Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:48:43 πμ

Εκπαίδευση

Μόλις δυο εβδομάδες πέρασαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς κι ήδη το πρώτο project της χρονιάς είναι σε εξέλιξη στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς. Το πρόγραμμα σύμπραξης Α' και ΣΤ' τάξεων "Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου" ξεκίνησε, για 3η χρονιά φέτος, την ημέρα του Αγιασμού.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 21:25

Φροντίστε έμπρακτα τη μεταφορά των μαθητών

Συντάκτης:

Με το «καλημέρα» και της εφετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν τα προβλήματα στην μετακίνηση μαθητών. Είναι ένα φαινόμενο που εδώ και χρόνια εμφανίζεται κάθε Σεπτέμβριο και ομαλοποιείται μερικώς μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και με ασφάλεια αφού όλες οι ενέργειες έγιναν νωρίτερα από άλλες χρονιές, τα γεγονότα τους διαψεύδουν:

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσίασε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου την πρωτοβουλία του για οικονομική ενίσχυση ύψους €1 εκατ. σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της Ενέργειας που προσφέρουν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας. Η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Δημήτριος: Με νηφάλιο βλέμμα στοργής

Συντάκτης:

Άρχισε η νέα σχολική χρονιά. Μετά τη σχόλη των διακοπών η δυσκολία της μάθησης, μα και η καταξίωση της μορφωσης μέσα από την αλληλοπροσφορά της σχολικής πραγματικότητας.
Συμβατή με το μηνοδρόμιο της παραδοσιακής καθημερινής ζωής. Από αιώνων και αιώνων. Το φθινόπωρο είναι το τέρμα της όποιας συγκομιδής και η αφετηρία της νέας προσπάθειας, με οργώματα, με σπορές, με τη φυσική εύνοια των καιρικών αλλαγών.


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές μας και στους γονείς τους!
Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα, ιδιαίτερα οξυμμένη και δύσκολη τα τελευταία χρόνια δεν είναι διόλου καθησυχαστικός παράγοντας για την εκπαίδευση και την κοινωνία. Κατανοούμε και μοιραζόμαστε τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες των συναδέλφων, των μαθητών και των γονέων τους και γνωρίζουμε την υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 22:21

Επικίνδυνη αναζωπύρωση της ιλαράς

Συντάκτης:

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα μεταξύ των ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί (ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90%). Η μετάδοση μπορεί να γίνει με σταγονίδια, με τον αέρα, με άμεση επαφή, με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις. Η μετάδοση γίνεται 4 ημέρες πριν την εκδήλωση του εξανθήματος έως 4 ημέρες μετά.
Η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη αλλά και σε ενήλικες, λόγω των επιπλοκών, όπως οξεία μέση ωτίτιδα, πνευμονία, πυρετικοί σπασμοί, εγκεφαλίτιδα.

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (11-09-2017) το πρωί, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 20:54

Πρώτο κουδούνι με αγιασμό και ευχές

Συντάκτης:

Το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, καθώς και το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και παρέστη στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στους Αγιασμούς των Λυκείων του Κιλκίς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Στον αγιασμό του 1ου Ενιαίου Λυκείου παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης και η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαηλία Καραμισάκη επισκέφθηκε σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 21:39

Σύριζα Κιλκίς: Για πρώτη φορά όλα στη θέση τους

Συντάκτης:

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

•    Για πρώτη φορά 834 Ολιγοθέσια θα έχουν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
•    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία και όλες οι δομές με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία από την πρώτη ημέρα.
•    Για πρώτη φορά θα γίνουν 8.000 διορισμοί αναπληρωτών στην ειδική αγωγή πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα θρησκευτικά μνημεία με τους εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ναούς, τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια και οι λατρευτικές δραστηριότητες  σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς τουριστικούς  πόρους στην περιοχή της Παιονίας και τον ορεινό όγκο του Παϊκου, αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης τουρισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.