Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:01:27 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Κοινωνούς του σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών – αγροτικών πυρκαγιών κατέστησε όλους τους Κοινοτάρχες του Δήμου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και στην ανάγκη δημιουργίας ενός εθελοντικού μετώπου ανά περιοχή.

Εκατόν επτά εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της Covid – 19, η λαϊκή αγορά του Κιλκίς συνεχίζει να λειτουργεί με το 50% και με ενεργές τις ρυθμίσεις αναφορικά με την απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων των εκθετών, την τήρηση απόστασης ενάμισυ μέτρου μεταξύ των ατόμων που κινούνται στους χώρους της καθώς και την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Συνάντηση εργασίας για έργα βελτίωσης και ενίσχυσης της ασφάλειας σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου τα οποία περιλαμβάνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Συντήρηση της Επ.Ο.19 στο τμήμα Αξιούπολη-Γοργόπη-Γουμένισσα» είχε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με τον Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, τον Αντιδήμαρχο  Δ.Ε. Αξιούπολης Γιώργο Γεωργίτσαρο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γοργόπης Ευάγγελο Γεωργίου, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Νίκου Γρηγοριάδη, στελεχών της Υπηρεσίας, καθώς και του ανάδοχου Νικόλαου Καϊσίδη.

"Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου, διά του Δημάρχου κ. Σιωνίδη, έδειξε την αλαζονεία που διακρίνει την δημοτική αρχή από την αρχή που ανέλαβε την διοίκηση, απέναντι στα θεσμικά όργανα του δήμου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου υπήρχαν θέματα που αφορούσαν τις τοπικές δημοτικές κοινότητες και ενώ υπήρχαν αποφάσεις των, δεν τις λάμβανε υπόψη της η πλειοψηφία. Σε άλλες δε περιπτώσεις δεν υπήρχαν καν στην εισήγηση των θεμάτων αποφάσεις τοπικών συμβουλίων, όπως θα όφειλε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίαση της 31/5/2021, μετά από εισήγηση της διοίκησης  που παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Δραγανίδης, την κατάθεση ολοκληρωμένου αιτήματος για την παραχώρηση των απαραίτητων αγροτεμαχίων που συνθέτουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Νέας Καβάλας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να ιδρυθεί το «Ψυχαγωγικό Θεματικό Πάρκο Αεραθλητισμού Δήμου Παιονίας».

Με την κατάθεση στοχευμένων προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 47.410.000ευρώ, στο Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε η πολύμηνη προετοιμασία του Δήμου Κιλκίς αναφορικά με την ένταξη έργων στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.

Εκσκαφές φυσικού αερίου (παροχετευτικών αγωγών) προγραμματίζονται από αύριο σε οδούς της πόλης του Κιλκίς καθώς και στους οικισμούς Καμπάνη και Μάνδρες στο πλαίσιο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ο δήμος Παιονίας κατέθεσε 8 προτάσεις στο πρόγραμμα "Αν. Τρίτσης" συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής του Κώστα Σιωνίδη για ένταξη και χρηματοδότηση είναι:

Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό και ειδικότερα στο Δήμο Κιλκίς, εξ ου και ο τίτλος του «Εμβληματικά έργα ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς» προκήρυξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς μετά την ένταξη και την χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών.

Συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα μελανότερα σημεία του αποτελούν η μείωση του αριθμού των αιρετών μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, η κατάργηση του 50%+1 με επιβολή του 43%+1 στην εκλογή της πρώτης παράταξης, η επαναφορά της κατανομής των εδρών στα 3/5 υπέρ της πρώτης παράταξης και η επιβολή του 3% ως πλαφόν εισόδου.