Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:07:46 μμ
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:40

Να δοθεί τέλος

Συντάκτης:

Νάμαστε λοιπόν και την Τρίτη 30 Μαρτίου πιστώνονται με το ποσόν της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (το περίφημο πριμ) οι δικαιούχοι αγρότες. Ή τουλάχιστον το 80% όσων υπέβαλαν δηλώσεις. Για τους υπόλοιπους «ο αγώνας τώρα συνεχίζεται».
Δεν θέλουμε να επανέλθουμε στους λόγους της καθυστέρησης. Για εκείνους που δηλώνουν δάση, βουνά και ποτάμια ως καλλιεργήσιμες εκτάσεις θέλουμε να επιμείνουμε. Και να προσκαλέσουμε τους αρμόδιους:  Στείλτε επιτέλους και κάποιον από αυτούς τους 200-300 απατεώνες στα δικαστήρια…
Δεν μπορεί κάθε χρόνο οι ίδιοι άνθρωποι να βραχυκυκλώνουν το σύστημα και να ταλαιπωρούν τους πολλούς συνεπείς και νόμιμους…
Είναι πολυετούς διάρκειας και πασίγνωστο το σπορ. Δεν είναι λίγα τα εγχώρια λαμόγια που άκοπα και με την κατανόηση της κατά καιρούς ηγεσίας του τόπου έζησαν καλά και οι πολλοί συνεπείς χειρότερα..
Αλλά όλα έχουν ένα τέλος. Και η συγκυρία επιβάλλει να δοθεί ένα τέλος. Αφού η κοινή λογική και ηθική δεν το επέβαλε τόσα χρόνια.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:33

Νίκος Σιάνας : Ο Ελληνισμός της Διασποράς

Συντάκτης:

Το τρίτο μεταναστευτικό ρεύμα της περιόδου 1950-1960, όταν μετανάστευσε σχεδόν το 12% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας, ήταν εκείνο που ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τις πολύ μεγάλες κοινότητες του Καναδά και της Αυστραλίας. Το 1980, το 60% της ελληνικής διασποράς όλου του κόσμου βρισκόταν στην Αμερική.

Με αφορμή τις εκλογές που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο ΓΠ Συνεταιρισμό Χέρσου, θέλω να κάνω ένα σχόλιο και να επισημάνω παραλείψεις, αστοχίες ή και σκοπιμότητες κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών, με την ελπίδα ότι θα συμβάλλω έστω και λίγο στην αποφυγή των ενεργειών αυτών στο μέλλον. Γιατί είμαι απ’ αυτούς που πιστεύω στην αναγκαιότητα του συνεταιριστικού Κινήματος, σήμερα μάλιστα που βάλλεται από παντού και συρρικνώνεται καθημερινά το αγροτικό εισόδημα και μάλιστα χωρίς προοπτική βελτίωσης στον κοντινό ορίζοντα.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:23

Αγώνας των γιατρών

Συντάκτης:

Το έσχατο λαμόγιο ετούτης της χώρας αγανακτεί μπροστά στα 2500 ευρώ μηνιαίως. Ούτε καν επιθυμεί να «λερώσει τα χέρια» του για 2500 μόλις ευρώ.
Ο κερδοσκόπος και του τελευταίου οικισμού θα αποστραφεί τα 2000 ευρώ μηνιαίως όταν με ένα, δυο,  δέκα  λεπτά «καπέλο» στο αρνί, τη βενζίνη, τη ντομάτα … δύναται να ενθυλακώσει πολλαπλάσια χιλιάρικα…
Αλίμονο στους γιατρούς του ΕΣΥ που ύστερα από τουλάχιστον 10 χρόνια ανώτατων σπουδών είναι αναγκασμένοι να μάχονται για ένα αξιοπρεπή μισθό που καταλήγει, όπως αποκαλύψαμε με φωτοτυπία βεβαίωσης αποδοχών διευθυντή α’ στο ποσόν των 2.400 ευρώ,  μετά εφημεριών παρακαλούμε.
Μάχονται καθημερινά για να σώζουν ζωές και πρέπει να μάχονται για να πείσουν τον ή την κυρία υπουργό ότι πέρα από επιστήμονες είναι και οικογενειάρχες με ανάγκες.
Τώρα που οι γιατροί αγωνίζονται πανελληνίως για αξιοπρεπείς μισθούς, βροντοφωνάζουμε μαζί τους:. Το δίκιο τους είναι βουνό. Και κάθε σκεπτόμενος πολίτης οφείλει να ενώσει την φωνή του με τη δική τους.
Θ.Π.

Πριν λίγο καιρό πήραμε όλοι οι αυδιοικητικοί στα χέρια μας το κείμενο της διαβούλευσης για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μας. Είναι κείμενο πολιτικό που εκφράζει νομίζω τους περισσότερους από εμάς, που καλούμαστε με τις προτάσεις ή τις διορθώσεις να υλοποιήσουμε.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:40

Έκρηξη Πάγκαλου

Συντάκτης:

Πως το είπε ο Πάγκαλος: Η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού. Όταν το είπε κάποτε, επί Σημίτη και Υπουργός Εξωτερικών ών, αντέδρασε έντονα η ευρωπαϊκή υπερδύναμη και σχεδόν υποχρεώθηκε να ανακαλέσει.
Τώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε χειρότερα. Ουσιαστικά φωτογράφισε τη Γερμανία και την πολιτική της ως πηγή αστάθειας της ευρωζώνης, ενώ συνέδεσε και την κερδοσκοπία που διεξάγεται σε βάρος όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών με προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας τους.
Αλλά η διαφορά ανταγωνιστικότητας ορίζεται και από την πολιτική αμοιβής της εργασίας. Κι αν βρεθεί μια χώρα, όπως καλή ώρα η Γερμανία,  να κρατήσει σταθερά ή να μειώσει τα μεροκάματα και τους μισθούς τότε το βογκητό των εργαζομένων της γίνεται πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές όπου όποιος ασκεί κοινωνικότερη πολιτική βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, όπως π.χ. η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.ο.κ.
Κάτι προσπάθησε να απαντήσει ο γερμανός ΥΠΕΞ. Πως τάχα και η Γερμανία ενδιαφέρεται για το ισχυρό ευρώ.
Αλλά για την …ταμπακιέρα τσιμουδιά…

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας "ΤΟ ΠΑΪΚΟΝ" με έδρα τη Γουμένισσα, Κων/νος Πιλάτος κάλεσε σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του και κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Πολυχρόνη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Μπορεί να λείπουν τα φωσφορούχα κολωνάκια, στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου Κιλκίς – Πολυκάστρου, αλλά υπάρχουν τα 68 εκκλησάκια στις δύο άκρες του! Ναι! Πολύ καλά διαβάσατε! 68 εκκλησάκια για να θυμίζουν τους ανθρώπους εκείνους που σκοτώθηκαν ή σώθηκαν σαν από θαύμα, εξ αιτίας ενός οδοστρώματος που μοιάζει με φύλλο κρούστας, που είναι γεμάτο λακκούβες, γεμάτο παγίδες και, πολύ συχνά, δεν υπάρχει διαγράμμιση.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:50

Τα ίδια Παντελάκη μου…

Συντάκτης:

Οι ταξιτζήδες ήταν ανέκαθεν μια τάξη την οποία πρόσεχαν οι κυβερνώντες. Διότι όντες καθημερινά στην πιάτσα, επικοινωνώντας  με χιλιάδες πολίτες - πελάτες έχουν - έτσι εκτιμάται- τη δυνατότητα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
Επομένως κάθε κυβέρνηση ήθελε να τα έχει καλά με τα τάξη εκείνη μπορούσε να την βλάψει.
Και κάπως έτσι απέκτησαν φορολογική ασυλία όπως- να είμαστε δίκαιοι και κάμποσες ακόμα οικονομικές ομάδες πληθυσμού.
Τώρα που η τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιβάλει το νοικοκύρεμα οι ταξιτζήδες ξεσηκώθηκαν. Και έχουν μάλιστα την πολιτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως είχαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ οι ουκ ολίγες ομάδες φορολογουμένων όταν το 1992 ο Μητσοτάκης προσπάθησε να βάλει τάξη στα φορολογικά ασυμμάζευτα της εποχής.
Η χρόνια πολιτική κατάρα αυτού του τόπου. Οι φοροφυγάδες να έχουν τη στήριξη της αντιπολίτευσης όταν φωνάζουν επειδή η τελευταία επιδιώκει να αυξήσει τα ποσοστά της. Μαζεύοντας κάθε δυσαρεστημένο.
Και τούμπαλιν.
Κι ύστερα φταίει η Μέρκελ στην χώρα που κατοικείται μόνο από αθώους…

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:48

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

«Θα σ’ αρπάξουν απ’ τ’ αυτί, θα σε διώξουν εσένα αυτοί,
θα σε μπαγλαρώσουν και, ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕ! ».
(από το τραγούδι «παρωδία» σε μουσική Θ. Μπακαλάκου και ποίηση Κ. Βάρναλη που περιλαμβάνεται στο δίσκο: «Πορεία στη νύχτα»).