Άρθρα Συνεργατών
Η Ελλάδα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες και άλλους δύο Ρώσους υπηκόους. Τα μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με πληροφορίες για τις γιάφκες των “σλαβοπουτινιστών” που αγγίζουν ακόμα και την ελληνική κυβέρνηση: Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χρ. Ταχιάου, μας ενημερώνει μέσα απ' την ιστοσελίδα του Protagon, πως ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε με πρώην επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στη χώρα μας, στην ταβέρνα “Στου Ντάνυ” έξω απ' την Αλεξανδρούπολη.
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Βαρβάρα. Στα είκοσι έξι της χρόνια που τα πέρασε όλα στη μικρή επαρχιακή πόλη που γεννήθηκε, δεν αντέχει άλλο. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Μόλις γύρισε στο σπίτι της από την καφετερία όπου δέχθηκε για μια ακόμη φορά το καθιερωμένο μπούλινγκ από την παρέα της. Αιτία τα κιλά της.
-Κάτι έχεις εσύ, της λέει η κυρα-Γεωργία η μάνα της. Για πες μου.
Αναστάσιος Αμανατίδης:Διάλογος με τους αναγνώστες - Απόψεις φιλάθλων… ‘εποποιίας’ Κιλκισιακού συνέχεια…
Συντάκτης: Eidisis.grΦαίνεται πως το εκτενές δημοσίευμα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Κιλκισιακού με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το 1976, έφερε στη μνήμη πολλών Κιλκισιωτών εικόνες και σκηνές που παρουσίαζαν οι φίλαθλοι και εκτυλίσσονταν στην πόλη. Ο καθένας έχει θύμισες και προσωπικές απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην πόλη μέχρι που φθάσαμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα και κυρίως γι’ αυτό.
Δύσκολα τα τελευταία χρόνια να διαβάσω κείμενα εκτός ιστορικού ενδιαφέροντος. Βιογραφίες όμως και βιβλία με τοπικό ενδιαφέρον περιοχών, τα διαβάζω ευχαρίστως. Και πάντως, ποτέ δεν λείπει το καινούργιο βιβλίο δίπλα στο κομοδίνο μου. Τελειώνει το ένα, αρχίζω το άλλο.
Ιστορίες του χωριού προ 50ετίας (Εν αρχή διετέλεσα και …ποιμήν)
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Αναστάσιου Αμανατίδη.
ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ορκωμοσία ιατρών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 12.7.1967. Διακρίνονται: Αναστάσιος Αμανατίδης (πάνω με κύκλο). Επίσης οι Κιλκισιώτες: Μαυρόπουλος Γεώργιος ακτινολόγος Θεσσαλονίκης, οι αείμνηστοι: Μαρία Σιδηροπούλου κάτω σειρά τέταρτη από αριστερά και Κώστας Ανδρέας παθολόγος Λάρισας. Ο Γεώργιος Σούρλας μπροστά και δεξιά του Αμανατίδη και ο καθηγητής Αναστάσιος Χρηστομάνος, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. Δίπλα του ο Διοικητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής.
Του Ανδρέα Μακρίδη.
Η εικόνα δύο πολιτικών αρχηγών να ερίζουν για τη μετάφραση μιας λέξης στα αγγλικά, με τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί εν είδει λεξικού μια αστυνομική ταυτότητα στη Βουλή, μονάχα θλίψη μπορεί να προκαλεί. Όχι τόσο για την αντιδικία και τον τρόπο με τον οποίον ο Τσίπρας τεκμηρίωσε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο για το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας, αγνοεί τις ίδιες τις έννοιες για τις οποίες καλείται να βγάλει συμπεράσματα.
Του Δημήτρη Παρίδη, Συντονιστή Κιλκίς του ΛΑ.Ο.Σ.
Αναμφισβήτητα δύο δεκαετίες τώρα , ο Ελληνικός λαός ζει στην ανασφάλεια, χωρίς ελπίδα, χωρίς όραμα, χωρίς αισιοδοξία. Έχει εισέλθει σε ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ που όσο προχωρά χάνονται και οι τελευταίες ακτίνες φωτός. Το 2001 ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση όχι μόνο δε γύρισε την πλάτη στο τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά συναίνεσε σε μια συμφωνία εισόδου της χώρας μας σε ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυρό για τις χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία και καταστροφικό για τις χώρες όπως η Ελλάδα.
H διατροφή στην ενιαία Θράκη, Ανατολική, Δυτική και Βόρεια (Αν. Ρωμυλία)
Συντάκτης: Πινέλης ΚώσταςΓράφει ο Κώστας Πινέλης.
Η διατροφή στη Θράκη, όπως και σ' όλες τις αγροτικές κοινωνίες και όχι μόνο βέβαια, βασίζονταν και βασίζεται στην παραγωγή της γης και σχετίζεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του ανθρώπου.
Του Ευστάθιου Παπαδόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού.
Θυμάμαι το 2010 είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τη δημοκρατία. Τότε πίστευα πως μία αόρατη δύναμη τείνει να αλλοιώσει τα θεμέλια των πλούσιων πολιτισμικά κρατών. Σήμερα ξέρω πως αυτή η δύναμη ονομάζεται πολιτική. Και το χειρότερο, πολιτική που επικαλείται την δημοκρατία για τις πράξεις της. Στο 2018 βρισκόμαστε λοιπόν που τα λόγια του Κίσινγκερ που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν είναι επιστημονική φαντασία ή θεωρία συνομωσίας αλλά καλά προετοιμασμένο σχέδιο πολλών ετών.
Μια ζωή φρόντιζα να είμαι, ως ιατρός, εκτός από σοβαρός, φιλικός και αρεστός στον ασθενή. Ιδιαίτερα τον άνθρωπο ασθενή,