Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:16:56 μμ

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με τον απόστρατο Στρατηγό Δημήτριο Οικονόμου και τη σύζυγό του, Άννα. Το ζεύγος,  άκρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν τη γνώση και μόρφωση της νεολαίας της Παιονίας, είναι οι ευεργέτες – δωρητές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αξιούπολης.

Στο σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για τους ιδιοκτήτες χιλίων περίπου ακινήτων, που δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολογικό γραφείο Πολυκάστρου, και κινδυνεύουν να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους μετά τις 1-8-2015 που λήγει η σχετική προθεσμία, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, ζητώντας ολιγόμηνη παράταση.

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 00:33

Ανακύκλωση γυαλιού στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Διευρύνει τις προσπάθειες στον τομέα ανακύκλωσης υλικών ο δήμος Κιλκίς, κι αυτό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον ιδιώτη στον οποίο παραδίδει τα υλικά ανακύκλωσης μέχρι τώρα, καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 00:29

Το νέο πρόσωπο της εμποροπάνηγυρης

Συντάκτης:

Το θέμα της εμποροπανήγυρης Κιλκίς ήταν ένα από τα πρώτα που απασχόλησαν τη δημοτική αρχή Σισμανίδη με την ανάληψη των καθηκόντων της πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα είχαν διατυπωθεί και σοβαρά ερωτηματικά για τα οικονομικά  Ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για τα έσοδα και τότε ο κ. Σισμανίδης δεσμέυτηκε ότι επί ημερών του η εμποροπανήγυσρη θα τεθεί εξαρχής σε νέες βάσεις.

Στον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2014 ήταν αφιερωμένη η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας. Τον απολογισμό παρουσίασε ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης τονίζοντας πως η διοίκηση του Δήμου Παιονίας κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του έτους βρισκόταν στην ευθύνη του προηγούμενου Δημάρχου, Θανάση Λαπόρδα και των συνεργατών του.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 00:14

Απολογισμός πεπραγμένων Χρήστου Γκουντενούδη

Συντάκτης:

Την έκθεση – απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοτικής δράσης για το οικονομικό έτος 2014 θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, 21 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα.

Ο κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός Κιλκίς απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του αγρότη επικεφαλής της διοικητικής πυραμίδας του είτε ως νομαρχίας, είτε ως Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ο Ανδρέας Βεργίδης, αγρότης από την Πλαγιά, είναι από το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου ο νέος αντιπεριφερειάρχης στη θέση του εκλιπόντος Περικλή Κολότσιου.

Την χηρεύουσα θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, μετά τον θάνατο του Περικλή Κολότσιου, θα καλύψει με ψηφοφορία η παράταξη των εκλεγμένων συμβούλων του Απόστολου Τζιτζικώστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική ψηφοφορία. Παρότι την Πέμπτη έχει συγκληθεί συνεδρίαση του οργάνου δεν είναι ακόμα γνωστό θα προταχθεί ως θέμα η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη ή θα μετατεθεί χρονικά για την επόμενη εβδομάδα.

Συνεχίζεται  η αιμοδοσία του Συλλόγου  Εργαζομένων ΟΤΑ  Κιλκίς-Παιονίας έως 31/8/2015 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Οσοι ενδιαφέρονται να δώσουν το πολύτιμο αίμα τους, υπάλληλοι ή μη  του Δήμου, ας προσέλθουν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και να το καταθέσουν στο όνομα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας.
Πληροφορίες: Γκαϊταρεζάκη Ειρήνη 6945418037.

Αγώνα ζωής είχε δώσει ο αείμνηστος πρόεδρος της κοινότητας Δροσάτου και δήμαρχος Δοϊράνης Θεόφιλος Περτσινίδης για να δημιουργηθεί, αντίκρυ από τα σύνορα της χώρας, το πανέμορφο Θέατρο Δάσους Δροσάτου. Ενας χώρος πολιτισμού μοναδικός, όχι μόνο για το νομό Κιλκίς αλλά για όλη τη χώρα, που για χρόνια φιλοξένησε μεγάλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, με εκατοντάδες θεατές να απολαμβάνουν στιγμές πολιτισμού, έχοντας αντίκρυ τους το υπέροχο δειλινό στη λίμνη Δοϊράνης.