Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:04:48 πμ

Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε η προτεινόμενη πράξη που αφορά την κατασκευή Συλλεκτήριου αγωγού ακαθάρτων, επέκταση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Δημήτρη Καλογερόπουλου και της συντονίστριας της ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ Κατερίνας Καράβολα.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν την απόφαση της κρατικής περιφέρειας που ακύρωσε την πράξη απόλυσής τους από το Δήμο Κιλκίς οι πρώτοι 13 συμβασιούχοι του Δήμου Κιλκίς που προσέφυγαν κατ' αυτής, αναλαμβάνοντας μάλιστα εργασία.

Η ιστορία στεφάνωσε με δόξα τους πολεμιστές του 1913, που από τις λοφοσειρές και τις ακάλυπτες γραμμές της Κιλκισιακής γης υπερασπίστηκαν την τιμή του τόπου μας, θυσιαζόμενοι για τα ανώτερα ιδανικά του. ''Το Κιλκίς πρέπει να πέσει εντός της ημέρας'' ήταν η σαφής οδηγία του Έλληνα Αρχιστράτηγου και χιλιάδες αξιωματικοί και απλοί στρατιώτες έπεσαν πρόθυμα στη φωτιά του πολέμου για να εκτελέσουν τη διαταγή και το ιερό χρέος τους στην Πατρίδα με αντίδωρο την ίδια τους τη ζωή.

Οι Δήμοι της Βόρειας Ελλάδας, και οι συλλογικές εκφράσεις τους, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου), τα όρια των οποίων διατρέχει ο μεγάλος οδικός άξονας της Εγνατίας Οδού, αποδοκιμάζουν τον αποτυπωμένο σε πρόσφατη απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών σχεδιασμό, για τοποθέτηση 30 νέων σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) στην Εγνατία Οδό, και προαναγγέλλουν την ανάληψη διοικητικών, δικαστικών αλλά και λαϊκών πρωτοβουλιών για την αποτροπή της εφαρμογής αυτού του σχεδιασμού.

Την πολυαναμενόμενη ΑΠΟΦΑΣΗ της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου -ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9ΗΣ ΓΕΝ.ΣΥΝ. 10.5.2017 (ΘΕΜΑ Β’)- για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την απόφαση:

- Κρίνεται ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων (άρθρο 16 του νόμου 4429/2016) είναι αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος,

- Κατά πλειοψηφία κρίνεται αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 98 του Συντάγματος) και η ρύθμιση του άρθρου 25 του ν. 4456/2017 για την πληρωμή των συμβασιούχων

- Αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την ανάδειξη Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και την εκλογή Εκπροσώπων για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο Δήμο Κιλκίς που πραγματοποιήθηκαν στις 1/6/2017 εκλέχθηκαν  οι παρακάτω:  

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 22:38

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη σας στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Με την Απόφαση 142 της 9ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς (ΑΔΑ: 6ΙΚ8ΟΛΚ8-ΗΦΕ) αποφασίστηκε ο τρόπος διακανονισμού μεγάλων οφειλών των καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς με μερική απαλλαγή από την καταβολή των προσαυξήσεων.
Ο τρόπος ρύθμισης των καθυστερούμενων οφειλών θα γίνεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
και τους παρακάτω όρους:

Από τον πρώην Δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Διευθυντά,
για την αποκατάσταση της αλήθειας σε άρθρο που δημοσιεύσατε την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου, ίσως από λανθασμένη πληροφόρηση, σας παρακαλώ   να καταχωρίσετε τη θέση μου.
Πρωτίστως ευχαριστώ για τα επαινετικά σχόλια προς το πρόσωπό μου. Η Αξιούπολη ΝΑΙ είχε και έχει τα προσόντα να γίνει και πάλι Δήμος.

Εγκρίθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση στο Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συνέχισή του έργου: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων δομημένης περιοχής οικισμού Πολυκάστρου».   
Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Παιονίας και Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Παιονίας.