Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:01:38 πμ
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 12:15

Παραμύθι χωρίς όνομα (Ιάκωβος Καμπανέλλης)

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Πρώτος μαθητής μέχρι και το Λύκειο. Μετά Πανεπιστήμιο, Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό και όλα τα καλά των «κόποις κτώνται».
Τα όνειρα και τα θέλω προσεγγίζουν την πράξη, και οι αξίες γονιών και δασκάλων ώρα να εφαρμοστούν στο πεδίο της ζωής.
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 19:01

Όχι άλλα εκκλησάκια στις στροφές των δρόμων μας

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Πανέμορφη η ιστορική πρωτεύουσα του δήμου μας Γουμένισσα και επί δεκαετίες πρωτεύουσα της επαρχίας Παιονίας του νομού Κιλκίς.

Για την ιστορία της και τις ομορφιές της έχουν γραφτεί πολλά από πολλούς, ιδιαίτερα από τον εκλεκτό συνδημότη μας και αγαπητό φίλο κο Χρήστο Ίντο (συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα).

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 18:10

Η αξία της «αθόρυβης» πρόληψης

Συντάκτης:

Γράφει ο Γεώργιος Σ. Φραγγίδης, Βουλευτής Κιλκίς, Κίνημα Αλλαγής.

Επί σειρά ημερών συντελείται στη χώρα μας μια εκτεταμένη καταστροφή. Η πύρινη λαίλαπα κατάπιε σχεδόν 1.000.000 στρέμματα γης, εκτόπισε  ανθρώπους από τις εστίες τους, κατέστρεψε σπίτια αλλά και χωράφια, κατέκαψε τεράστιο αριθμό ζώων και πουλιών. Και ακόμα δεν έχει τελειώσει η επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδος.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 19:08

Όταν τα δάκρυα γίνονται πράξη

Συντάκτης:

Του Χρήστου Σπίγκου.

Άφωνη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα το αποτρόπαιο πρόσωπο του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο Αφγανιστάν.
Πολλές οι λεκτικές και οι γραπτές καταδίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, από επίσημα, και μη, χείλη και γραφίδες.
Γενική η κατακραυγή για τη μοίρα των γυναικών στα χέρια της βάρβαρης θρησκοληψίας των Ταλιμπάν.
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 21:01

Τα πηγάδια του Κιλκίς

Συντάκτης:

 Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Σύμφωνα με τις γραπτές και προφορικές μαρτυρίες στην πόλη του Κιλκίς υπήρχαν πολλά πηγάδια, διέφεραν όμως στην ποιότητα του νερού. Σε κάποια από αυτά το νερό ήταν εξαιρετικό ενώ σε άλλα εντελώς ακατάλληλο για πόση: «Σπάνια τα πηγάδια είχαν γλυκό πόσιμο νερό, τα περισσότερα είχαν νερό άνοστο και στυφό, ακατάλληλο να το πιει κανείς και να μαγειρέψει», γράφει ο Θανάσης Χατζημητάκος και το ίδιο αναφέρει η Ειρήνη Ευθυμιάδου:

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 19:14

Ελπίζω και περιμένω

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Αέναη και εν πολλοίς αδιέξοδη η συζήτηση περί της ιδιωτικοποίησης ή μη των δημόσιων επιχειρήσεων.
Στις μέρες μας πληθαίνουν οι φωνές των οπαδών της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Βασικά τους επιχειρήματα η κακοδιοίκηση, ο εφησυχασμός των εργαζομένων στη σιγουριά του μηνιάτικου, και η συνδικαλιστική ασυδοσία.
Στις δυο πρώτες δεκαετίες της Μεταπολίτευσης ο δημόσιος χαρακτήρας ήταν αδιαμφισβήτητος.

Των Θοδωρή Καραουλάνη, Ηλία Παλιαλέξη.

Αν και οι Έλληνες φαίνεται να αγνοούν βασικές πολιτικές, έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, εν τούτοις φαίνεται να  αναγνωρίζουν τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τη χώρα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό προκύπτει με βάση τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία “To The Point”, για το ευρωπαϊκό έργο «Η Συνοχή Δίπλα μας» - CohesionGR, ανάμεσα σε δείγμα 1140 ενήλικων ανδρών και γυναικών από όλη την χώρα.

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 18:19

Όταν η συμφορά συμφέρει...

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας, μέλος Σύριζα ΠΣ Κιλκίς.

Αν θέλεις να πάρεις τη γη κάποιου μπορείς να τη νοικιάσεις ή να την αγοράσεις. Μπορείς ακόμη να τον «αναγκάσεις» να την αφήσει, όταν δεν θα μπορεί πλέον να ζει σ' αυτήν. Αν χαθούν τα σπαρτά του, αν καταστραφούν τα οπωροκηπευτικά του, αν πάρουν φωτιά τα μελίσσια, τα δέντρα, τα κοπάδια του, θα την εγκαταλείψει και θα γίνει δική σου. Μετά μπορείς να φτιάξεις ό,τι θέλεις σ' αυτήν: από πάρκα με φωτοβολταϊκά έως πάρκα με ανεμογεννήτριες.

Των Θοδωρή Καραουλάνη και Ηλία Παλιαλέξη.

Το γνωστό σχεδόν σε όλους “Εξοικονομώ”, σε όλους τους κύκλους του, επέλεξαν οι Έλληνες ως το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από πόρους της ΕΕ, ενώ αντίστοιχα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” θεωρείται ως το πλέον επιτυχημένο Ευρωπαϊκό έργο. Αυτό προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία “To The Point”, για το ευρωπαϊκό έργο «Η Συνοχή Δίπλα μας» - CohesionGR, ανάμεσα σε δείγμα 1140 ενήλικων ανδρών και γυναικών από όλη την χώρα.

Των Θοδωρή Καραουλάνη και Ηλία Παλιαλέξη.

Οι Έλληνες αγνοούν βασικές πολιτικές, έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία “To The Point”, για το ευρωπαϊκό έργο «Η Συνοχή Δίπλα μας» - CohesionGR, ανάμεσα σε δείγμα 1140 ενήλικων ανδρών και γυναικών από όλη την χώρα.