Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 3:23:11 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Η 9η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους λαούς.  Θυμούνται και τιμούν τα 50 εκ. νεκρούς τους. Θυμούνται την ημέρα που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης, το τιμημένο κόκκινο λάβαρο υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, το κτίριο του Γερμανικού κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας την συντριβή του Φασισμού-Ναζισμού.
Στη μεγάλη αυτή Νίκη καθοριστική ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Η προσφορά του λαού της, του σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των λαών της Γης ως αθάνατη εποποιία.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα βασανιστήρια του κομμουνιστικού καθεστώτος στα παιδιά των Ποντίων και την εθνοκάθαρση του
Στάλιν. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερασπίζονται σήμερα εν έτη 2013 ακόμη τέτοια εγκλήματα μόνο και μόνο επειδή τα έκανε ο σύντροφος πατερούλης».
(Απόσπασμα από μελέτη-ομιλία του ιστορικού κ. Βλάση Αγτζίδη).

Εντάξει: ο Μ. Θεοδωράκης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι πολιτικά είναι Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει Άνεμος) και από την Νεολαία Λαμπράκη ακόμη τον ξέρουμε ως «Αστούλη, Χαρούλη Αριστερούλη». Δεν θα επεκταθώ σ’ αυτό. Δεν είναι της ώρας…
Ως δημιουργό, ως  συνθέτη τι να πεις. Όπως είπε και ο Χαρίλαος όταν τον ρώτησαν πριν χρόνια για τις πολιτικές επιλογές του Μίκη, απάντησε: «Είναι ένας πολύ μεγάλος συνθέτης παγκόσμιας εμβέλειας που τα έργα του θα ακούγονται στους αιώνες των αιώνων».

Για το αφιέρωμα με τον παραπάνω τίτλο αρκετοί φίλοι μου έκαναν παρατηρήσεις για ελλείψεις σε ονόματα και πολεμικά γεγονότα. Είναι λογικό σε ένα αφιέρωμα δύο σελίδων εφημερίδας να παραλειφθούν ονόματα αγωνιστών όπως, ο Νικόλαος Μισιρλής, ο Παναγιώτης Μποχώρης, η Μαριγώ Σαράφη ή Σαραφοπούλα, ο Κωνσταντης Στράντζαλης, ο Χατζη Εμμανουήλ Τέλογλους, ο Καβακλής Θεοδοσιος οι Μοραλήδες της Στενημάχου και να μην αναφέρονται όλα τα πολεμικά γεγονότα στα οποία συμμετείχαν οι Θρακιώτες.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ - Του Κώστα Πινέλη

Στις πρώτες πέντε θέσεις του δείκτη «μιζέριας» του Bloomberg για το 2015 βρίσκεται η Ελλάδα, που σημαίνει ότι είναι στη λίστα με τις πιο επώδυνες οικονομίες για να ζει και να δουλεύει κανείς. Φιγουράρει μαζί με τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Ουκρανία.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 22:09

Τα προβλήματα των αγροτών

Η επιχείρηση διάλυσης της αγροτικής παραγωγής είναι διαχρονική, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο σχόλιο. Ανασύρω από το αρχείο μου:
Για την αναθεώρηση των προγραμμάτων ΣΑΝΑ1 & ΣΑΝΑ2 και για το νέο πενταετές ως Συμβούλιο Περιοχής 1ης Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Κιλκίς, μεταξύ των άλλων προτάσεων, είχαμε προτείνει για τον πρωτογενή τομέα,  στις 7  -  4  -   1997 και τα εξής που έχουν σχέση με τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής:

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 22:14

Βολές κατά ριπάς

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Τι πρέπει να διεκδικήσουν (επί τέλους) οι εκλεγμένοι στους Δήμους
Εδώ και χρόνια, από τις αρχές της 10ετίας του 90, με ευθύνη των κυβερνήσεων οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε υλοποιητές της κεντρικά ακολουθούμενης αντιλαικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Οι εκλεγμένοι στους Δήμους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που κυβέρνησαν, υποτελείς και συμβιβασμένοι, αποδέχθηκαν τους δραματικά πετσοκομμένους πόρους και τις παρακρατήσεις πόρων, το θεσμικό πλαίσιο που «έσπρωχνε» στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών κ. ά.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:35

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Κώστα Πινέλη

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι τελευταίες εξελίξεις με την «διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας δίνουν μια ακόμη δυνατότητα να αντιληφθούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν της, το Eurogroup της, η Τράπεζά της κ.λ.π.,  δεν είναι το  «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», όπως δήλωσε ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ολάντ. Είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης που στο εσωτερικό της δεν βασιλεύει η «ισοτιμία» και η «κοινωνική δικαιοσύνη», αλλά  η ανισομετρία και το «δίκαιο» του ισχυρού.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 22:51

Εν Ριπή Οφθαλμού

Του Κώστα Πινέλη

Για το «Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας»

Ή ποιος θα διαχειριστεί την ακραία φτώχεια και θα μοιράζει τα ψίχουλα

Πληθαίνουν σε όλη τη χώρα τα προγράμματα που χρηματοδοτεί η ΕΕ, με στόχο τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται κατά βάση μέσα από τις περιφέρειες και τους δήμους, με τη συνδρομή ΜΚΟ, ακόμα και επιχειρηματικών ομίλων.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:07

Κοίτα ποιοι μιλάν

Του Κώστα Πινέλη

Προεκλογικά, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλοι μηχανισμοί του συστήματος, του κεφαλαίου,  επένδυσαν στο φόβο, στην τρομοκράτηση του λαού (όπως πάντα άλλωστε), αλλά ο κόσμος ψήφισε, για «μισή ελπίδα», αλλά με ολόκληρη την οργή, την απελπισία για όσα πέρασε όλα τα τελευταία χρόνια. Μετεκλογικά τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι μηχανισμοί μας «κουνούν το χέρι». «Να δείτε τι θα πάθετε τώρα» και μας πουλάνε πατριδοκαπηλεία, εθνοσωτηρλίκι,  Κοίτα ποιοι μιλάνε! Τα κόμματα του συστήματος, της δυστυχίας του λαού.