Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:16:40 μμ

Σε δημοπράτηση είναι τα κατασκευαστικά έργα για χώρους αποθήκευσης απορριμμάτων στο Δήμο Κιλκίς στη θέση «Κρηστώνη» με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Κάτοικοι των χωριών των Κρουσίων ποικίλων πολιτικών αποχρώσεων, χωρίς καθοδήγηση από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμη ΕΛΑΣ και ΠΑΟ, αποφασίζουν να αντιδράσουν και δημιουργούν ήδη τον Ιούνιο του 41 την πρώτη αντιστασιακή ομάδα «Αθανάσιος Διάκος».

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 13:58

Αγαθοπούλου: Κάν’ το όπως η Ardern

Συντάκτης:
Πώς αντιμετώπισε η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας την πανδημία και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές.
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 19:32

Τεστ/Κρούσματα. Που βρίσκεται σήμερα η χώρα

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής.

Στον 1η & 2η στήλη του επισυναπτόμενου πίνακα βλέπετε τον συνολικό αριθμό τεστ (1.780.234) και κρουσμάτων (34.299) μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 20:45

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και το έπος του ‘40

Συντάκτης:

Γράφει o Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το αφιέρωμα για το ΕΠΟΣ του ΄40, αναρωτήθηκα: "Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες, όπου και αν κατοικούν να μην αισθάνονται ρίγη συγκινήσεως, όταν φέρνουν στην μνήμη τους τα ένδοξα γεγονότα του 1940; ".

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 20:44

Γυναίκες Ελληνίδες, ξαφνιάσματα της φύσης!

Συντάκτης:

Γράφουν οι: Νικολοπούλου Αναστασία, Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Π.Θ. / Δικηγόρος Αθηνών. Κουτσουπιά Φ. Μαρία-Ωραιοζήλη, Υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Τμήμα Νομικής Ε.Κ.Π.Α. / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου/Διοικητικού Δικαίου / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 18:13

Ο ιός άργησε δυο χρόνια... ευτυχώς

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Ήταν χθες τ’ απόγευμα που διαβάζοντας τα νέα για την πανδημία στο λάπτοπ με πήρε ο ύπνος πάνω στην πολυθρόνα και είδα ένα κακό όνειρο.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 17:17

Γιοβανούδης: Ένα ευχαριστώ στους μαχητές ζωής

Συντάκτης:

Διαβάζοντας το άρθρο της Γεωργίας Κολεσιώτου, στην ηλεκτρονική έκδοση ων Ειδήσεων Κιλκίς, της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, «Τεστ Κορονοϊού…-Αρνητικά.. Εμπειρία….. -Μοναδικιά!», διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, πόσο όμορφα είναι να μαθαίνει κανείς, ειδικά για τα δύσκολα της ζωής, από προσωπικά βιώματα.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Οι αναμνήσεις των προηγούμενων προηγηθέντων δέκα ετών της σταδιακής οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων είναι ακόμη νωπές και θα έλεγα συντηρούμενες  στην μνήμη μας κάθε ώρα, ημέρα, μήνα και  έτος με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 19:37

Η Τέχνη ως πράξη αντίστασης

Συντάκτης:

Γράφει η Σοφία Κεσίδου.

Σε περιόδους κρίσης, ως επί το πλείστον, τα επικρατούντα αισθήματα είναι ο φόβος, ο πανικός, η ανασφάλεια, η παραίτηση, που συμπαρασύρουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την εσωστρέφεια και άλλες παθογένειες.