Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:58:48 πμ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:55

Το θέατρο Σώρα και η ευκαιρία που έχασα

Συντάκτης:

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Δικηγόρου Κιλκίς

 

Το μέγα λάθος της ζωής μου είναι ότι δεν πήγα το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση-ομιλία του Προέδρου του ΕΣΥ  Αρτέμη Σώρα που έγινε εδώ στο Κιλκίς  στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ  Μετάνιωσα πικρά γιατί η υπόθεση ήταν............. θέατρο και θα έβλεπα έργο δωρεάν. Μάλιστα θα γελούσα με την καρδιά μου γιατί το έργο ήταν κωμωδία. Θα πείτε ο Πρόεδρος του ΕΣΥ τι δουλειά έχει με τα θέατρα. Αμ δεν πρόκειται για το γνωστό ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας Πρόκειται για των Ελλήνων ΣΥνέλευσις (Ε.ΣΥ) όπου ο Πρόεδρος μοιράζει εκατομμύρια και για την ακρίβεια δισεκατομμύρια.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 21:26

Τα black μας τα χάλια

Συντάκτης:

Τα μαύρα μας τα χάλια λοιπόν. Αλλά ίσως με τόση αμερικανιά που υιοθετείται από τη χώρα μας όπως τροφικές συνήθειες, τηλεόραση, καθιστική ζωή, και ψευτο-νεοπλουτισμός, τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μετάφραση ο τίτλος.

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης Δικηγόρος Κιλκίς

 

Το βράδυ του Σαββάτου 26-11-2016 άκουσα για τρεισήμισι ώρες  όλη την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "στην υγειά μας ρε παιδιά" στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ
   Ο λόγος δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εξ άλλου προσωπικά δεν εκτιμώ, αλλά η παρουσία των αδελφών Τσαχουρίδη. Τα παιδιά αυτά όποτε εμφανίζονται δημόσια, γράφουνε ιστορία.

Του Γιώργου Φραγγίδη

 

Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για την έξοδο από τα Μνημόνια και αυτό δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρξουν ώριμες επιλογές τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Εφόσον η αλλαγή πολιτικής γίνει συγκροτημένα, κοστολογημένα και με δομημένη επιχειρηματολογία, μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:40

Οι Τσινάρηδες

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

Ήταν τρία αδέρφια. Αλλά πιο γνωστοί ήταν οι δύο μικρότεροι, ο Σωτήρης και ο Βαγγέλης. Ήταν από τους άκακους και αγαπητούς γειτόνους, όπως καλοί και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ήταν γενικά οι Στενιμαχιώτες…

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 22:11

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:

Οι συμφώνως
τω νόμω…

Προσπαθώ να καταλάβω διαβάζοντας την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μαθητών (αυτός ήταν ο «ανώνυμος» φορέας που την συνέταξε), που μοίραζε η Κνίτισα έξω από το 2ο ΓΕΛ

Σίγουρα θα έχετε κάπου ακούσει τον όρο αυτισμό και αυτιστικό παιδί. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου, με όλο πιο συχνά παραδείγματα  γύρω μας. Ξέρουμε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά, ποια είναι τα προβλήματα τους και πως τα αντιμετωπίζουμε;

Πριν από 17 χρόνια ο Δήμος Κιλκίς ξεκίνησε τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και τοποθέτησε τον Juanjo Corrales σαν καλλιτεχνικό διευθυντή. Ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων όπου ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ επέτρεπε η αμοιβή του να ήταν   ιδιαίτερα υψηλή.

Πριν από λίγο καιρό στα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ κυριάρχησε μια είδηση πως ο πήλινος στρατός της Κίνας, τον οποίο έφερε στο φως πριν από χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη ανατολικά της πόλεως Χσιάν, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική τεχνοτροπία.