Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:07:08 πμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 14 Μαϊος 2017 20:57

Γνωριμία με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης:

Στις 6 και 7 Απριλίου 2017 το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς πραγματοποίησε τη δράση « Γνωριμία με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. Ανοίγω δρόμους στο επαγγελματικό μου μέλλον». Μετά από πρόσκληση των μαθητών/τριών των Γυμνασίων του Δήμου Κιλκίς, οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το 1ο  ΕΠΑΛ Κιλκίς και δέχτηκαν θερμή υποδοχή με κεράσματα στην είσοδο του σχολείου που παρασκεύασαν οι μαθητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Με επισπεύδουσα τη δημοτική αρχή του Κιλκίς ξεκινά εντός του ΜαWiου η μετεγκατάσταση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς από τις αίθουσες του ΟΑΕΔ στο νέο κτήριο.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης μάλιστα για να διευκολύνει τη μετεγκατάσταση που εξυπηρετεί και την εν συνεχεία μεταστέγαση του 2ου ΕΠΑΛ στο αίθουσες που καλύπτει τώρα το ΤΕΙ, ενημέρωσε τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τις εργασίες στις οποίες θα προβεί άμεσα και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
Καθαρισμός κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου
Μεταφορά των θρανίων και του εξοπλισμού πλην των ειδικών μηχανημάτων
Παραχώρηση κατά χρήση στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ξύλινης οικίας  για ενδεχόμενη φιλοξενία σπουδαστών.

Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 20:35

Χρυσό βραβείο για το 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών Γυμνασίων που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ν.Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ)
Στους αγώνες Γυμνασίων συμμετείχαν 83 μαθητές και 73 μαθήτριες από τα Γυμνάσια  του Ν. Κιλκίς.

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, εκτός των άλλων, έχουν επηρεάσει αρνητικά και την εκπαίδευση. Οι δαπάνες παραμένουν καθηλωμένες, και οι μόνες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν αφορούσαν όσους δικαιώθηκαν δικαστικά, παρά τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις συνταξιοδοτήσεις.

Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 20:21

Το 5ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς στον Βοτανικό Κήπο

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Εκεί μας περίμεναν άτομα από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για να μας ξεναγήσουν.
Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (ΒΒΚΚ) υπάγεται στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒ & ΦΠ) που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 22:26

Δράσεις του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  των μαθητών/τριών του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  για το άθλημα της αντισφαίρισης από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Όμιλο  Αντισφαίρισης Κιλκίς επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ( προπονητής της Ομοσπονδίας) κ. Ματσαρίδης Στάθης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο κ. Ασίκη Σοφία

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 22:22

Η ιστορία ενός διατηρητέου …και μιας υπηρεσίας

Συντάκτης:

Στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος etwinning, με θέμα «Ιστορικοί περίπατοι στην πόλη μας» και σε συνεργασία με την Ε΄ τάξη  του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, επισκεφτήκαμε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Γνωρίσαμε την ιστορία του σημερινού ανακαινισμένου κτιρίου του, καθώς και τον ρόλο του ως Επιμελητήριο.

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 21:53

Τα πρώτα 50 χιλιάρικα για μεταφορά του ΤΕΙ

Συντάκτης:

Αν πρόκειται για το πρώτο βήμα είναι καλοδεχούμενο. Κυρίως για τη προοπτική πλήρους μετεγκατάστασης του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στο κτήριο που αφήνει το ΤΕΙ Κιλκίς στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ. Αν όμως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, περί της οποίας η εισαγωγική αναφορά, περιοριστεί μόνο στην κάλυψη του κόστους μεταφοράς  χωρίς πρόνοια για το σημαντικότερο σκέλος της, αυτό δηλαδή της  κάλυψης των λειτουργικών δαπανών, τότε η χαρά θα πάει στράφι.

Και εμείς, μικροί και μεγάλοι, παλιοί και νέοι, ταξιδιώτες στη χώρα του θεατρικού λόγου, της θεατρικής έκφρασης, έχουμε πολλά να μετρήσουμε σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα να ανοιχτούμε στον απέραντο ουρανό της τέχνης , στο μαγευτικό και θαυμάσιο κόσμο του θεάτρου. Έναν κόσμο απέραντο, γι' αυτό και με βεβαιότητα λέμε πως ένα απειροελάχιστο κομμάτι του επιχειρήσαμε να αγγίξουμε.