Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 9:55:24 πμ

Αυτοδιοίκηση

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Παιονία. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γονείς και αυτοδιοίκηση της Παιονίας θα βρεθούν απέναντι με το πρόβλημα που προ μηνών επισημάναμε δτο eidisis.gr. Η άφρων αύξηση του αριθμού των μεταναστών με την υπερδιόγκωση της δομής Νέας Καβάλας (πάνω από 1600) και τους 300 περίπου σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα έχει τις παράπλευρες επιπτώσεις της.
Θα αναρωτηθεί κάποιος: Πόσο πρόβλημα αποτελούν οι 2000 μετανάστες σε ένα πληθυσμό που αγγίζει τους 28.497 κατοίκους του δήμου;

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου του Κιλκίς (σ.σ.: που είχε να κάνει με ανοιχτή επιστολή της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση – απάντηση:

Υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο η απόφαση κατανομής της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6.195.000,00 €  στους Δήμους  για την προμήθεια μασκών πολλαπλής χρήσης (υφασμάτινες) για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. (Θα δοθούν μάλλον δυο) Το μέσο κόστος ανέρχεται σε 4,5€ ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στους Δήμους της Π.Ε. Κιλκίς ανέρχεται στα 45.000 €.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-9-2015)

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:34

Διακοπή υδροδότησης σήμερα (1-9-2020) στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:

  • Παπαθεοφίλου και Περιοχή Επέκτασης Εργατικών Κατοικιών,
  • Μ. Ταμπάκη μεταξύ των οδών Παπαθεοφίλου και Στενημάχου,
  • Λέσβου μεταξύ των οδών Παπαθεοφίλου και Στενημάχου,
  • Φιλιππουπόλεως μεταξύ των οδών Παπαθεοφίλου και Στενημάχου,
  • Ανατολικής Ρωμυλίας μεταξύ των οδών Παπαθεοφίλου και Στενημάχου,
  • Ροδόπης μεταξύ των οδών Παπαθεοφίλου και Στενημάχου,

Την ανεξαρτητοποίησή της κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μασμανίδου Τσάβαλου, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στο Κιλκίς.

Με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών παρατείνεται έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Ο Δήμος Κιλκίς εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση καλεί τους δημότες να αξιοποιήσουν την προσφερόμενη χρονική παράταση και να εξυπηρετηθούν είτε με τις ψηφιακές εφαρμογές  είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας.  

Ο Δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες έχουν μεριμνήσει για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα με διατιθέμενο κλιματιζόμενο χώρο. Το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς, απέναντι από το Δημαρχείο προσφέρεται αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου για τη φιλοξενία του κοινού από τις 9:00 έως τις 20:00.

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, στη διάρκεια των οποίων εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κιλκίς, είχε, χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, στο Διοικητήριο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει την τεχνική ωριμότητα του έργου πριν αναζητήσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη-κατασκευή του. Ο λόγος για το δρόμο από τον κόμβο Μαυρονερίου έως τη Δοϊράνη όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και όλα τα συναφή.
Για τη διαδρομή αυτή και το έργο της αούτομπαν έχει εκπονηθεί από πολλών ετών μελέτη, ωστόσο η Περιφέρεια επανέρχεται επιδιώκοντας την επικαιροποίηση της μελέτης.