Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 8:47:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠτΔ Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με τις απειλές για το θέμα της Αμμοχώστου.

Στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενόψει των νέων προτάσεων που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Ι.

Δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης παρέχει στους δημότες του ο δήμος Ωραιοκάστρου. Οι υπηρεσίες παρέχονται από την ψυχολόγο Ελένη Συμιακάκη, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη.

«Η εποχή που διανύουμε παρουσιάζει δυσκολίες.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, άσκησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Η κ.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, έδωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Με αφορμή και τον νέο πτωχευτικό κώδικα ο κ. Αλβανός απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για «ανοργανωσιά» της κυβέρνησης στο θέμα με τα ιδιωτικά και δημόσια ΚΔΑΠ έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Ευαγγελία Χατζηϊωαννίδου, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Με ποσοστό 50% των εκθετών, ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες) όπως ορίζει νεότερη κοινή υπουργική απόφαση, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας έναντι του Covid – 19:

Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 3 ημεδαποί άνδρες.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν με το ζήτημα της σχολικής καθαριότητας έκανε το ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι «το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα καθαριότητας να παραμένουν και να διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία» και υπογράμμισε πως τα όποια «μπαλώματα» κάνουν τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά τροφοδοτούν ένα κλίμα ανασφάλειας μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας.

Ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντά του την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος ύστερα από την ταλαιπωρία του με τον κορονοϊό.

Σε δήλωσή του ο κ. Ανδρίτσος αναφέρει: