espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 12:50:51 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Ισχύς μας η αδιαλλαξία τους

Δημοκρατία της Μακεδονίας παύλα Σκόπια, είναι, αν πιστέψουμε τις διαρροές, η ονομασία που πρότεινε ως τελική ο Μάθιου Νίμιτς. Και μάλιστα ουσιαστικά η πρόταση λύσης αναφέρεται σε διπλή ονομασία.
Και εκεί που νομίζαμε, οι αφελείς, ότι η πίεση ασκείται στα Σκόπια, αφού προλάβαμε και περπατήσαμε μόνοι μας, μέχρι τη μέση της διαδρομής αποδεχόμενοι το «Μακεδονία» αρκεί να συνοδεύεται από γεωγραφικό προσδιορισμό, τώρα μας ζητάνε νέα υποχώρηση. Διότι στα Σκόπια τα στύλωσαν και δεν το κουνάνε ρούπι.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Επετειακώς τιμώμενοι

Προχθές ήταν η έλλειψη οικοπέδων στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου. Χθες η ανεπαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν και ελέγχουν τον τομέα της μεταποίησης - εργασίας. Σήμερα η ιλαροτραγωδία με την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου …. Ιδού πεδία δόξης λαμπρά για να επιδείξει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για το Κιλκίς. Να τιμήσει το Κιλκίς εν τοις πράγμασι κι όχι απλά για το ονόρε. Όπως π.χ. αν θα στείλει υψηλόβαθμο υπουργό ή παρακατιανό γενικό γραμματέα υπουργείου για να εκπροσωπηθεί στις επετειακές εκδηλώσεις.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:31

Κρίμα…

Αυτός ο έρμος ο πολίτης, ο ανυπεράσπιστος, αξίζει περισσότερη προσοχή κι ας μην γνωρίζει - πως να τα ασκήσει λοιπόν;- καν τα δικαιώματά του. Μόλις η Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά τριών (δυο του δήμου και ενός της ΔΕΗ) στελεχών όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και την επόμενη μέρα οι στύλοι της ΔΕΗ απομακρύνθηκαν από τους δρόμους. Νωρίτερα και επί μήνες ΔΕΗ και δήμος δεν συμφωνούσαν ποιος πληρώνει το κόστος της απομάκρυνσης και οι κολώνες έμεναν καταμεσής του δρόμου.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:29

Πέρασε και από το Αξιοχώρι

 Νικηφόρα πέρασε από την δύσκολη έδρα του Αξιοχωρίου η Ακαδημία επικρατώντας άνετα του τοπικού Αξιού με 0-3.Τα πιτσιρίκια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ απαλλαγμένα από το άγχος των βαθμών πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν στο 30’ με σέντρα σουτ του Κωτσαρή και μετά από ολιγωρία του τερματοφύλακα το Αξιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν φάσεις για να ισοφαρίσουν. Όμως οι πιτσιρικάδες του Αλέξανδρου έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις με πολύ σφικτή άμυνα και με όπλο την πάρα πολύ καλή φυσική τους κατάσταση σημείωσαν το 0-2 με τον Δημητριάδη στο 55’και το 0-3 στο 85΄με τον Αποστολίδη.
 Αφού γοήτευσαν τους κατοίκους του Πολυκάστρου, του Κιλκίς και του Νεστόριου Καστοριάς με τέσσερις παραστάσεις, τώρα σάρωσαν και τα βραβεία στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της Καρδίτσας. Ο λόγος για τη Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, που ανέβασε την κωμωδία: «Οι Κουραμπιέδες», του Γιώργη Χασάπογλου, με τη σκηνοθετική –και όχι μόνο- φροντίδα του Σάββα Τσουφλίδη.
 Σε μια λιτή εκδήλωση στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιών προσέφερε στους μαθητές του σχολείου το ποσό των 600,00 Ευρώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποίησε ο σύλλογος.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:26

ΚΚΕ: Πάλη κατά των ιμπεριαλιστών

 «Σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσαν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι, επί 99 ημέρες οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν ανελέητα τη χώρα αυτή δολοφονώντας χιλιάδες παιδιά και αμάχους, καταστρέφοντας σπίτια, εργοστάσια, σχολεία και υποδομές, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον, μέχρι να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους. Να περιορίσουν την κυριαρχία της Σερβίας στο Κόσσοβο, εγκαθιστώντας εκεί δικό τους στρατό κατοχής.
 Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε σε όλο το νομό Κιλκίς η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, με μοναδική παραφωνία την αδύναμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, από το Γ.Γ. Αθλητισμού, Στ. Δουβή, στις εκδηλώσεις στο Κιλκίς.
Οι φωτογραφίες από την εορταστική παρέλαση στο Πολύκαστρο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:24

Φτάνει πια η κοροϊδία

Εισπράττουν χρόνια τώρα υποσχέσεις και κοροϊδία αντί λύσεων στα προβλήματά τους. Απηυδισμένοι οι αγρότες - κτηνοτρόφοι διαδηλώνουν σήμερα στους δρόμους του Κιλκίς ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα σκύψει με περισσότερη κατανόηση στα αιτήματά τους.
Η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας παραγωγής βιοαερίου «Λιβέρης Χρήστος ΕΠΕ Δ.Τ. GREEN OIL» από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στον Μικρόκαμπο, ενώ και η δημοτική αρχή θεωρεί εαυτήν θιγόμενη λόγω όσων διαμείφθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος.