Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:31:36 μμ
etpa
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:11

Τα παιδία παίζει

Συντάκτης:
Όποιος γνωρίζει - του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Δήμου Αξιούπολης  μη εξαιρουμένων- τις πταίει και γιατί καθυστερεί η κατασκευή των πρώτων - σάμπως θα υπάρξουν κι άλλες…- 48 εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη ας ενημερώσει τους δημότες και ιδιαίτερα τους άστεγους εξ αυτών που περιμένουν ήδη κάμποσα χρόνια από τότε που πρωτάκουσαν της εξαγγελία.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:56

Πολύ νερό

Συντάκτης:
Ποιος είπε άνυδρο το Κιλκίς; Πρωταθλητές στις βροχοπτώσεις αποδειχθήκαμε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κιλκίς. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν έπεσαν 15  χιλιοστά βροχής. όπερ σημαίνει πως αν το νερό της βροχής δεν απορροφούνταν από το έδαφος σε ολόκληρο το νομό θα σχηματίζονταν μια …λίμνη βάθους 1,5 εκατοστού. Την ίδια ημέρα σε Λαγκαδά και Πολύγυρο έπεσε περισσότερη βροχή (19 και 17,5 εκατ. αντίστοιχα).
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:55

Κινητό νοσοκομείο

Συντάκτης:
Κινητή ιατρική μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου υπάγεται και το νοσοκομείο του Κιλκίς, επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα τα χωριά του Δήμου Κρουσίων για να παράσχει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους. Η μονάδα, όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδης, είναι πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη με γιατρούς ειδικοτήτων, νοσοκόμους, παραϊατρικό προσωπικό για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:55

Σύλληψη καταστηματάρχη

Συντάκτης:
Καθόλου επετειακή δεν ήταν η προσπάθεια της εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνης Χρυσογιάννη, για την εφαρμογή της απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους σε χώρους αναψυχής του νομού. Προχθές συνελήφθη 32χρονος καταστηματάρχης στο Πολύκαστρο, γιατί διέθεσε οινοπνευματώδη ποτά σε δυο ανήλικες, 16 και 17 χρόνων.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:54

Εθιμικό Δίκαιο

Συντάκτης:
Συγκρούονται δυο αγαθά. Αυτό της ενημέρωσης του κοινού για την φριχτή εμπειρία που βιώνει ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, ο Γ. Μυλωνάς, κι εκείνο της σύλληψης  των απαγωγέων. Διότι, ανεξαρτήτως των αγαθών προθέσεων των μ.μ.ε. κυρίως των τηλεοπτικών εκπομπών, όπως και η οικογένεια του απαχθέντος επισημαίνει και παρακαλεί, η μετάδοση κάθε είδους λεπτομερειών (πρώτο αγαθό) της απαγωγής δυσχεραίνει την επιχείρηση του εντοπισμού και της σύλληψης των δραστών ( δεύτερο αγαθό). Πέραν των ανύποπτων πολιτών που θέλουν να ενημερωθούν, τηλεόραση βλέπουν και οι δράστες.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:37

Ποινικοποίηση της διαφοράς

Συντάκτης:
Η κατανόηση κατ’ αρχήν και ο σεβασμός της άποψης, της γνώμης του άλλου είναι η ασφαλέστερη απόδειξη του πολιτισμού ενός λαού, μιας κοινωνίας, ενός ανθρώπου.
Άτομα που εξεγείρονται διότι ο διπλανός τους έχει διαφορετική γνώμη, κοινωνίες που δεν κατανοούν ή το χειρότερο δεν συγχωρούν καν την ύπαρξη θέσεων και απόψεων - στην ακραία μορφή τους και την ύπαρξη των ατόμων που εκφράζουν διαφορετικές θέσεις - απέχουν πολύ από τα δυτικά - άρα (αρχαιο) ελληνικά- πρότυπα πολιτισμού.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:43

Συνεννόηση

Συντάκτης:
Η πρωτοβουλία του Βουλευτή Σάββα Τσιτουρίδη να προσκαλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη στο Κιλκίς  και να προκαλέσει ευρεία σύσκεψη για την χωροθέτηση - επιτέλους- του Δικαστικού Μεγάρου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την προώθηση του αιτήματος του νομού.
Αρκεί στη σύσκεψη αυτή να προσέλθουν όλοι - βουλευτές, νομάρχης, δήμαρχος, συνδικαλιστές, σύλλογοι) με διάθεση να βρεθεί λύση και μάλιστα η καλύτερη.
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:11

Περί μποϊκοτάζ

Συντάκτης:
Σε νηπιώδη κατάσταση το καταναλωτικό κίνημα στην Ελλάδα δείχνει να αντιλαμβάνεται εσχάτως πως αν δεν δράσει δυναμικά, δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από ένα κράτος. Η προσκλήσεις για μποϊκοτάζ στο γάλα, εφόσον ξεπερνά την τιμή του ενός ευρώ/λιτρο,  θα ήταν αποδοτικές βραχυπρόθεσμα αν είχαν εκπαιδευτεί οιπολίτες να μην αντιμετωπίζουν μοιρολατρικά την αισχρή συμπεριφορά τμήματος - κι όχι κατ’ ανάγκην μικρού- της αγοράς.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθότος, τη στιγμή που υπάρχει συναίνεση από την αυτοδιοικητική οικογένεια για τη μείωση του αριθμού των Δήμων. Σήμερα, οι μισοί και πλέον Δήμοι της χώρας δεν μπορούν να απορροφήσουν, όχι Ευρωπαϊκά κονδύλια, όχι πόρους των Π.Ε.Π. αλλά ούτε τον Θησέα, δηλαδή τα δικά μας χρήματα. Πρέπει οι νέοι Δήμοι που θα προέλθουν από τις συνενώσεις το 2011 να βρουν μία άλλη πραγματικότητα, αλλά και ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης στην πορεία τους.
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:47

Επιλεκτικά κουφοί

Συντάκτης:
Το περιστατικό από τις Καστανιές με τον άτυχο 70χρονο που κατέληξε είναι εξόχως τραγικό και διδακτικό συνάμα. Πέθανε ένας άνθρωπος και δεν βρέθηκε ασθενοφόρο να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, στα 10 χιλιόμετρα. Και δεν βρέθηκε ασθενοφόρο - όχημα υπάρχει δεύτερο- διότι δεν βγαίνουν όλες οι βάρδιες για δυο ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο. Λείπουν πέντε υπάλληλοι διασώστες.