Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 8:27:58 μμ

Αυτοδιοίκηση

Συστάσεις στους πολίτες και φιλόζωους να μην ταϊζουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε πολυσύχναστους δρόμους και γειτονιές του Κιλκίς απευθύνει η πενταμελής Επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κιλκίς  με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την αποφυγή ανάπτυξης αγέλης μέσα στην πόλη.

Τον μεθοριακό σταθμό Ειδομένης του Δήμου Παιονίας επισκέφθηκε, χθες 13/11/2015, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης όπου είχαν μία εικόνα και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για την υποδοχή των προσφύγων μέσω των δομών που υπάρχουν για την προώθηση τους προς τα Σκόπια.

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 21:26

Συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων

Συντάκτης:

ΚΙΛΚΙΣ: Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Στις 6 το απόγευμα το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2016 ύστερα από την έγκριση των τελών στην προ ημερών συνεδρίαση, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ. είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος με τρέχοντα θέματα διαχείρισης  στην ημερήσια διάταξη.

ΠΑΙΟΝΙΑ: Τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα και αφορά την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού του δήμου. Στις 7μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει τον προϋπολογισμό του δήμου και στις 7.30μ.μ. θα ακολουθήσει η τρίτη συνεδρίαση με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη, ανάμεσά τους: Συζήτηση επί της πρότασης της Γεν. Περιφέρειας Αστυν. Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων στα όρια του Δήμου Παιονίας. Συζήτηση θέματος μετεγκατάστασης & λειτουργίας υπηρεσιών ΟΑΕΔ Γουμένισσας. Διαμαρτυρία για τις προτάσεις του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας. Ψήφισμα για την γενοκτονία των Ποντίων.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:38

Γκουντενούδης κατά Τσίπρα για το προσφυγικό

Συντάκτης:

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα απέστειλε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης για τη μη πρόσκληση και συμμετοχή του σε πρόσφατη σύσκεψη με τα μεταναστευτικό στο Μαξίμου με τη συμμετοχή μόνο δημάρχων από νησιά του Αιγαίου.

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση με τίτλο «Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης» συμμετείχε ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Γκουντενούδης. Οι εργασίες της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικίλες ενημερωτικές δραστηριότητες και συναντήσεις για τους Έλληνες Δημάρχους.

Με μικρές διαφοροποιήσεις, κυρίως μειώσεις, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016. Τα βασικά τέλη, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, διαφήμισης, κοινόχρηστων χώρων, εισόδου στο Σπήλαιο, χρήσης του θεάτρου του Λόφου, τέλεσης πολιτικού γάμου  κ.α.  παραμένουν ως έχουν εδώ και τρία χρόνια ενώ για το τέλος βοσκής το συμβούλιο ενέκρινε μειώσεις , στα όρια που ο νόμος επιτρέπει.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 19:37

Συμβολική κατάληψη στα δυο δημαρχεία

Συντάκτης:

Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων Κιλκίς και Παιονίας προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης, ενόψει των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις Ευρώ, και την ενδεχόμενη κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών σε συναδέλφους τους.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 22:58

Πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας για 8 μήνες

Συντάκτης:

Την πρόσληψη συνολικά 25 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  διάρκειας οκτώ μηνών, για τον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο Δήμος Κιλκίς.

Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Η άρνηση της Κομισιόν να παρατείνει τη «ζωή» και τη ροή χρηματοδότησης έργων των δήμων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ (2007-2013) δημιουργεί και στο ν. Κιλκίς προβλήματα με χαμένο το Δήμο Παιονίας, του οποίου δυο έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.