Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:24:23 πμ
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2009 08:01

Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ και ο κ. Πάγκαλος

Συντάκτης:

Πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε στην Αθήνα η περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Έτσι είχαμε την «μέγιστη τιμή» να φιλοξενήσουμε την ελίτ της ολιγαρχίας της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης, καθώς στις συνεδριάσεις συμμετέχουν βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις. σημαντικοί υπουργοί, χρηματιστές, εκπρόσωποι μεγάλων τραπεζών, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοδημοσιογράφοι κ.λ.π.

Στις 7  Ιούνιο του 2009, οι Ευρωπαίοι πολίτες, μαζί και οι Έλληνες, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα θεμελιώδες δίλημμα. Σε αυτές τις ευρωεκλογές θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια προοδευτική Ευρωπαϊκή Ένωση όπου τα κράτη μέλη θα συνεργάζονται προς όφελος των λαών και σε μια συντηρητική Ευρώπη που θα εγκαταλείπει το μέλλον των πολιτών της στην απληστία των αγορών.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:29

Το κοινό σπίτι του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:

Άμποτε ο καινοτόμος, όπως λέγεται, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να υιοθετούσε την πρόταση της αντιπροσωπείας του Κιλκίς στην Ακαδημία του ΠΑΣΟΚ για την κοινή συστέγαση όλων των κομματικών και βουλευτικών γραφείων σε ένα κοινό σπίτι του ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτη, 14 Μαϊος 2009 07:36

Ζητείται ήθος

Συντάκτης:

Ο σώφρων και εξαιρετικά δημοφιλής πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μίλησε τη γλώσσα της αληθείας. Εντόπισε τα κακώς κείμενα και κυρίως στιγμάτισε τα δεινά από τη γάγγραινα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας.
Σε μια χώρα που αλλάζουν μέχρι και οι διοικητές γηροκομείων ή οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε φορά που αλλάζουν κυβερνήσεις, δεν είναι τυχαίο ότι παιδεία και υγεία έχουν τα χάλια τους.

Πέμπτη, 14 Μαϊος 2009 07:33

Ας μιλήσουμε για πραγματικά εγκλήματα

Συντάκτης:

Όποιος διαφωνεί με το μαρξισμό, όποιος απεύχεται και αντιμάχεται την προοπτική του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού από την άποψη της δικής του ταξικής θέσης ή ανάλυσης, δικαιούται να βρίσκεται σε σχέση αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει: πολιτική κριτική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με θέσεις ακόμη και πολιτική πολεμική.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου στο ΕΒΕ Κιλκίς παρουσιάσθηκε το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων του Κιλκίς κατόπιν συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο πλευρών το εργαλείο αυτό υπήρξε το αποτέλεσμα μιας μακράς προεργασίας και της ευνοϊκής διάθεσης από πλευράς του Προέδρου της Εθνικής κ. Αράπογλου.

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2009 06:42

Απλή αριθμητική

Συντάκτης:

Μελέτη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών υπολογίζει το μέγεθος της παραοικονομίας σε 35%. Το ΙΟΒΕ εκτιμά σε 30% τη «μαύρη οικονομία». . Πρόσφατα  η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσε τον πήχη της φοροδιαφυγής στο 27%. Το ΑΕΠ της χώρας υπολογίζεται σε 260 δις ευρώ. Όταν φοροδιαφεύγει το 27% σημαίνει πως περίπου 70 δις. Ευρώ μένουν αφορολόγητα.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:47

Ευαισθησία

Συντάκτης:

Λένε πως είδηση είναι μόνο η κακή. Στις τοπικές κοινωνίες όμως ο κανόνας αυτός είναι εξαιρετικά άχαρος και τουλάχιστον εμείς δεν τον εφαρμόζουμε. Τις προάλλες γράφαμε για το φωτεινό πρόσωπο του επιχειρεί, την εταιρεία "Anatomichelp» και τον Παναγιώτη Γιαννούλη.
Σήμερα θα επαινέσουμε μια ακόμα αξιοζήλευτη επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από γαλακτοβιομηχανία, αυτήν την φορά.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:46

«Εγκατέλειψαν την Παιδεία»

Συντάκτης:

"Με έκπληξη τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Δοϊράνης πληροφορηθήκαμε στην προχθεσινή συνεδρίασή της, από το διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Μωυσίδη, πως στο χειμώνα που πέρασε ο διάδρομος του σχολείου θύμιζε ανοιχτό ποτάμι!", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Δοϊράνης, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:22

Αίτια και Υπαίτιος

Συντάκτης:

Δεν είναι πάντα η άποψη της πλειοψηφίας η σωστή. Μπορεί να κυβερνά, αλλά στο όνομά της διαπράχτηκαν κατά καιρούς και εγκλήματα. Από την πλειοψηφία άλλωστε εκλέχτηκε Φύρερ ο Χίτλερ, για να θυμηθούμε ένα από τα πλέον διδακτικά παραδείγματα.
Η λογική ορίζει το ορθόν και οι κοινά παραδεδεγμένοι ηθικοί κανόνες το σωστό και το δέον. Όχι κατ’ ανάγκην η πλειοψηφία.