Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:50:37 μμ
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:12

Η επιστολή του Κατρούγκαλου, του Ψαλιδοχέρη

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πήρα, όπως άλλοι 250.000 συνταξιούχοι, την επιστολή του υπουργού Εργασίας με την οποία,-όπως γράφει- με πληροφορεί «υπεύθυνα» για τη σύνταξή μου. μόνο
που όχι μόνο δεν εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών αλλά περιέχει και στοιχεία διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για την κύρια σύνταξη  και του ΕΤΕΑ (ΤΑΔΚΥ) για την επικουρική.

Του Κώστα Τερζενίδη

 

Σ’ αυτή τη χώρα αν υπάρχει το χρήμα όλα γίνονται, διαπιστώνει ο σοφός λαός μας. Το μπαξίσι, εκ της οθωμανικής αυτοκρατορίας προερχόμενο, έχει ποικίλες μορφές και αποχρώσεις, αλλά πάντα κάνει την ίδια δουλειά. Διευκολύνει τα πράγματα, επιλύει καταστάσεις.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 20:01

Το Ποντιακό ζήτημα και άλλα τινά

Συντάκτης:

Γράφει ο δικηγόρος-συγγραφέας Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικοποντίων Ν.Κιλκίς

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Αγίου Μάρκου Κιλκίς μίλησε ο γνωστός Μιχάλης του ποντιακού ελληνισμού, δηλαδή ο πολιτικός επιστήμονας και κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

To Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς το ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Aπριλίου 2017.
Oι φετινές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές, καθώς η τιμή εκκίνησης είναι τα 92 λεπτά το λίτρο, πολύ αυξημένη σε σχέση με την τιμή που έκλεισε τον Μάιο του 2016 που ήταν 64-66 λεπτά το λίτρο. Η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 85 λεπτά το λίτρο. Φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (από 0,23 σε 0,28 €. Αύξηση 0,05 € ανά λίτρο). Το γεγονός αυτό θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τσέπη των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις φορο-ληστρικές επιδρομές από άλλους φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Τέλη κυκλοφορίας, τιμές ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.) που ήδη απορροφούν εξολοκλήρου το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.

Σαν εκπαιδευτικός που υπηρέτησα για 40 περίπου χρόνια την εκπ/ση στη χώρα μας, αλλά, και στο εξωτερικό δεν θα μπορούσα να παρακολουθήσω από μακριά αυτά που συμβαίνουν τελευταία στο χώρο, (έχω γράψει κατά καιρούς) αλλά, και ειδικότερα στην εκπ/ση των Προσφυγόπουλων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εκπαιδευτική διαδικασία για εκατοντάδες προσφυγόπουλα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη μέρα στο σχολείο για όλα αυτά τα παιδιά ήταν μια μικρή δόση «κανονικότητας» στην πλέον «μη κανονική» ζωή τους.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 20:57

Αναστάσιος Αμανατίδης :ΤΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Επικράτησε τα γεγονότα της τετραετίας 1936 – 1940 της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά να αναφέρονται ότι έγιναν ‘’επί Μεταξά’’.
Επί Μεταξά, λοιπόν, διορίσθηκε στο μικτό Γυμνάσιο Κιλκίς, η πρώτη γυναίκα γυμνάστρια!

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 20:56

Ο καλύτερος φίλος του σκύλου;

Συντάκτης:

Πριν παρεξηγηθώ για τον τίτλο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το άρθρο δεν τίθεται εναντίον των τετράποδων φίλων του ανθρώπου αλλά στην προσπάθειά μου να αναδείξω ένα μόνιμο πρόβλημα της πόλης μας. Ζώ σε μια περιοχή στην οποία σε έκταση δύο οικοδομικών τετραγώνων υπάρχουν τον τελευταίο χρόνο δεκατρία σκυλιά.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 20:55

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:

Ο Γκάβλας
Πως το είπε ο πρωθυπουργός; Το «ηθικό πλεονέκτημα» που έχει η Αριστερά, είναι που κάνει τη διαφορά. Τολμούν να κάνουν τέτοιες αναφορές, την ίδια στιγμή που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την ώρα που στέλνουν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους, την ώρα που κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις

Ζούμε ως χώρα και ως κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης δύσκολες στιγμές, πολλοί δε συμπολίτες μας είναι σε κατάσταση απόγνωσης, τα σπουδαγμένα παιδιά μας πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς, το προσφυγικό επιδεινώνει επιπλέον τα πράγματα, οι γείτονες δεν χάνουν την ευκαιρία καθώς μυρίστηκαν αίμα,