Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:14:10 πμ

Αυτοδιοίκηση

Στην τροποποίηση της από 7/8/2020 ΚΥΑ για την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών προχώρησαν με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ) οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκε το άρθρο 3 σύμφωνα με το οποία απαιτούνταν (σύμφωνα με το ΠΔ 50/2001) «απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου), ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970», και πλέον κάτι τέτοιο δεν ζητείται.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (19-8-2015)

Για την ασφαλή παρακολούθηση των θερινών κινηματογραφικών προβολών και των θεατρικών παραστάσεων που έχουν περιληφθεί στο ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020’’, ο Δήμος Κιλκίς συνεχίζει να λαμβάνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του Covid -19.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (18-8-2020)

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 20:03

Ματαιώνεται η μεγάλη Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Η μεγάλη καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, πήρε τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, καταργώντας τις γιορτινές ημέρες που ζει η πόλη στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 18:28

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η λαϊκή αγορά στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από τον Δήμο Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς, λόγω της αργίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου - Σάββατο, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποφυγή διασποράς του κορωναϊού (COVID-19) και για να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Κιλκίς, ορίζεται υποχρεωτικά:

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ",  Αγαθόπουλος  Δημήτριος, Αναστασιάδου Λένα και Σεϊτανιώτης Αλέξης, σε συνεργασία με το "Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών Κοινωνικών Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων και Πολιτιστικών φορέων, προχώρησαν στην διανομή μεγάλης ποσότητας τροφίμων σε 50 οικογένειες περίπου σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κιλκίς. 

Από τη δημοτική παράταξη Κιλκίς, "Συμμετέχω", με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγαθόπουλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με τα όσα ορίζει ο νόμος, για κάθε νεοϊδρυθείσα επιχειρηματική μονάδα στα όρια του Δήμου Κιλκίς, τα αρμόδια όργανα του Δήμου, στην προκειμένη περίπτωση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουν να εκφέρουν την θετική ή αρνητική τους γνώμη επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τις οποίες εισηγούνται τα μελετητικά γραφεία των επιχειρήσεων.

Δύο μεγάλα έργα υποδομής που θα βελτιώσουν τους δείκτες ποιότητας ζωής των δημοτών και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην Δημοτική Ενότητα Γαλλικού ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά τη συνεργασία που είχε με τους Κοινοτάρχες της περιοχής  την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο κοινοτικό κατάστημα Καμπάνη.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 20:15

Σε ανοδική πορεία τα Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς

Συντάκτης:

Απαλλαγμένα από δυσβάστακτα οικονομικά βάρη παρελθόντων ετών τα Σφαγεία Κιλκίς εξελίσσονται σε μια δυναμική επιχείρηση που πορεύεται με μικρά αλλά σταθερά βήματα προγραμματίζοντας το μέλλον της. Η εξυγίανση των Σφαγείων Α.Ε. δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε οικονομικές δραστηριότητες.

 Η νέα υπό το Βασίλη Παμπορίδη διοίκησή τους σε συνεννόηση  και με την αρωγή του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, στην προσέλκυση νέων πελατών και στην αύξηση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.