Quantcast
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 5:22:31 πμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:03

Ονοματοδοσία παρόδων στην Γουμένισσα

Συντάκτης:

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας  Γουμένισσας του Δήμου  Παιονίας,  ύστερα από την εισήγηση του Προέδρου Αθανασίου Τραχανίδη, αποφάσισε την ονοματοδοσία παρόδων και σημείων στη Γουμένισσα, κάτι που ενέκρινε και το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 22:56

Εγκαινιάστηκε η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Συντάκτης:

Κατακλύστηκε από κόσμο βράδυ της Τετάρτης, πρώτη ημέρα της Εμποροπανήγυρης, η πλατεία Δημαρχείου και οι πέριξ δρόμοι της.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί θεραπαινίδα της κεντρικής εξουσίας. Έτσι μας θέλουν οι κυβερνήσεις. Το κράτος είναι τόσο ανάλγητο που δεν επιτρέπει προσλήψεις ούτε και σε υπηρεσίες με ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπου δηλαδή δεν υπάρχει επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών. Η πρόνοια για τους μετανάστες – πρόσφυγες αποτελεί κρατική υπόθεση. Δεν μας επιτρέπουν ουσιαστικά καμιά δαπάνη, αφού χαρακτηρίζονται μη επιλέξιμες από τον Επίτροπο. Μας θέλουν μόνο για τα σκουπίδια. Μεταβιβάζονται σε εμάς αρμοδιότητες χωρίς αντίστοιχους πόρους.  

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 23:17

Ξεκίνα τις εργασίες αλλιώς εκπίπτεις

Συντάκτης:

«Καλούμε τον ανάδοχο του έργου «Οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίς- Δοϊράνη, τμήμα από Α/Κ. Ασσήρου έως Α/Κ. Νέας Σάντας» να προχωρήσει εντός 25 ημερών, δηλαδή μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2015 στη συνέχιση των εργασιών του έργου και συγκεκριμένα στην κατασκευή του οπλισμού των 2.850 μέτρων μήκους των φρεατοπασάλων του τεχνικού προστασίας αγωγού υψηλής πίεσης αερίου που θα κατασκευαστεί στον κόμβο Δρυμού.

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και αλλεπάλληλες συναντήσεις με κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για το «Μεταναστευτικό».

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:31

Η πρόξενος των ΗΠΑ στην Παιονία

Συντάκτης:

Το Δήμο Παιονίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου η Αμερικανίδα Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong. Λόγω της παρουσίας του Δημάρχου, κου Γκουντενούδη στην Αθήνα για το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ με αφορμή «Το Μεταναστευτικό», ο Αντιδήμαρχος κος Μεμετζής υποδέχθηκε την κα Fong.

Την πάγια θέση του Δήμου Παιονίας ότι η περιοχή δεν αντέχει μόνιμες δομές εγκατάστασης μεταναστών, αλλά πρωτοστατεί μόνο στην οργανωμένη παροχή βοήθειας στους μετανάστες που ούτως ή άλλως δεν επιθυμούν εγκατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Παιονίας.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 21:57

Πλούσιες οι εκδηλώσεις στην Εμποροπανήγυρη

Συντάκτης:

Πλούσιο σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα είναι το πρόγραμμα της φετινής Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, η οποία ξεκινά την πρώτη Τετάρτη φθινοπώρου, 2 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται με διοργανωτική μέριμνα του Δήμου Κιλκίς, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας και της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης, έχει διαμορφωθεί ως εξής:  

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης αναφέρθηκε στο δρόμο που θα βαδίσει, τον δρόμο της ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης, στα χνάρια του αείμνηστου Περικλή Κολότσιου.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού Δήμου Παιονίας από τις 22 Ιουνίου είναι στη διάθεση μαθητών, δημοτών και επισκεπτών, ανανεωμένο και έτοιμο να φιλοξενήσει κάτω από άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας το κοινό.