Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:12:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε προσωρινή συμφωνία προχώρησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τιμή πώλησης του ρωσικού πετρελαίου.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν προσωρινά στην ανώτατη τιμή πώλησης των 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης, με έναν μηχανισμό προσαρμογής που θα διατηρεί το ανώτατο όριο τιμής στο 5% κάτω από την τιμή της αγοράς, δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνομιλήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό ABC

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 15:21

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων ο Δήμος Δέλτα

Σε εορταστική ατμόσφαιρα εισέρχεται ο Δήμος Δέλτα με σειρά εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε όλες τις Κοινότητες.

Ο Δήμος Δέλτα το Δημοτικό Συμβούλιο τα Τοπικά Συμβούλια και ο ΚΠΟΔΔ σας προσκαλούν στις Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα με την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, στις πλατείες των Κοινοτήτων.

Στο δρόμο του αγώνα βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γουμένισσας, στα πλαίσια κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν για σήμερα Πέμπτη, κατά της ψήφισης του Νομοσχεδίου ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Κι όπως επισημαίνουν, το νέο Νομοσχέδιο για την υγεία, κυρίως με τα άρθρα 7 και 10, όχι μόνο δεν στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στην κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία, με την δίοδο που δίνει σε ιδιώτες ιατρούς να εισέλθουν στο ΕΣΥ και στην αύξηση του εισοδήματος των γιατρών, με το δικαίωμα που τους δίνει να ιδιωτεύσουν, αντίθετα συνεργεί στην κατάργηση της δημόσιας περίθαλψης, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην οικονομική επιβάρυνση του ήδη εξουθενωμένου πολίτη, ο οποίος θα οδηγείται εκβιαστικά ως πελάτης στα ιδιωτικά θεραπευτήρια ή θα καταβάλλει το νόμιμο πλέον φακελάκι στα δημόσια Νοσοκομεία.

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, επέλεξε τα στοιχήματα «Ημίχρονο/Τελικό» & «Ακριβές Σκορ» σε πέντε αγώνες από το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, την πρώτη κατηγορία της Σλοβακίας, της Λιθουανίας και της Ινδίας, έπαιξε το σύστημα 2-4-5 και κέρδισε 29.842,25 ευρώ.

Με στοχευμένες δραστηριότητες προσέγγισε το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με μια ευρεία σύμπραξη του Δήμου Κιλκίς, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, του Κέντρου Πρόληψης "Νηρέας", της “Τέχνης” Κιλκίς, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) "Kinesis" και του προγράμματος “Helios” του Διεθνή Μεταναστευτικού Οργανισμού, την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στάθηκε η αφορμή για την ανάπτυξη πληθώρας εκδηλώσεων στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο, κεντρικό σύνθημα των οποίων ήταν ‘’Η βία μας αφορά όλους. Μην προσπερνάς’’.

Την 26η Νοεμβρίου2022 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημερομηνία της ενθρονίσεώς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Ο Σεβασμιώτατος δηλώνει ότι: «Δοξολογώ τον Θεό που φανέρωσε στην ελαχιστότητα μου τη διαποίμανση της ιστορικής μας Ιεράς Μητροπόλεως και μου χάρισε ως πνευματικά μου παιδιά όλους εσάς, οι οποίοι αποτελείται γόνοι ευλαβών προσφύγων του Ηρωικού Πόντου, της Αρχοντικής Μικράς Ασίας και της Ευγενεστάτης Θράκης.

Βιβλιοπαρουσιάσεις.

2/12 «Ζαφείρη μη φοβάσαι, πάρε μια βέσπα» - Γιώργος Γκόζης  στις 19.00.

Παραμυθητικό παράκουσμα αφηγήσεων και διηγήσεων «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο αιώνα και καθώς την κουβαλάω αιωνίως μέσα μου, πάντοτε σε αυτήν επιστρέφω.» Εκδόσεις Ποταμός.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένας 26χρονος άνδρας, στο σπίτι του οποίου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 766 γραμμάρια ηρωίνης

Χειροπέδες σε έναν 26χρονο άντρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Κιλκίς και Σερρών.

Τρομερό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γείτονα χώρα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, μιας και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτοξεύονται συνεχώς λόγω του πληθωρισμού.