Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 4:34:14 πμ

Αυτοδιοίκηση

“Την πρόταση της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του δήμου Παιονίας γιά την τιμολογιακή πολιτική του 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της 27-05-2015 το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Μία τιμολογιακή πολιτική που εναρμονίζεται με τα σύγχρονα δεδομένα της δημοτικής επιχείρησης, αλλά και την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία ευρίσκονται λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί δημότες και διαπνέεται από ένα πνεύμα μείωσης των τιμών χρέωσης του νερού σχεδόν στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του δήμου, όπως ανέφερε στην συνεδρίαση ο εισηγητής της πρότασης και πρόεδρος της ΔΕΥΑ δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Τζούρτζος.

Ενώπιον των ευθυνών της θέτουν τη διοίκηση του Δήμου Παιονίας 31 κάτοικοι της Γουμένισσας με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη από 20 Μαίου 2015.
Οι κάτοικοι-δημότες θέτουν τα σημαντικότερα από τα προβλήματα καθημερινότητας και απαιτούν άμεση λύση σε αυτά.
Ιδού ο κατάλογος των παθών τους για τα οποία ζητούν την λυτρωτική παρέμβαση της διοίκησης του δήμου:

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 18:12

Το ρολόι του Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Μέχρι τώρα η μόνη πόλη του νομού μας που είχε σήμα κατατεθέν ήταν η Γουμένισσα, με την όμορφη βρύση της κεντρικής πλατείας.
Τώρα έχουμε και τη δεύτερη πλατεία, αυτήν του Πολυκάστρου, με το υπέροχο ρολόι, που κυριαρχεί στη νέα διαμορφωμένη πλατεία, που κάθε βράδυ συγκεντρώνει εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και κάθε ηλικίας.

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι από τις 20 Μαϊου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις εγγραφής βρεφών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για το σχολικό έτος 2015 – 16. Οι αιτήσεις υποβάλονται στα γραφεία του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Δημαρχείο – Γ. Καπέτα 17) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες(πληροφορίες Αικατερίνη Λουϊζάκη τηλ. επικοινωνίας 23413 52225 και Γεωργία Λιλίτσα τηλ. 23413 52223).

Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 22:07

Ανανεώθηκαν μόνο 103 άδειες λαϊκών αγορών

Συντάκτης:

Το εβδομαδιαίο πάρτι της φοροδιαφυγής που διεξάγεται στο Κιλκίς κάθε Σάββατο και επιγράφεται «Λαϊκή Αγορά» απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τ6ην Δευτέρα με την πρόταση της διοίκησης να ανανεωθούν οι άδειες των επαγγελματιών που συμμορφώθηκαν με το νόμο και υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Την Κυριακή 10 Μαΐου έλαβε χώρα η επετειακή εκδήλωση μνήμης της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ στον οικισμό του Χαμηλού Δήμου Παιονίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό διατρανώθηκε στους Πρώτους Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κιλκίς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ''Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης'' και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:43

Παρεμβάσεις Γκουντενούδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταξύ 7 και 9 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσε κυρίως τη βιωσιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο για το μέλλον της χώρας.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:28

Καθαρισμός στο πάρκο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Τον όμορφο και τεράστιο χώρο πρασίνου στην παραλία της Δοϊράνης καθάρισαν και περιποιήθηκαν εθελοντές, δημιουργώντας έναν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους του νομού και τους επισκέπτες του, με τα νερά της λίμνης να αγγίζουν πλέον την παλιά παραλιακή οριογραμμή, μετά από 25 χρόνια.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τη λειτουργία του το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Κιλκίς ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης σε συνέντευξή του με την ευκαιρία της φετινής διοργάνωσης.
Ο κ. Σισμανίδης επισήμανε πως ακόμη κι αν η ένταξη του Φεστιβάλ καθυστερήσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, τότε την επόμενη διοργάνωση θα την αναλάβει ο δήμος με δική του χρηματοδότηση, περιορίζοντας βεβαίως τον προϋπολογισμό του Φεστιβάλ.