Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:12:41 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου πλησίον της λιμνοδεξαμενής Αρτζάν Αματόβου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς,  Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κιλκίς Νίκο Γρηγοριάδη, τον ανάδοχο του έργου και στελέχη της υπηρεσίας.

Η βελτίωση της καθαριότητας και της αισθητικής στον περιβάλλοντα αστικό χώρο συνιστά δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του πολίτη. Επειδή αυτή την περίοδο έχουν παρατηρηθεί μικροεστίες μόλυνσης σε διάσπαρτα σημεία της πόλης του Κιλκίς, με ογκώδη αντικείμενα αφημένα άτακτα γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και τα πεζοδρόμια και με προϊόντα κηπευτικών εργασιών πεταμένα χύμα στους κάδους,

Με κεντρικό σύνθημα ‘’Κρατάμε το Δήμο μας Ασφαλή’’ και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Κιλκίς ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν το απαιτούμενο  ενδιαφέρον και να συμμετέχουν σε ενέργειες πρόληψης κατά των πυρκαγιών οι οποίες θωρακίζουν την περιουσία τους και το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε στην εκδήλωση εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 9 Μαϊου, ημέρα επίσημης λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης ξεκίνησε φέτος από την Ευρωπό, την πόλη της Ευρώπης στη γη της Μακεδονίας.

Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και τίμησε τον Δήμο μας με την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

Εκδόθηκε την 5η Μαΐου η Απόφαση κατανομής 16.910.000,00 ευρώ σε 326 Δήμους της Χώρας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δηλαδή δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος. 

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών ανακοινώνεται ότι ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαϊου οι εγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς για τη σχολική περίοδο 2021 – 2022.

Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης αδειάζει από κυκλοφοριακή κίνηση την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πεζοί και μετακινούμενοι με ήπιες μορφές μεταφοράς στην περιοχή του κέντρου αλλά και να τονωθεί η οικονομική κίνηση σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι πρωτόγνωρη. Όχι γιατί συνέπεσε με το Πάσχα, αλλά γιατί την πλάκωσε ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων. Όχι γιατί ίσχυαν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού, αλλά γιατί η υγειονομική κρίση χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις πιο αυταρχικές πολιτικές.

Εκατόν πέντε εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 8 Μαΐου. Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι σύμφωνη με τις έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις αναφορικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid -19 με τα ισχύοντα μέτρα να αφορούν: