Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 7:00:32 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 21:22

Να μπει επιτέλους φρένο στην ανθρωποθυσία

Συντάκτης:

Το δεύτερο δυστύχημα σε ένα 15θήμερο με τους έξι νεκρούς συνολικά στον κατ' όνομα αυτοκινητόδρομο   Πολυκάστρου - Χαλάστρας σήμανε την εκ νέου κινητοποίηση των τοπικών αρχών του νομού που θα ζητήσουν μετ' επιτάσεως από την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να ανακατασκευάσει  το συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ, όπου λειτουργούν μάλιστα διόδια, με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (διαχωριστικό στηθαίο, δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση).

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος Κρουσσών ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Γιώργος Μπαλάσκας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κ. Άρη Ξενόφο με θέμα την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ από τα Μάλγαρα μέχρι το Πολύκαστρο αλλά και το θέμα των διοδίων.
Γνωστά και χιλιοειπωμένα αιτήματα που προσέλαβαν δραματική επικαιρότητα στις μέρες μας με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα.

Πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση μου θα ήθελα να πω κάτι που πραγματικά με θλίβει. Από το 2010 όταν και δημιουργήθηκαν οι Καλλικρατικοί δήμοι είμαι εκλεγμένος και βρίσκομαι σ' αυτή την αίθουσα. Είναι η δεύτερη φορά που βλέπω αυτή την αίθουσα χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας πολίτης για να μας παρακολουθήσει. Η προηγούμενη φορά ήταν στο προηγούμενο δημοτικό σύμβουλο.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης παρεβρέθηκε στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης 26-28 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν παράλληλες συνεδρίες σε κεντρικές θεματικές ενότητες παρουσία υπουργών, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την Τετάρτη 28-3-2018, στις 7μ.μ. Τα θέματα είναι:
Θέμα 1ο    Αναμόρφωση [8η] Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων Δήμου Κιλκίς, οικ. έτους 2018.

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7μ.μ.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ θα γίνει Ενημέρωση από Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας για τον θεσμό του «Αστυνόμου της γειτονιάς».

Ανάσα σε νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα δίνει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία παρέχεται εφάπαξ ειδικό βοήθημα ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αφορά όσους καταναλωτές έχουν χαμηλά εισοδήματα και τους έχει γίνει αποκοπή ρεύματος μέχρι 14/2/2018 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε στο γραφείο του το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας  Walter Stechel και το Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  Matthias Hoffmann.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, υπογραμμίστηκαν οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαιτέρως η συνεισφορά μεγάλου Κιλκισιακού μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού στη βιομηχανική άνοδο της γερμανικής οικονομίας τη δεκαετία του '60.

Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κιλκίς λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση ως αποσαφήνιση όσων ισχύουν αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών:
Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα κάνουμε γνωστά τα εξής:
α. Ως προθεσμία ανάρτησης εκ μέρους των ΥΔΟΜ των δήμων, των ορίων των οικισμών, έχει οριστεί η 15η Μαίου 2018.